Staten tar över kommunal skola för första gången

SKOLAN. Skolinspektionen tar över ledningen av Storvretskolan i Botkyrka kommun för att avhjälpa bristerna på skolan, skriver myndigheten i ett pressmeddelande. Det är första gången som staten går in och tar över en kritiserad kommunal skola, skriver TT.

Botkyrka är likt allt fler av Sveriges kommuner långt ifrån lagom…

Anledningen till att myndigheten har fattat beslutet är att Botkyrka kommun inte kommit tillrätta med de omfattande problemen på skolan, trots flera vitesförelägganden. Bristerna finns framför allt inom särskilt stöd och trygghet och studiero. Våld och trakasserier förekommer.

Kritiken som Skolinspektionen ger gäller bland annat:

 • Brister i särskilt stöd till elever med behov.
 • Brister i tryggheten och studieron.
 • Brister i lärarnas samverkan över ämnesgränserna.
 • Brister i värdegrundsarbetet på skolan.

Skolinspektionens beslut som kom i dag går att läsa i sin helhet här.

För fristående skolor kan tillståndet dras in, men motsvarande åtgärd kan inte vidtas mot kommunala skolor.

-Pettersson säger att som vanligt talas inte om den verkliga orsaken, som är för stor invandring från dysfunktionella länder…

Om Botkyrka på bloggen…

47 av Sveriges 50 sämsta skolor är kommunala därför vill regeringen förbjuda de privata

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Staten tar över kommunal skola för första gången

 1. VARNING:
  Det kan bli kraftigt snöfall i fjällen nu i Januari !
  Man blir numera förvånad över att det blir väder varje dag i dårhuset Sverige.

 2. Feministiskt kvinno tänk gör Sverige omöjligt.
  Ingenting fungerar längre, man klarar på sin höjd byta namn på problemet och älta det ända in i helvetet.

 3. Varför måste detta göras i Lövens och 7 klöverns trygga och heligt mångkulturella Sverige ?

 4. Gör t.ex. en sök på ”alsalamskolan svt”

  Eller kolla den privata Baraemskolan i Varberga. Örebro kommun har nu beslutat att stänga förskolan pga att de inte fixar sina problem. Skolans vd heter Ahmed Amer.
  ”Inget av barnen på skolan har svenska som modersmål.”
  ”– Trots att de har en språk- och matematikprofil finns det brister i språkutvecklingen, avslutar Jörhag.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/kommunen-stanger-forskola-i-varberga

  Visst får allt detta en att undra om det är en ren Koranskola.

 5. Trots att alla människor är lika utifrån och in, så är det bara skolor fullkomligt nedlusade av barn till MENA-folk som har, har haft och troligtvis kommer att ha den här typen av problem. Det betyder med nuvarande utveckling kan det komma att gälla vilken skola som helst.
  Stackars SVENSKA pojkar som måste växa upp med att aldrig kunna brottas och leka lite hårdare lekar på rasterna bara för att skolmiljön är helt förstörd och inga medfödda och Svenskkulturella gränser längre existerar, och dessutom en sjuk feminisering som hänger över hela den psykosociala miljön.
  Synd om flickorna också som pressas och luras uppifrån att umgås med killar de avskyr och som kan bli farliga vid en kommande separation.

  I detta fall, om inte staten hade tagit över hade väl skolan fått lägga ned precis som Rosengårdsskolans högstadium fick göra för ca 5 år sedan.

 6. Inte bara i denna skolan där stora problem finns. Kollade Svt hur många knivningar och andra störande moment som fanns på skolorna idag i Sverige men det framkom inte vilka som var problemet.

  • Knivar och andra vapen i dagens svenska skolor, är det kanske icke infödda skolelever som måste skydda sig mot hotfulla och aggressiva infödda svenska skolelever, tvärtom kan det väl inte vara ?

Kommentera