9-1 till bortalaget när åtal väcks för synnerligen grovt narkotikabrott

BROTTSLIGHET. Den 20 september åtalades tio personer vid Solna tingsrätt för inblandning i en storskalig narkotikaverksamhet i Västerort i Stockholm. 

Några av de åtalade…

Åtalet avser bland annat hanteringen av 28,5 kg amfetamin och 4,3 kg MDMA (ecstasy). En 22-årig man från Kista åtalas för att ha agerat som huvudman i organisationen.

Ytterligare två av de misstänkta huvudmännen är häktade i sin utevaro och tros befinna sig utomlands. Bland de åtalade finns också en 15-åring och en 17-åring som misstänks ha agerat som kurirer åt huvudmännen.

– Vi anser att det är fråga om synnerligen grovt narkotikabrott, eftersom det avsett hanteringen av mycket stora mängder narkotika och man dessutom agerat synnerligen hänsynslöst eftersom man utnyttjat barn som kurirer, säger kammaråklagare Isabelle Bjursten vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Förhandlingen påbörjas den 10 oktober 2018 i Solna tingsrätt med målnummer: B 10040-17.

Pressmeddelande

-Pettersson säger att det är inte riktigt som vanligt. Hemmalaget har fått in en träff.

De åtalade är, jag nämner bara ett av deras förnamn:

 • Alfred, svenskt efternamn
 • Anna, utländskt efternamn
 • Muhamed
 • Mustafa
 • Farid
 • Abdoulaye
 • Raymon, utländskt efternam
 • Mehmet
 • Musa
 • Abdisamed

Flera av de åtalade misstänks ligga bakom den ”dödspatrull” som härjat i Järfälla under senare år. Flera är eller har varit häktade misstänkta för mord. Bland annat på Mynta Kafé i Rinkeby, mord i Bromsten, mord i Uppsala, osv men jag tänker inte skriven en bok.

Det är detta, hundratusentals sidor med utredning, spaning för många miljoner, rättegångar, fängelsetid, advokatkostnader, åklagare, vakter, biträden, som drar upp BNP och f.d. statsministern säger blir lönsamt på sikt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

6 thoughts on “9-1 till bortalaget när åtal väcks för synnerligen grovt narkotikabrott

 1. Är dagens Sverige tryggt eller icke tryggt, förekommer brottslighet och ökar eller kriminaliteten i Sverige ?

 2. Hörde i kväll att c:a 15 zigenare utnyttjats av en ”bulgar”. Nu står denne zigenarboss inför rätta i Lund anklagad för organiserat tiggeri. De ”stackars
  fattiga EU-medborgarna” kräver nu sina slantar tillbaka,som de under svett och möda tiggt samman,utanför olika affärscentra.
  Var inte detta något som SD tog upp,redan inför valet 2014 ?

 3. Vilka tyckte att Sverige behövde dessa människor? Bara sjuklöverpartierna undanröjt SD:s inflytande i riksdagen så mycket de kan, samt verkat för att godkänna gymnasielagen för de 9000 Afghanerna så tycks sjuklöverns politiska gärningar snart vara fullbordade. Stora delar av nationens rättsinstanser blir upptagna av dessa importer av kriminella element. Sverige är värd bättre öde än de flesta av våra folkvalda bäddat för.

 4. Sagt av Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård (S) i SVT Aktuellt i aug 2017.

  https://i.ytimg.com/vi/BSH7T88TC-Q/hq720.jpg

  Löfte från fd statsminister Stefan Löfven (S) i mars 2017. Regeringen lovade att knäcka den organiserade brottsligheten. Ingen i Sverige skulle behöva vara rädd för skjutningar och gängkriminalitet. Som framgår sker det med (s)nigelfart. Idag är det 2018-09-25.

  https://4.bp.blogspot.com/-udvmZUpYJUA/WMrhRPWuJVI/AAAAAAAAF_8/_U0qUOdno1Qjw904zGrwL6YLIurAlQiSwCLcB/s640/Loven%2Bgriper%2Bin%2Blow.jpg

  Från Jeanders bildblogg

Kommentera