Polisförbundet: Raketattackerna är ett hot mot demokratin

BROTTSLIGHET. Att blåljuspersonal beskjuts med fyrverkerier är ett hot mot demokratin, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz till DN.

– Eftersom det förhindrar eller försenar ingripanden. Att man attackerar dem som ska skydda, hjälpa och ställa till rätta, säger Lena Nitz.

Polis och räddningstjänst har inför nyår beskjutits med fyrverkeripjäser på flera håll i landet. Det har bland annat inträffat i Trollhättan, Örebro, Stenungsund och Kristianstad.

-Pettersson säger att Lena Nitz har rätt och fel. Attacker med fyrverkerier är farligt men det riktigt farliga är de som genomför attackerna. Får de inte tillgång till raketer hittar de på något annat jävelskap.

Importen av dysfunktionella är det som verkligen hotar demokratin och att polisen står och tittar på när de angriper Sverige och svenskarna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

29 thoughts on “Polisförbundet: Raketattackerna är ett hot mot demokratin

 1. I Kristianstad skulle brandkåren släcka en anlagd brand i ett soprum.de blev attackerade med raketer som sköts mot dem.de fick avbryta och fly.när polisen kommer blir det samma sak igen.de blev beskjutna.tydligen är poliser idag endast beväpnade med pistol attrapper av plast. Ynglingarna var mellan 14-18 år gamla.naturligtvis greps ingen

  • En fråga som bör ställas och kan vara väldigt avgörande är givetvis varför ingen greps?
   Den frågan kan aldrig ställas för ofta.

 2. Skickar härmed ett litet inlägg som löser hela problemet med raketer o annat skit som ställer till det I samhället.
  Den enda anledningen till att vi inte löst dessa problem med raketer, tårtor o smällare mot inte bara blåljuspersonal utan mot alla I dess omgivning, bangers, och problem med bengaler är.

  Inte helt oväntat ett ointresse från våra politiker.De sitter på 4 år o riskerar att inte bli omvalda om mitt förslag skulle klubbas.
  Dessa okunniga idioter som får styra vårt land.
  Detta går att stoppa med ett enda klubbslag I riksdagen.
  Mitt förslag är enkelt.

  Allt som innehåller krut blir licenspliktigt.
  Och att allt detta faller under vapenlagen!
  Då JÄVLAR blir det liv I luckan…………

  Därmed slut med fyrverkerier som avskys av 80 % av befolkningen.
  Alla ni som vill fortsätta bomba I sverige ett tips.
  Flytta till syrien, Somalia eller Afghanistan så får ni hålla på å smälla bäst FAAN ni vill…

 3. Än en gång, skjut inte på budbärarna, alltså poliser på bl.a. fältet. Som så många andra myndigheter så är den hierarkiskt uppbyggd.Kunskapen finns inte alltid högst upp och erfarenhet av verkligheten saknas om samhället. Fina ord som ser bra ut,utmärker nog den svenska polisens villkor, författad av samhällsfrånvända och PK folk. Gäller att se om sitt hus? Sedan att tro att nyutbildade poliser, kommer att rädda samhället. Politiker med flera tror att det är antalet som avgör, icke sa Nikke. Dessa nyutbildade är teoretisk kunniga, de vet inte hur/ fått kunskap om hur verkligheten ser ut. Dessa nya poliser måste få tid att växa in i kostymen och inte sättas in det mest krävande och svåra jobben. Polisförbundet har varit medveten om vart samhället är på väg, de senaste 15- 20 åren, eller hur Lena, Nitz?

  Önskar er alla ett Gott Nytt År🎉🥂

 4. I praktiken så har vi inte längre någon demokrati och därför så kan man ju undra hur någonting kan bli ett hot mot någonting som inte existerar. Att man sedan använder pyrotekniska produkter till att skada andra och för att sabotera, är självfallet inte acceptabelt. Där kommer dock polisens ansvar in i bilden, nämligen att gripa dem som ägnar sig åt sådana gärningar. Tyvärr så tycks ordningsmakten ha uppenbara svårigheter med detta.

 5. Jag håller med i att det hotar demokratin. Är nästa steg en reglering mot vilka, som får köpa bensin eller dieselbilar? Av den orsaken att de brinner lite för bra när man tuttar på? Ungefär, som att det vore svensk tradition att tutta på bilar.
  Jag anser att hotet mot demokratin har pågått långt innan dessa ungdomar började avfyra raketer mot polisen. Har inte ungdomarna några föräldrar eller målsmän förresten och vem skulle påstå att det här är svenska traditioner? Nej jag röstar på SD, för de vill inte att Sverige ska bidra till den utvecklingen.

  • Japp, nu är det nyår. Dags för polisen att putsa linserna på kamerorna så att de kan stå bredvid och filma kravallerna istället för at ingripa. Sedan är det meningen att de skall titta på film under våren och gripa de . skyldiga men det hinner de inte för det begås hela tiden nya brott av precis samma pack som polisen låter bli att gripa när de har chansen.

 6. Nä, det går ju bra att få skjuta raketer mot äldre damer i spårvagnen, men Gud nåde om de skjuter på räddningspersonal som försöker göra sitt jobb i mena-områden som våra politruker 7 klöver så beredvilligt hjälpt till att fylla på varje år sedan 70-talet.
  Låt skiten brinna ner, ja det drabbar deras släktingar o familj, men vem bryr sig. Ta fram täckena och sov ute, tills ni spikat ihop ngt tak över huvudet.

 7. Hotet är att polisen inget gör! Skjut tillbaks med gummikulor, saltpatroner I hagelgevär eller vattenkanoner på vintern helst med isbitar I vattnet.. Att soppa huvudet mellan benen hjälper inte.

  • Gummikulor och vattenkanoner, tänk om de kriminella parasiterna blir skadade och blir kränkta, hur skulle 7 klövern och det övriga månkulturälskande etablissemanget må då ?

 8. Jaha. Och polisen har precis som allt skötsamt folk inte något att besvara beskjutningarna med?
  Är polisen så mesig att de inte kan ta fast personer som skjuter nyårsraketer hur f-n ska de då få fast tungt kriminella?

  • Ska tillägga att igår på TV4 morgon intervjuades en f.d. polis som nu sysslade med forskning. Han ha rakt ut som det var. Intressant och väl värt att se.

   • Synd att man måste vara en f.d för våga säga sanningen i en s.k demokrati med yttrandefrihet !
    Typiskt berömt svenskt HYCKLERI.

  • Polisen de vill jobba och ta tag i buset men är så hiskligt toppstyrda uppifrån med förhållningsorder.
   De längst upp i toppen är självaste statsministern och underhuggaren inrikesministern.
   En polis talade om redan på – 90 talet att de inte kan och får jobba som de själva vill på gr. av alla dessa förhållningsorder.
   En gammal bärgare talade om att han fick åka och bärga en polisbil med sönderstuckna däck.
   Fast poliserna själva stod en bit ifrån polisbilen samt såg förövarna göra dådet, så varken ingrep eller gjorde de ett dyft.
   Vilka signaler visar inte det utåt med att kunna hålla på.
   Händelsen med polisbilen nämndes heller inte ett ord om i tidningen som totalmörkades.

  • Att dagens svenska kriminella anarkisamhälle beror på en helt sjuk och totalt okontrollerad massinvandring de senaste 40 åren kommer förmodligen ingen varken någon f.d polis eller någon annan heller att säga i 7 klöverns censurerade Sverige !

Kommentera