Att påstå att det finns svenska traditioner leder till hot


NATIONALISM. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor har retat upp ”myndighetsvänster” och den ”vänsterblivna” opinionen genom att påstå att det visst finns svenska traditioner.

Detta efter att den av S-politiskt tillsatte Ingrid Lomfors blev starkt kritiserad för att under ett seminarium på konferensen Sverige Tillsammans 2016 ha påstått att det ”inte finns någon inhemsk svensk kultur”. År 2018 menade hon dock att hon aldrig påstått detta. Dock fanns meningen ”Det finns ingen inhemsk svensk kultur” med i bildspelet som visades i samband med Lomfors anförande.

”Historikern” och statsminister Löfvens rådgivare Henrik Arnstad gick igång och twittrar om att Ebba Busch Thors uttalande borde få rättsliga konsekvenser för att det är hämtat från rasistiska hatsajter.

-Pettersson undrar då vad alla herr Henriks uttalanden borde få för konsekvenser. Förr hade vi dårhus nu vet jag inte vad alternativen är.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


21 responses to “Att påstå att det finns svenska traditioner leder till hot

 • verklighetochsanning

  I vilket skymningsland vistas Arnstad? Det intellektuella mörkret är dock totalt!

  Gilla

 • Bosse

  Busch for president!

  Gilla

 • Maria Eliasson

  Jag tror nästa steg är förföljelse av sanna kristna, d v s de som likt Ebba vågar säga sanningen. Var är koncentrationslägrena? Kanske får man snart se dem från insidan.

  Gillad av 1 person

 • Kenth Andersson

  31/12 går i PK-media SVT att läsa på text-TV:
  Göteborg söker lösning på bolån för de boende i stackars s.k utsatta områden eller rättare sagt mångkulturella ghetton så att de kan få möjlighet att köpa sig en bostad !
  Kommundirektör Marin Öbo säger att det inte handlar om att frångå eller sänka de lagliga kraven på kontantinsats eller amorteringar till fördel för de boende i s.k utsatta områden.
  Någon som tror på detta ?
  Om nu inget resultat kommer ut av dessa diskussioner med bankerna så är det nog inte helt uteslutet att Göteborg kommun då subventionerar dessa lån med skattepengar och slutänden får då som vanligt hederliga arbetande svenskar stå för notan för att pensionsräddare ska kunna köpa sig en villa eller bostadsrätt utanför dagens ghetton.
  Undrar om kommundirektören själv i Göteborg och det övriga mångkulturälskande etablissemanget framöver kommer att få många representanter från dagens ghetton som grannar ?
  Knappast troligt, att leva som man lär är ju inte direkt kännemärket för Sverige.

  Gilla

 • Tobbe

  Tänkte skriva en kommentar gällande ”experten” men avstår. Förtjänar inte ens att bemötas.

  Gilla

 • SVENSK

  Vad ska man säga om den här Arnstad egentligen, han verkar ju vara en mytoman!

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Det är tur att inte rfsu har denne H.A som reklampelare, då skulle barnafödandet bli lika med noll i landet. Säkerligen minst 10 år in i framtiden, tills alla trauman släpper för befolkningen efter den reklamsnutten

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Sa inte bland annat den kramgoa M.Sahlin en gång att det inte finns några specifika svenska traditioner ?
  Ifrågasätter inte extremvänstern som indirekt styr detta land alltid vad som är typiskt svensk?

  Gilla

 • Ragnar Ask

  Ännu ett bevis och lysande exempel på att man för en antisvensk agenda.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Hur mår Henrik Arnstad egentligen? Killen som har så svårt för sans och fakta.

  Hans otäcka debatt teknik och enfaldiga retorik är ju skrämmande.

  Härligt att se Kristdemokraternas klarspråk, i det politiska samtalet. KD är ett parti som vågar ta debatten och hålla den på en sansad nivå.

  Tjejerna Sara Skyttedal och Ebba Busch Thors framgångar, med sitt KD, är ett stort lyft för svensk politik.

  Gillad av 1 person

 • Argus

  Om ni undrar över Lomfors ställningstagande över Sverige, svenskar och svensk kultur finner man en ledtråd här: ”Under senare år har aktionen med de vita bussarna kritiserats av Ingrid Lomfors, svensk historiker, och redan i mitten av 1900-talet av den brittiske Hugh Trevor-Roper. Kritiker hävdar bland annat att skandinaver fick företräde framför judiska fångar, att fångar dog i bussarna och att Röda korsets uppdrag är att prioritera dem som bäst behöver hjälp.” https://sv.wikipedia.org/wiki/Folke_Bernadotte
  Nu ska man veta att mellan 11 och 17 miljoner människor varav 4,5 till 6 miljoner judar skickades till nazityska läger. Andelen judar uppgick med andra ord mella 26 och 55 %. Eftersom man uppskattar den judiska populationen i Europa till 4,5 miljoner är den högre andelen mindre sannolik. Om man dessutom vet om att Greve Folke Bernadotte hösten 1944 fick regeringens uppdrag att föra skandinaviska fångar närmare Nazitysklands gränser undan den framryckande Röda armén och lyckades tack vare sin kungliga börd övertyga Himmler att inte bara låta fångarna passera gränsen utan också släppa ett stort antal kvinnor och barn. Lomfors med flera anser alltså på fullaste allvar att han helt skulle frångå det uppdrag han hade och dessutom gjort ett urval helt baserat på etnicitet.

  The Internet is a bitch who never forgets.

  Gilla

 • Greger

  Den där killen hatar SD så sjukt mycket att han gör precis vad som helst för att misskreditera dem. Ljuger som f-n mao.
  Läskigt att se och märkligt att han får medial uppmärksamhet.

  Gilla

 • ossie

  Dåren Arnstad hörs inte ofta på sista tiden borde betyda att han förvaras på nån lämplig anstalt.

  Gilla

  • Macke

   Lille Henke har inte tid med att synas.
   Innan var det att skriva sin nya bok, som han därefter åkte på föreläsning med p.r.
   Nu är det bågskytte med pil och båge.
   Samt även håller på med om 1800 tals kvinnor.

   Henrik Arnstad‏ @arnstad
   ”Jobbar vidare med mina 1800-talskvinnor. I love my job!”

   Gilla

 • .carl ekström

  Tack Ebba du är best.Riktig Qvinna är du oxå.We love you in. My family.
  Kram och gott nytt år på dig.

  Gilla

 • Grune

  Ända fram till 2013 fanns det Svenska traditioner. Efter det så finns det mara islamistiska traditioner i Absurdistan, alla Svenska är utrotade.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: