SVT:s opartiskhet


Vår public service har en stark slagsida till vänster, vilket bl.a. uppmärksammats av Jörgen Huitfeldt och Janne Josefsson. Två av Sverige mest populära och renommerade journalister.

Att SVT:s direktsändningar har haft ”okända” debattörer som i en granskning visat sig vara representanter från de socialistiska partierna, är ganska vanligt. Hanif Bali har uppmärksammat ännu ett sådant fall.

Den här agendan med intervjuade socialister lär öka i styrka när vi numera tvingas finansiera public service via vår skattsedel. Likaså lär vänstervridningen ta fart när vi inte längre kan välja bort eländet.

Igår intervjuade SVT Sörmland några personer på gatan och frågade hur de ser på ett eventuellt nyval. En av dessa presenterades som Mohammad Alhammada och så här tyckte han om ett eventuellt nyval:

”Jag hoppas att det blir extraval, så att vi får bättre budget än den vi fick nu”

Att personen ifråga står utanför ABF:s kontor i Eskilstuna är säkert ingen slump. Här lär man garanterat hitta medborgare som är kritiska mot M:s och KD:s budget. Att mannen ifråga arbetar för ABF förtydligar den inställning han framför. ABF, för er som inte vet, är liktydigt med Arbetarnas Bildningsförbund. Så här står det på deras hemsida:

”ABF bildades för över 100 år sedan, den 16 november 1912. Bakom grundandet stod Socialdemokraterna, LO och Kooperativa Förbundet. Initiativet till förbundet togs av socialdemokraten och folkbildaren Rickard Sandler. Tanken var att samordna och utveckla den bildningsverksamhet som redan pågick inom arbetarrörelsen”

Vad har då Alhammada medverkat till?

Jo, i ett ABF-projekt som syftade till att hjälpa ut utrikesfödda kvinnor på arbetsmarknaden, tillsynes bara muslimska eftersom lektionerna utförs på arabiska. Verksamheten är i stora delar finansierad av staten.

I valrörelsen var Alhammad närvarande i mångkulturella Brandkärr för att hjälpa invånarna att rösta och för att översätta till arabiska. Märkligt att man ens får rösta i ett svenskt val trots att man inte kan svenska.

hans Facebook-sida märks tydligt att han tar ställning politiskt. Så här säger han i ett videoklipp dagen innan valet:

”Glöm inte att bekämpa och rösta bort rasism som t.ex. SD och alternativ för Sverige NMR. Rösta rätt, rösta för Sverige!”

Han gillar dessutom SSU Eskilstuna.

Jag betvivlar inte att Mohammad Alhammada är en trevlig person som verkligen vill något, men att han bara ”råkade” vara med i SVT som ”en okänd man på gatan” är svårt att tro.


14 responses to “SVT:s opartiskhet

 • Kenth Andersson

  En ung kvinnlig journalist från SVT ställde i samband med en intervju om inlämnade sprängmedel följande mycket begåvade fråga till en polis:
  -Varför är det viktigt att sprängmedel lämnas in vad kan hända om det finns kvar ute i samhället ????????
  Polismannen såg något undrande ut men försökte på bästa och enklaste sätt att ge denna journalist från begåvningsreserven en kort förklaring.
  Ingen kommentar, orkar inte !!!!!

  Gilla

 • Macke

  Johan på GS är åter och har ringt upp SVT om ”Fake News”
  Med deras rapportering som var tidigare om vilken kompetens inv. har gett landet. med alla dessa högutbildade.
  Nu kommer det rapporter om att det råder kompetenskris i landet.

  Samnytt har nu tagit upp och gått ut med:
  ”Svenskt Näringsliv larmar om kompetenskris – asylinvandringen har inte räddat företagen”

  Trots rekordhög invandring till Sverige skriker företagen efter arbetskraft. Enligt Svenskt Näringsliv har Sverige nu en så hög kompetensbrist att den kvalificerar sig för att kallas kompetenskris.
  https://samnytt.se/svenskt-naringsliv-larmar-om-kompetenskris-asylinvandringen-har-inte-raddat-foretagen/

  När det 2015 uppgavs på SVT med rubriken:
  ”Tusentals välutbildade flyr till Sverige”

  ”Enligt SVT-chefen Jan Helin är det fake news när man tar en liten del av verkligheten, fokuserar väldigt mycket på den, samtidigt som man utelämnar balanserande fakta. Alltså precis som denna artikelserie.

  Lena Pettersson håller med om Jan Helins definition, men går inte med på att hon skulle tagit ut en liten del av verkligheten, samtidigt som hon utelämnat den stora bilden. Hon tycker att ovanstående rubriker är och var en opartisk & objektiv beskrivning av verkligheten.

  Det visar sig efter samtalet att Lena Pettersson är en Palestina-aktivist, som blivit anklagad för jäv när hon tyckte att hon skulle rapportera om Ship-To-Gaza på plats, när det var hennes sambos bror, som var initiativtagare till den utomrättsliga terroristhjälpsbåten.”

  ”Ny fake news skandal på SVT”

  Gilla

 • Billy Boy

  Robin i Bagarmossen: ”Folk här känner sig ändå trygga” (Publicerad 20 september 2018)

  Ibland skjuts det en hel del – men vänster-”mannen på gatan” som SVT valde att intervjua påstod i trots allt … ”Folk känner sig trygga”.

  ”Opartiska, sakliga och oberoende” SVT Stockholm intervjuade ”mannen på gatan” men ”glömmer” upplysa om att de intervjuat en vänsterprofil. Robin Zachari är inte vem som helst. Han är kanslichef på Skiftet, en organisation som tidigare hette Alliansfritt Sverige. Zachari har även tidigare varit anställd i omgångar inom Socialdemokraterna. Bland annat som politisk sekreterare.

  Sådant här undergräver trovärdigheten för Public Service .

  Källa: Nyheter Idag.

  SVT Stockholm skriver:

  Robin Zachari bor i närheten av skottdramat
  Robin i Bagarmossen: ”Folk här känner sig ändå trygga”
  – Jag kan bara prata för mig själv men jag brukar säga att Bagarmossen är Guds utvalda förort på grund av att det är så tryggt här. Jag skulle säga att folk här ändå känner sig trygga.

  Läs mer, se och lyssna på kort video på länken:

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/robin-i-bagarmossen

  Gilla

 • ossie

  SVT opartiskt = dagens skämt.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   SVT opartisk ?
   I så fall finns det riktiga tomtar och troll också men det vet i alla fall jag att det inte finns.

   Gilla

 • SVENSK

  Det märks en klar skillnad på SR nu sedan de fick leva på staliga bidrag och har blivit en skyddad verkstad i full skala. De sprider sin propaganda med mer ”glädje och entusiasm”, det hörs tydligt!

  Gilla

 • Kent

  De intervjuade ska säkert kvalitésäkras innan de får uttala sig.
  Reportern har säkert någon i sin aktivistkrets som hen kan ringa och kolla med så det ”rätta” blir sagt.

  Gilla

 • Macke

  NyheterIdag nämnd igår när SVT Aktuellt hade inslag med vad folk på gatan tror vem som blir nästa stasministern.

  ”V-politiker blev ”mannen på gatan” i SVT:s nyhetssändning”

  När SVT Aktuellts reporter frågade folk på gatan om vem de tror blir nästa statsminister hette en av de svarande Jonathan Frylén. Att denne är förtroendevald kommunpolitiker för Vänsterpartiet var dock inget som nämndes i nyhetsinslaget.

  – Stefan Löfven tror jag, svarar Jonathan Frylén på frågan om vem som blir statsminister härnäst.

  Aktuellts reporter frågar om han är säker på det och får nej till svar. Vad som inte nämns i inslaget är att Jonathan Frylén är vänsterpartistisk ledamot i Jönköpings kommunfullmäktige – något som däremot uppmärksammas av Facebooksidan
  https://nyheteridag.se/v-politiker-blev-mannen-pa-gatan-i-svts-nyhetssandning/

  Gilla

 • Billy Boy

  Typiskt ”opartiska, sakliga och oberoende” Public Service … Det finns massor med liknande exempel bakåt i tiden från många andra landsdelar, t ex Stockholm med förorter och som i det här fallet Malmö …

  Kvinna på gatan, Mia Orange, till vänster, blir intervjuad i opartiska SVT om en av skjutningarna i Malmö. På Facebook gillar denna ”slumpmässigt” utvalda kvinna:

  •Vänsterpartiet Malmö
  •Näthatsgranskarna
  •Juridikfronten
  •Refugee Air
  •Refugees Welcome
  •Allt åt alla Malmö
  •SD i riksdagen – Nej tack
  •ETC

  Oberoende SVT intervjuade kvinna på gatan 8 december, 2018

  https://petterssonsblogg.se/2018/12/18/oberoende-svt-intervjuar-kvinna-pa-gatan/

  Och Public Service kommer inte att ändra sig. I programmet ”Go Kväll” för några veckor sedan förnekade SVT:s vd Hanna Stjärne bestämt att någon vänstervridning förekom i deras nyhetsförmedling.

  Gilla

 • Bosse

  Det visar åter igen att tittar man på regimmedia så blir man dum i huvudet
  Detta är omvittnat av ett flertal journalister som har lyckats ta sig ur detta dårhus
  Jens Ganman beskriver det insiktsfullt här:

  Gilla

 • Tobbe

  Tack för denna artikel!
  Bor själv sedan c:a 10 år tillbaka i Ånge Kommun som varit s-styrd i alla tider och här har de total makt över allt och alla inklusive de åsikter som sprids via SVT. Då jag bott i Västernorrland så gott som hela mitt 54-åriga liv så känner jag även de flesta som jobbar på Mittnytt och vet vilka politiska åsikter de företräder och det är rent löjeväckande att se hur de styr nyheterna och vilka de väljer att intervjua.
  Heder dock åt SR P4 som har medarbetare som sköter sina jobb relativt opartiskt medan de på Mittnytt av vad jag vet närmast ser Vänsterpartiet som ultrahöger,

  Gilla

 • Tony

  Att ens tro att SVT är ett seriös mediekanal, då måste man vara vriden flera vänstervarv, allt deras skitsnack om Donald Trump är inte
  seriöst, speciellt inte när vi har en sådan usel kvalitet bland våra egna politiker!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: