För 30 år sedan stängdes gränsen – Sverige var fullt, men…


INVANDRING. 1989 stängde den socialdemokratiska regeringen med Ingvar Carlsson (S) i ledning gränsen för alla asylinvandrare utom något tusental av FN:s kvotflyktingar. Moderaterna stödde beslutet som kallades Luciabeslutet

1991 vann borgarna valet och statsminister Carl Bildt var så sugen på makten att han öppnade den gräns vilken han varit med att stänga två år tidigare, detta efter krav från dåvarande Folkpartiet, nuvarande Liberalerna, där partiledaren Bengt Westerberg hade gjort en ”generös flyktingpolitik” till sin stora profilfråga och hotade spräcka regeringen om han inte fick som han vill.

Bengt Westerberg var då socialminister och den som i praktiken utformade den invandringspolitik som sedan dess har gjort Sverige till världens mest attraktiva bidragsmagnet för asylsökande från tredje världen.

Regeringen, alltså Westerberg, införde permanenta uppehållstillstånd istället för tillfälliga, gav invandrare samma tillgång till välfärden som svenska medborgare och inrättade en särskild rättighet för invandrare att ta hit arbetslösa släktingar från hemlandet för att låta dem leva på svenska skattebetalare.

Bengt Westerberg, gjorde allt för icke-svenskar, han lockade hit invandrare med utvecklingsstörningar eller andra handikapp i släkten genom ett världsunikt system med assistens­ersättningar där enorma belopp tillföll familjer som påstod sig ta hand om anhöriga i hemmet.

Idag kostar den reformen minst 30 miljarder kronor om året och många behövande svenskar blir utan hjälp på grund av kriminalitet och bedrägerier.

Vad hela invandringspolitiken kostar är det ingen som längre riktigt vet, men som ”Järnlady” Margret Thatcher en gång lär ha sagt, socialistiska regeringar får alltid slut på andras pengar…

Nåväl, lyssna på Janne Josefsson, Bengt Westerberg, Bert Karlsson och inte minst damen i publiken. Det är från 1993 och låter precis som idag…förlåt att bildkvalitén är usel.

-Pettersson tycker att en märklig sak med detta är att Ingvar Carlsson (S) gjorde det Jimmie Åkesson (SD drömmer om, han stängde gränsen, men jag har aldrig hört någon kalla Ingvar Carlsson för rasist och nazism.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “För 30 år sedan stängdes gränsen – Sverige var fullt, men…

 • SVENSK

  Det var på den tiden då Sveriges politiker fortfarande var normala i huvet, även om åsikterna skiljde sig åt!

  Gilla

 • Ragnar Ask

  Nu har ju herrarna fått Sverige dit de ville.
  Josefsson inräknad.

  Gilla

 • Danne

  Lyssna hur han belägger Bert med att vara orsaken till rasism, nåt Westerberg inte kan bevisa.
  Själv tillåter Bengt inte nån att anklagar honom för orsaken till problemen med invandringen. Jag skiter i vad han tycker, det är vad han gjort/gör som är intressant.

  Det är det enda som är sant är att Westerberg har ansvaret för problemen.

  Gilla

 • Kent

  Bengt Westerberg är en av arkitekterna till Sveriges undergång. Var det inte han som drev på att superkirurgen Maccaroni värvades till Karolinska.

  Gilla

 • Sara Svensson

  Carl Bildt är lika ansvarig som Bengt Wetserberg för detta.

  Gilla

 • Stenbock

  Hittade ingen lämpligare rubrik att lägga in en nyhet som kan var av intresse….
  Ni fick ju i förrgår se en bild av AfD-ledamoten från Bremen,som blev utsatt för ett mordförsök på offentlig plats. I går insåg de korrekta PK-medierna att detta angrepp kunde ju ge AfD extra PR,och ändrade drastiskt sina uppgifter. Nu hette det att det inte hade politiska förtecken utan tydde på ett rånförsök där den svårt skadade,knuffats kull bakifrån !!
  Nåja det trodde naturligtvis de väl indoktrinerade tills idag,då ANTIFA i
  nedanstående bekännelse erkände mordförsöket:
  http://www.pi-news.net/2019/01/antifa-bremen-bekennt-sich-zu-anschlag-auf-afd-politiker-magnitz/

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Lita aldrig på moderat eller överhuvudtaget på någon inom den falska hycklande och mångkulturälskande 7 klövern !
  Ska SD kröka rygg för någon kandidat i kommande statsminsteromröstning ?
  Oavsett hur SD gör så lär de få sitta kvar på åskådarläktaren utan något inflytande eftersom 7 klövern på ett eller annat sätt kommer att samarbeta med varandra över partigränserna inte för landets bästa utan för att hålla SD borta.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: