Muslimska araber i Israels armé


ISRAEL. 20 procent av Israels befolkning är araber men endast någon procent tjänstgör i armén. Det är kontroversiellt i stora delar av samhället. 

Israeliska muslimska soldater med ”tjänstekoranen”

De Israeliska försvarsstyrkorna, IDF, består av ett mindre antal professionella soldater, ett större antal antal anställda och ett ännu större antal reservister. Män gör militärtjänst i 36 månader och kvinnor i 21 månader. Värnplikten gäller alla judar utom några starkt troende som slipper liksom kristna och muslimer som tjänstgör på frivillig basis.

IDF är något så när jämställt, det finns kvinnor i underrättelsetjänsten och kvinnliga stridsflygare. På samma sätt finns det kvinnliga tekniker , radaroperatörer och sanitetspersonal.

”Jag anser mig själv som en arab och en muslim, men jag är också en del av det här landet, Israel”, berättar Mahmud Kashua och fortsätter ”Det är vårt tillstånd och vi måste ge tillbaka, för att hjälpa så mycket vi kan till staten som skyddar oss.”

Läs mer på BBC…

-Pettersson undrar hur många judar och kristna som tjänstgör i de muslimska arméerna?

Ung arabisk kvinna – Israel är mitt hem

Kanske finns lösningen från 1922 framför ögonen på de vettiga…

Tvåstatslösningen finns redan. Jordanien är en palestinsk stat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: