Frankrike i fritt fall


av Guy Millière • 9 januari, 2019

 • Franska tjänstemän förstår uppenbarligen att terroristerna ägnar sig åt ett långt krig och att det kommer bli svårt att stoppa dem; så det verkar som att de har gett upp. Dessa tjänstemän är utan tvivel medvetna om att franska muslimer blir alltmer radikaliserade. Svaret har dock varit att stärka muslimska institutioner i Frankrike.

 • När president Macron talade så var ett av hans sändebud i Marocko för att skriva under FN:s globala pakt för säker, strukturerad och reglerad migration som definierar invandring som ”gynnsam” för värdländerna. Under den lovar de undertecknade staterna att ”stärka migrantinkluderande tjänstlevereringssystem”.
 • En grupp pensionerade generaler publicerade ett öppet brev i vilket man menade att den globala migrationspakten var ännu ett steg närmare ”överlåtelsen av den nationella suveräniteten” och noterade att ”80 % av den franska befolkningen anser att invandringen måste stoppas eller regleras kraftigt”.
 • Författaren Éric Zemmour beskrev de ”gula västarnas” revolt som ett resultat av ”förtvivlan bland folket som känner sig förnedrat, bortglömt, fråntaget sitt eget land genom beslut av en föraktfull kast”.

Strasbourg, Frankrike. Julmarknad. 11 december, 20.00. En man som skriker ”Allahu Akbar” (”Allah är störst”) skjuter mot förbipasserande och skadar sedan flera med kniv. Han mördar tre personer på fläcken och skadar ett tiotal andra, en del av dem allvarligt. Två ska senare dö av sina skador. Mördaren kommer undan. Två dagar senare skjuter polisen honom till döds.

Han var känd för polisen. När medlemmar i generaldirektoratet för intern säkerhet och några poliser kom till hans hem några timmar tidigare hade han flytt. Trots att de visste att han var en beväpnad och farlig islamist som var redo att agera, och att julmarknader hade varit – och kunde bli – troliga mål, så fanns det inga vakter på plats.

Läs vidare


3 responses to “Frankrike i fritt fall

 • Kenth Andersson

  Hela Västeuropa är i fritt fall, avkristningen går fort nu !

  Gilla

 • ruben

  Håller inte Sverige på med liknande smygglobalisering? Sveriges påskrift av ”den globala migrationspakten” var väl knappast giltig eftersom det gjordes av en tillfällig övergångsregering, som inte har mandat att ingå några nya överenskommelser med någon. Dessutom alla skattehöjningar och avgifter, som kan liknas vid maktmissbruk. Bevare oss väl från smygande förrädare.

  Gilla

 • SVENSK

  Man märkte att tiden höll på at rinna ut, därför skyndade man på detta med påskriften av det hemliga FN-avtalet samtidigt som alla Regimmedier unisont höll tyst! Det måste ha varit på direktiv ”uppifrån”.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: