Integrationsprojekt saknar pengar


Lokaltidningen berättar att regeringens utlovade miljoner för att motverka segregation kan gå förlorade tack vare regeringskaoset.

Staten utlovade kommunerna åtskilliga miljoner och Nyköping skulle erhålla 18 av dessa. Nu kan dessa pengar utebli och kommunstyrelsens ordförande, socialdemokraten Urban Granström, tycker detta är frustrerande.

Alla vi som i decennier matats med att asylinvandringen skulle vara lönsam, rynkar förstås på pannan när det ständigt krävs nya miljoner/miljarder för att individer från utomeuropeiska länder ska lyckas närma sig det svenska samhället.

Var asylinvandringen ett självspelande piano eller har man möjligen dragit oss vid näsan?

Summa summarum utlovades Nyköping 27 miljoner, varav 9 betalades ut förra året. Granström berättar att det nu blir svårt att förverkliga de planer som skissats upp.

”Nyköpings kommun har även sökt statsbidrag på drygt en miljon kronor från Delmos (Delegationen mot segregation) i syfte att bland annat utveckla metoder för att integrera invånare med somalisk bakgrund i Brandkärr”

Det har bott somalier i Brandkärr i flera decennier. Klarar de verkligen inte av att integrera sig i samhället utan miljonbidrag, eller är det möjligen så att de inte vill?

Slutorden säger det mesta, även om dessa inte är några nyheter för invånare i kommunen.

”Det statliga stödet var ett tillskott i arbetet som syftar till att motverka problemen i området”

Lokaltidningen


9 responses to “Integrationsprojekt saknar pengar

 • Kenth Andersson

  Integration är en mycket lönsam affär och ger fint klirr i statskassan, har det sagts från ett visst håll !

  Gilla

 • havemydoubts

  Lägg ner alla dessa misslyckade integrationsprojekt och låt alla dessa miljontals kronor gå till våra grundläggande behov istället. Integration kommer av sig själv om individen vill ta ansvar och inlemma sig i det nya landet. Klarar man inte detta får man söka sig till det land där man passar in. Förr på 50 – 60 talet var det så och det gick mestadels bra för de flesta. Istället för detta dalteri och slöseri, kunde polisen och tullväsendet förstärkas, vård och skola förbättras betydligt. De första 5 åren borde tillfälligt uppehållstillstånd gälla och efter det en uppföljning av hur man anpassat sig innan man kan erhålla medborgarskap.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Den kommande nya regering frigör säkert de skattepengar som saknas till integrationen !

  Gilla

 • Jack

  Ett annat alternativ är att ta av Lövens pengar, när flyktingar blir en vinst för kommunen.

  Gilla

 • Jack

  Man kan bli förbannad för mindre. Vi släpper in människor som säger att de flyr från krig, sen måste vi betala en massa miljoner i olika integreringsprojekt för att de inte ska slå ner oss, råna oss och våldta oss.
  Kan ni 82% som röstat på sjuklövern vakna någon gång. Nej det blev fel, 30% av befolkningen består ju av ickesvenskar. Ni svenskar som finns kvar i Sverige, ta ert förnuft och rösta på SD nästa gång möjligheten ges.

  Gilla

 • Kent

  Intrigationsprojekt är en lönsam nisch inom flyktingindustrin.

  Gilla

 • S Eriksson

  Det gäller inte bara att ta emot, man måste också ta hand om, och där är nog alla eniga om att det finns vissa utmaningar.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det kostar om man vill få människor att rösta på socialdemokraterna….

  ”Utmaningar” kräver stora summor.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: