Återigen en skattehöjning på drivmedel i tystnad och utan debatt


SKATTER. I Frankrike stoppade de ”gula västarna” en skattehöjning på drivmedel med 30 öre efter omfattande demonstrationer. Det var i varje fall vad media informerade oss om, jag tror dock att missnöjet berodde på andra saker.

Nåväl, inför valet 2014 var de stora partierna eniga om att det inte behövdes några höjda skatter på drivmedel. Soppan var dyr nog som det var. ”Det är jättedyrt att tanka, det finns inga behov av att höja bensinskatten”. ljög finansminister Magdalena Andersson.

-Pettersson noterar att sedan valet 2014, då socialdemokraterna, moderaterna med flera lovade att det inte skulle bli några höjningar av drivmedelsskatterna har dess höjds fyra gånger och den 1 januari 2019 var det dags igen.

Den indexering som infördes från 2017 innebär att skatten per automatik höjs varje år. Den totala skatten på bensin, inklusive moms, uppgår nu till nära 10 kronor per liter.

Alltså: de politiker som lovade att inte höja drivmedelsskatterna höjer dem nu automatiskt utan debatt!!!

Sverige har världens högsta drivmedelsskatt och jag kan försäkra att det inte går att åka buss på landsbygden.

Sedan valet 2014 har politikerna höjd skatten fem gånger.

Sverige är ett av Europas glesast befolkade länder med ett stort behov av bilresor. Vårt näringsliv är ett av de mest transportberoende i internationell jämförelse. Det är orimligt att Sverige ska tävla med tätbefolkade länder om att ha de högsta skatterna på resor och transporter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


17 responses to “Återigen en skattehöjning på drivmedel i tystnad och utan debatt

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: