SVT glömmer nämna att färre dör på Medelhavet

MEDIA. Mattias Lindberg twittrarSVT: ”Frivilligorganisationernas fartyg i Medelhavet får nu allt svårare att rädda migranter i sjönöd, och mer än 2000 personer tros ha drunknat i Medelhavet under 2018”

SVT glömde berätta att färre dog på Medelhavet 2018 då räddningsbåtarna mer sällan kunde hjälpa smugglarna!

År 2016 drunknade över 5000 migranter på Medelhavet, 2018 har deras antal sjunkit till drygt 2000. Fanns det inga ”flyktingbåtar” alls kanske den siffran skulle sjunka ytterligare. Dessutom tjänar människosmugglare och terrorister mindre pengar.

-Pettersson vill påminna vad som står under varje nyhet från SVT ”SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer”

Tittar man noga så ser man att nästan varje nyhet är vinklad och därmed inte är opartisk utan politiskt vinklad.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “SVT glömmer nämna att färre dör på Medelhavet

 1. SVT:s och SR:s sanningar är inte relevantare än vad PRAVDA:s var, som paradoxalt nog betyder ”sanning”.

 2. SVT har fungerat som ett propagandaorgan delvis i över 30 år! Tydligast blev det under Balkankonflikterna, sedan fortsatte det och flera avseenden förvärrades.

 3. SVT nöjer sig med att bara rapportera om antalet omkomna på Medelhavet och en eventuell ökning, en minskning är naturligtvis inte tillräckligt tårdrypande !

 4. Sjönöd när de ger sig ut i kav lugnt väder?

  Tänk om SVT skulle bemyndiga sig med att rapportera
  om hänsynslösa människosmugglare som skickar ut
  människor i icke sjövärdiga farkoster?

  • Människosmugglarna struntar som oftast i Archimedes princip och fyller båtarna med fler personer än vad de är lämpade för. Följden blir att båtarna tar in vatten.

 5. Ett hemsk tid i vår familj var för ett halvår sedan då vi fattade att vi skänkt pengar till ”Smugglare utan gränser”. Att vi dessutom bidragit till Bengt Westerbergs hiskeliga lön gjorde inte saken bättre. Från och med nu gäller att ingen skänker ett öre till någon hjälporganisation.

 6. SVT ljuger, i princip, hela tiden. Men dom är lite luriga också. För inte ens deras varudeklaration är fri från listiga vinklingar. Ordet ”SKA” dyker upp på samtliga platser, vilket innebär att de friskriver sig från det ansvar som de säger sig vilja uppfylla. Uttrycker man sig på detta vis, så innebär det helt enkelt att den s.k. sanningshalten bara är en MÅLSÄTTNING, en VISION. ”En dåres försvarstal” ligger nära tillhands.

Kommentera