Massivt snöoväder i Europa – döda i Österrike, Tyskland, Italien, Slovenien…


KLIMAT & VÄDER. Fem personer dog i Österrike under helgen till följd av det massiva snöovädret, skriver flera medier. I Vorlarberg i västra Österrike dog två tyska skidåkare efter en lavin och i Salzburg dog en skidåkare från Slovenien. Dessutom omkom två vandrare och ytterligare två har försvunnit. 

The Local

Totalt föll upp emot en och en halv meter snö över de norra och mellersta delarna av landet under andra halvan av förra veckan och idag tisdag väntas 80 cm till. På något ställe kom det 240 cm på 48 timmar.

Skolor och vägar är stängda.

BBC

-Pettersson vill bara informera om att detta har inget intresse för SVT, snö och kyla är nämligen väder medan värme är globala klimatförändringar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Massivt snöoväder i Europa – döda i Österrike, Tyskland, Italien, Slovenien…

 • Torbjörn Johnson

  Är inte detta en ett år gammal ”nyhet”? Bilderna hos The Local är daterade 2018! Vädret i Val d’Isère verkar inte vara speciellt dåligt just nu.

  Gilla

  • Pettersson

   Det är aktuellt väder, även om snödjup, vind och temperatur kan variera mellan olika orter. The Locals artikel var inte färsk men BBC är från igår.

   Gilla

   • Torbjörn Johnson

    Tack Pettersson, jag ser att du tagit bort referensen till The Local. I övrigt håller jag helt med dig i din kommentar om SVT. Annars brukar ju oväder alltid tas till intäkt för kommande klimatkatastrof med enorm uppvärmning. Annat var det för 40 år sedan då det berodde på att det skulle bli kallare.

    Gilla

 • Peter Skoglund

  Väder är väder. Klimat är klimat. De är båda föränderliga och visar upp sig från båda sidor. Utifrån ett så kallat naturligt ”normalläge”.

  Vad som är ”normalläge” är ju också ett begrepp som kan diskuteras. Beroende på tidsperioder och påverkan.

  Däremot har agendajournalistik det definitivt svårare att visa upp sig från ”båda sidor”. Där håller man sig allt för ofta, på ena sidan av ett ”normalläge”.

  Natur-, miljö- och klimatfrågor är allt för viktiga för mänskligheten och vårt jordklot. Därför är skrämsel och skuldbeläggande inga bra sätt att hantera dem på. Allt för ensidig agendasättande politik eller journalistisk, löser inte heller frågorna på rätt sätt.

  Varje enskild människa måste få relevant information att ta till sig. Utifrån det ska man sedan kunna fatta och bidra med sitt och bli en ”klimat tänkare”. Vilket varken är eller ska vara någon, ”alarmist” eller ”förnekare”. Utan man gör saker utifrån sitt bästa och det man har bildat sig en uppfattning om.

  Man ska alltid visa respekt för vår miljö. Naturligtvis måste även frågor som berör den, då diskuteras på ett respekterande och allsidigt sätt. Utifrån normalläget.

  Gilla

 • Tomas Omaely

  Trots snön och kylan kommer miljöaktivisterna med Greta och SVT i spetsen att påstå att även detta är ett tecken på den globala uppvärmningen.

  Gilla

 • Stenbock

  Ja här gäller det att hålla isär begreppen.Stenbock har ju i hela sitt liv trott att sol o. värme, (speciellt det sistnämnda) gör att snö blir vatten..
  Nog borde väl jordens uppvärmning sedan årtionden,p.g.a. alla påstådda Dieselfordon,orsakat en omedelbar smältflod i Alperna ! Just i dessa områden är ju lastbilstrafiken som störst/tätast i Europa.
  Nu gäller för ”miljöexperterna” att finna ut varför det inte längre fungerar,som det gjort sedan klotets tillkomst ??
  Kan det bero på Vindmöllorna ? Hemska tanke…..

  Gilla

 • Cesil.

  Blir det så in i helvetes mycket snö på grund av den globala uppvärmningen.

  Gilla

 • Blodsven

  Miljömupparna får ytterligare motgångar, vilket är in i helvetes bra för vår miljö…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: