Stäng

Namninsamling inom V för att stoppa Stefan Löfven

REGERINGSBILDNINGEN. Det har startats en namninsamling inom Västerpartiet för att få ledningen att stoppa en regering ledd av Stefan Löfven efter överenskommelsen med C och L, skriver Sveriges Radio P4 Jönköping.

– Vi är ett vänsterparti, vi har ingen anledning att stödja en regering som tänker bedriva högerpolitik, säger Mikael Ekvall (V), Vänsterpartiets gruppledare i Region Jönköpings län, som skrivit på insamlingen.

I uppropet som sprids bland V står bland annat att ”överenskommelsen som slutits mellan S, C, L och Mp är ett nyliberalismens manifest”.

11 reaktioner på “Namninsamling inom V för att stoppa Stefan Löfven

 1. Annie Lööf för två dagar sedan: ”Vi krokar av Vänsterpartiet” och
  ”Vänsterpartiet behövs bara när regeringen tillträder”.

  Det borde räcka med de två meningarna och den uppgörelse full av utredningar och förslag som går tvärs emot vänsterpartiets egna politik.

  Vänsterpartiet är tvungna rösta emot Stefan Löfven och ”de fyras röra”.

  Man har inget alternativ för att behålla sin trovärdighet som politiskt parti. Man kan inte ens lägga ner sina röster. För det är att stödja uppgörelsen.

 2. Om V fäller Löfvén kommer M och KD att förlåta C och L och bjuda in dem i Alliansen igen?

 3. Det här är lite intressant.
  Om V bestämmer sig för att rösta nej till en borgerlig politik ledd av Löven blir näste man till rakning (igen ) Kristersson. Om det andra ytterlighetspartiet SD gör som V och fäller Kristersson, blir det nyval.
  I ett sådant kommer V och SD att gå framåt, kanske även några andra partier. Några partier åker ut och övriga backar.

  För V och SD innebär det fler riksdagsmän och högre partibidrag. Sannolikheten att båda partierna får högre möjlighet till inflytande beroende på vilken koalition som bildas för styret, ökar.

  Det är naturligt att ytterligheterna går framåt när alla de övriga samlas i ”mitten”.

 4. När man hör Majorn stolt säger att man stoppar ytterlighetspartiet Vänstern borde de reagera med att säga nej för kan denna majors parti vid ett extraval troligen hälsa hem och åka ur det skulle väl vara smaskens.

 5. Ja, vi får för en gångs skull hoppas att V visar lite stake och röstar nej till både Kristersson och Löven!

 6. Lite ironiskt, kanske. Lööfs avoghet mot vad hon kallar för ytterlighetspartier (SD och V) kan mycket väl leda till det extraval som hon vill förhindra. Och ett sådant val kan leda till att MP och L försvinner och många sossar kommer att gå vänsterut.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: