I landet lagom har extremisterna tagit makten


Carl Hamilton:  Sverige styrs på ett dåraktigt sätt. Sveriges självbild är falsk. Landet gick från lagom till extrem och står nu vidöppet för dramatiska förändringar. Det menar Carl Hamilton, författare och ekonom, som skriver på en bok om det nya Sverige, skriver SvD i en ledare, tyvärr bakom betalvägg. 

Den vänstra vill göra Sveige lagom igen, den högra håller på sitt…

-Pettersson kan inte mer än hålla med. Bara en sådan sak som att Stefan Löfven (S) ser ut att bli statsminister trots att han efter valet i september röstades bort med stor majoritet av riksdagen. 204 röstade mot och 142 riksdagsledamöter röstade för.

Nu ska Löfven styra med hjälp av dem som röstade bort honom i september och efter en budget som gått igenom med Sverigedemokraternas hjälp trots att samtliga inblandade säger att det viktigaste är inte Sveriges bästa utan att hålla SD borta från inflytande.

Sverige har blivit extremt, och då handlar det inte om mupparna i Nordiska motståndsrörelsen eller de galna islamisterna, inte ens om Sverigedemokraterna eller Alternativ för Sverige.

Det gäller den vanliga politiken, riksdagsmännen och de opinionsbildande journalisterna som blivit extrema sedan c:a 30 år tillbaka, kanske började det redan 1975 eller eventuellt 1969.

Hur som helst har extremisterna tagit makten, det gäller den ekonomiska politiken, det gäller skolan, det gäller vården, det gäller slakten av försvaret, det gäller centraliseringen av polisen.

Framförallt gäller det invandrings- och flyktingpolitiken som påverkar alla andra områden.

Det är ingen naturlag att allvarlig brottslighet exploderar. Det är resultatet av V, MP, S, C, L, KD och M:s extrema politik.

På område efter område har svenska politiker, med hjälp av journalisterna som inte granskad och informerat den röstande allmänheten, genomfört extrema revolutioner.

400 års erfarenhet av att styra ett land har kastats på historiens sophög, nya djärva drömmar har sjösatts utan konsekvenstänkande, utan bra exempel någon annanstans i världen. Det har naturligtvis gått åt pipan och landet blivit allt svårare att styra.

Extremisterna har tagit makten från de lagom människorna…

En byggde upp och en började riva ned…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 responses to “I landet lagom har extremisterna tagit makten

 • Langmore

  Min uppfattning är att det finns inga extremister i riksdagen. Visserligen en massa olika ståndpunkter, och vissa beslut som tagits ser man i efterhand att de varit skadliga, så nej de extrema finns utanför riksdagen.

  Gilla

 • Stenbock


  I kväll har Stenbock som vanligt tittat på dagens propaganda-nyheter från RBB. (lokala Berlin-TV) På bilden ovan (från BZ) kan ni alla se vad c:a 20 minuter av sändningen handlade om,under den halvtimma långa.
  En fullständig historik över vad Sara Luxemburg (kommunissvinet) påverkat för allt positivt som uppstått i staden,enl. RBB.
  För att riktigt visa upp var liket hittades,(för 100 år sedan) hade TV gjort sig besväret att åka ut till den del av Spreekanalen,för att visa upp hur vattnet tog sig ut idag ! Vidare fanns avsnitt med intervjuer av småungar,som med glittrande ögon vurmade,och lovordade partiet.
  Tror inte ens Abzurdska STATS-TV skulle kunna gjort det hela,än mer dramatiskt sett,ur pedagogiskt intresse för kommunismen !

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Liberalism, är frihet utan omdöme och förnuft. Frihet till vilket pris som helst i allt som inte ifrågasätter denna. Då fördöms de, som så göra, av liberalismens hop. Nej, liberalism, är dumheterna infantila ideologi. När den drivs av dårar till fanatism, som ”Annie get your soul, gör idag. Då kan resultatet inte bli annat än total förstörelse och kaos av ett väl fungerande samhällssystem.

  Gilla

  • TreB

   Svenskfinnaren:Man SKA-till varje pris- förneka en/flera(Elohim) ev skapare,precis som den sk vetenskapen.
   Bra/dåligt?
   Taget intensiteten i framhärdandet så börjar jag undra….ibland.
   Världen har varit skapligt galen det senaste 100 åren,som jag ser det.
   Politik/vetenskap har slagit knut på sig själv för att sälja sina,mer eller mindre,trovärdiga ide’er tex liberalism,klimathysteri osv.
   Man degraders till konsument…..
   Köp,köp,köp!

   Gilla

 • Kapten Bölja

  Det stämmer ju på så sätt att de extremliberala partierna
  ges stort utrymme när det gäller regeringsmakten

  Gilla

 • Lellegoo

  Egentligen borde vi ha ett extraval efter dessa tillkännagivande. Aldrig någonsin har väljare fått så mycket värdefull information innan denne skall lägga sin röst.

  Gilla

 • SVENSK

  Det började redan i slutet av1960-talet, jag minns som elev den sköna känslan när man sade på SVT att 1970 ska hemläxorna avskaffas. 1970 kom, och läraren gav en läxa! jag sade – man har ju bestämt att läxorna ska vara borta nu. Läraren sade typ: det kan man inte lita på. Så redan då började jag bli skeptisk till både SR och SVT, som jag mest tog del av… inget livsviktigt, men jag förstod redan då att det inte gick att lita på SVT…. :-). Och sen har det bara blivit mer och mer fel, propaganda och lögner! Så SVT kan fira ett 50-års jubileum nu, i fake news!

  Gilla

 • Per Andersson

  Det började 1921

  Gilla

 • S Eriksson

  Det är bra, han har stor respekt med sig och det blir nog svårt att bannlysa honom.

  Gilla

 • Utled

  Politikerna vid makten har blivit förrädare.
  De har öppnat gränserna för världens minst utbildade folk med icke västerländska värderingar. Det enda politikerna vill ha kvar av nationen är gränserna för att stänga inne skattebetalarna. Företag och välutbildade söker sig utomlands.

  Gilla

  • Lisa

   Risken finns att snart stänger de in företagen. Liknar Sovjet. Valresultatet har inte röstats fram av folket, det är fake alltihop.

   Gilla

 • Stenbock

  Ja en annan rev ner…. Men liksom en annan Quisling,fick han sitt straff.
  Tänker då även på Tysklands like för förräderi,Rosa Luxemburg.
  Denna Marxistiska kvinna föddes i Ryssland 1871,men så mycket annat avskräde utvandrade hon till Berlin. Här byggde hon upp den senare kommunist-staten. Känd som den första mångkultur-förespråkerskan. (jmr Lööf) genom att förkunna ” Ingen är illegal”…Ord vi känner igen !
  I dag firas 100-årsdagen av mordet på henne år 1919.
  Redan när Stenbock bodde i Berlin,förvånades jag av hur många röda svin det finns i staden,speciellt under denna dag.
  Till hennes minne samlas 50-100.000 röda med en nejlika i handen,och tågar till en plats som benämnes ”Socialisternas viloplats”.
  Alla som med värde som stämmer in i deras ideologi,finns på plats.Till historien hör att Erich H inte fick/får gravsättas på platsen,eftersom han misslyckades hålla lågan vid liv att utarma folket
  På bilden (från BZ) ser vi nu istället hur sista DDR-minister Modrow, (90 år) har sprutats upp,för att bland andra utsugare närvara med sin blomma:

  Gilla

  • TreB

   Stenbock:Rosa Luxemburg,hur taget är inte det?=Dagens Merkel (Kasner,Kazmierczak).
   Hahaha!
   Slående likt MO(kommunism) iaf.
   Och så har vi nästa $tjärna:Emma Goldman…anarkafeministen.
   Ramble on!

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Bostadsförslagen i överenskommelsen mellan S, M, C och L sågas rejält.

  Hyresgästföreningen tänker slåss mot höjda nyproduktionshyror, och Mäklarsamfundet tycker att förslagen är att trampa rejält i klaveret.

  ”Är det borttagen uppskovsränta, fri hyressättning på nya bostäder och förenklade planprocesser som ska lösa krisen på bostadsmarknaden? Då kommer man inte långt, enligt intresseorganisationerna.

  ”De här förslagen löser inte problemen på bostadsmarknaden. Vi har redan höga hyror i nya hyresrätter, och detta innebär ytterligare höjningar”, säger Marie Linder, förbundsordförande i Hyresgästföreningen.

  Hon tycker att politiken inte stämmer med verkligheten – de här förslagen har ingen lösning på det som verkligen borde bekymra politikerna, tycker hon.

  ”Unga kan ju inte efterfråga nya hyresbostäder, inte heller de som separerar.”

  Hon ser den friare hyressättningen på nya hyresrätter som ett sätt att förändra maktbalansen mellan fastighetsägarna och hyresgästerna. Till det sämre, som hon ser det.

  ”Det här drabbar framtidens hyresgäster. Det folk ropar efter är bostäder till vettiga priser, inte detta. Jag lovar att det blir fajt om det här. Vi ska slåss för hyresgästerna både i dag och i morgon”, säger Marie Linder.

  Joakim Lusensky, analys och kommunikationschef på Mäklarsamfundet, är inte heller nådig i sin kritik.

  ”Det är inte räntan på uppskovet av reavinstskatt som är den stora frågan, utan själva skatten. Om vill ha rörlighet på bostadsmarknaden så är det reavinstsskatten man ska ta bort, inte bara räntan.”

  Han saknar helt åtgärder för det som han ser som de stora problemen på bostadsmarknaden – hur unga ska ta sig in och få bostad, och hur äldre ska kunna flytta från sina för stora hus.”

  https://www.di.se/nyheter/hyresgastforeningen-lovar-att-det-blir-fajt/

  Gilla

  • Tanten

   Håller helt med Lusensky.!
   känner många äldre som inte har råd att flytta på grund av den straffskatten!

   Gilla

  • Arne

   Hyresgästföreningen är ju ett skämt i sig! Gråsossar som utger sig för hyresgästernas bästa! Hycklarförening! Lägg ner skiten.nu

   Gilla

 • ruben

  Jag håller med i den självgoda tystnaden om det grundläggande problemet. Här ett litet axplock i Sverige. Ett LSS-boende som blir illa ansatt av kriminella grannar.
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wEonX4/lever-i-skrack-for-grannarna-radd-for-att-bli-mordad
  Någon, som fattar? Har Norrköpingsborna spårat ur helt plötsligt eller mörkar AB viktig information? Ska man få intrycket att det är vanliga hyresgäster, som stör LSS-boendets patienter och personal? För helvete kommunansvariga vad håller ni på med?

  Gilla

  • ruben

   Kritiserar givetvis den pågående tystnaden och svårigheterna för partierna att erkänna och åtgärda problemen.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: