”Rättsstaten bör kavla upp ärmarna mot näthot”

NÄTHOT. När en politiker, en journalist eller en domare hotas eller utsätts för andra brott på grund av uppdraget är det ett angrepp på oss alla. Det är hög tid att detta i större utsträckning börjar återspegla sig i rättstillämpningen, skriver Mårten Schultz och PA Prabert på SvD. 

-Pettersson säger att när en politiker, en journalist eller en domare hotas eller utsätts för andra brott på grund av uppdraget är det ett angrepp på oss alla.

Det är naturligtvis inte bra, men det är inte värre än de hot allmänheten utsätts för på grund av den politik dessa politiker, journalister och domare genomfört.

Allmänheten utsätts för terrorhot, skottlossningar, våldtäkter, väpnade rån på gator och i hemmen.

Det är de verkliga hoten mot demokratin! Rättsstaten bör kavla upp ärmarna mot alla hot och allt våld, inte bara skydda den privilegierade grupp som är orsaken till hoten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

10 thoughts on “”Rättsstaten bör kavla upp ärmarna mot näthot”

 1. Den som läser artikeln ifråga kan också notera att de medvetet spelar ner yttrandefriheten ganska rejält. Den nämns lite pliktskyldigti någon bisats. Fokus ligger helt på det odefinierade irrblosset ”hat och hot”. Genom glidningar mellan allvarliga problem som hot och våld till avsevärt mindre allvarliga såsom kränkningar och yttranden skapar de en falsk bild av vad det är de vill förbjuda.

  Den som känner Mårten Schultz från andra skriverier vet att han är en stark förespråkare av inskränkningar i yttrandefriheten. Han själv är ett allvarligt hot mot demokratin.

  Det är såhär de ser ut, demokratins farligaste motståndare, förklädda till månande om demokrati och yttrandefrihet lindar de in sin önskan om auktoritär regim och censur i falska berättelser. Precis lika falska som kommunisterna i olika diktaturer på 1900-talet. De pratar om demokrati men vill ha elitstyre och vill få tyst på folket.

 2. Kritik är bra och att det tillåts är väl nästan grundläggande i en demokrati, hot är givetvis inte alls bra men det blir som de flesta förstår väldigt mycket svårare när vissa har fri tolkning och bedömning, och eventuella opartiska bedömmare väljer att inte protestera.
  Ta bara Tomas Quick / Sture Bergwall dömd för ca 20 mord utan spår av äkta hållbara bevis.
  Så landet är inte utan problem det är helt klart, även om det kanske finns värre länder.

  • Om vi tar den uttjatade sentensen ”hot och hat” så kan vi konstatera att:
   1. Att förbjuda hat är fullständigt orimligt i en demokrati. Jag har rätt att hata precis vem jag vill och den som förstår vad yttrandefrihet går ut på begriper också att i princip alla hatiska yttranden i sig själva är helt ofarliga och i allmänhet mest är till förfång till den idiot som väljer att yttra hatet offentligt. Enda gångerna folket i gemen stödjer hat är när det riktas mot något riktigt vidrigt som pedofiler, våldsbrott, terror, islamism, nazism o.s.v. Fullt legitimt hat alltså.
   2. Hot bör definitivt begränsas och beivras. Med en rimlig proportion till hur mycket substans det innehåller. När det riktas konkret till enskilda är det mycket allvarligt. När det riktas i mängd mot minoriteter är det allvarligt. När det är diffust, trams och substanslöst bör man hålla huvudet kallt och inte offra för mycket att yttrandefriheten.

 3. Steget mellan hot och kritik är väldigt litet och kan snabbt suddas ut av personer med makt.

 4. Rättssat ?? När folk blir uppsökta av polisen för att man skrivit felaktiga åsikter. Vår sk ”rättsstat” är på samma nivå som Sovjets DDR eller Nord Korea.

 5. Lyssnade på P1 igen i morse,det var ett program om gängskjutningar; man hör en uppenbarligen Svensk mamma gråtande berätta om sin förtvivlan över att sonen gått med i brödraskapet Wolfpack, man har alltså lyckats hitta en av de fåtaliga svenska skjutningarna och använder den som ett typexempel, alltså ren desinformation, så långt. Det ska komma en del till, vi får se om den blir mer objektiv.

 6. Kavla upp ärmarna ni som har blivit så kränkta. Kanske finns det en anledning när ni dömer ut fullständigt skrattretande straff för dessa huliganer som våldtagit våra flickor, kvinnor och är det några som skall känna sig kränkta är det dessa som blir attackerade av ert s.k rättssystem i rättsstaten två ggr. Först av äcklen som förgripit sig på dem, sedan i rättssalen där ni som skall kavla upp ärmarna styr. Lycka till med den kommande fasciststaten Sverige. Ni uppkavlarärmare är på väg att gå den breda vägen, försöka med den smala vägen och följ den ed som ni en gång svor. Gör om och gör rätt

 7. Angrepp mot oss alla.jävla skitsnack.ni har aldrig bryt er om oss som blivit drabade.Ni är nickedockor som slickar makthavarna där bak.Säms och gärna flytta till aktis.Ni passar där. Lika Kalla

 8. Brottsofferjouren och svensk politiskt korrekt dialogpolis ska börja samarbeta mot s.k hatbrott !
  Vilka grupper det ska vurmas för och lägga resurser på vet alla och vilka som det inte vurmas för vet man också.

Kommentera