Åtta råd till anti-rasister


”Anti-rasisterna skryter med sin okunskap som till slut blir så akut att de plötsligt kan bli rasister utan att riktigt begripa hur det gick till.”

Ledarsidorna publicerar idag en text som bygger på filosofie doktor Göran Adamssons granskning av anti-rasismen. I den ges åtta råd till de som kallar sig anti-rasister.

Det är inte första gången någon pekar på att anti-rasisterna själva hänger sig åt rasism. Ni minns seminariet i Almedalen där inga vita var välkomna och vi vet alla hur Hanif Bali benämns med mindre smickrande ord i sociala medier av de som kallar sig anti-rasister osv.

Anti-rasisterna spär också på motsättningarna i samhället och deras demokratiska värderingar visar sig ofta i s.k. ”motdemonstrationer” där syftet är att förstöra och håna. Glöden hos anti-rasisterna brukar falna när man blåser lite på den och de visar sin okunskap i frågor de brinner för. Som exempel tar Adamsson upp frågan hur människor kan rösta på de som media och anti-rasister kallar högerpopulister? Det handlar inte om rasism, utan om just populism, vilket Adamsson pekar på är en kritik mot den politiska eliten och inget annat. Ta gärna debatten med vänner och anti-rasister i din närhet och jag lovar att de kommer visa upp en provkarta i okunnighet. Samhällsprogram och politiska debatter ligger dem inte för och de avstår gärna till förmån för sport, dokusåpor och texter i ETC.

I Ledarsidornas text (bakom betalvägg) sammanfattas de åtta råden från filosofie doktor Göran Adamsson så här:

 • Ingen röstar på ett parti trots dess värderingar
 • Vänstersensationalism
 • Som cirkuslejon med tassarna i luften
 • En anti-rasistisk bourgeoisie
 • Den korrumperande kunskapen
 • Anti-rasismen söndrar och härskar
 • Sambandet mellan nyliberalism och sociala motsättningar
 • ”Populär” och ”populist” är inte samma sak

Är de betalkund hos Ledarsidorna, kan du läs mer.

I Dagens Samhälle från 2014 publiceras en text av Adamsson som mångt och mycket bygger på de åtta råden. Rubriken till denna lyder ”Vänsterns mångfaldspolitiker går ärenden åt högerpopulismen”.

”Det pågår en allians mellan en absolut förvirrad vänster och en absolut målmedveten höger, som gör att det i dag finns mycket kritik att rikta mot den svenska mångfaldspolitiken”

Så inleder Adamsson texten som följs av frågan; Vem tjänar på den multikulturella agitationen?

Enligt Adamsson och nämnda filosofer har inte arbetarklassen drivit åt höger för att de är rasister. De röstar idag höger för att mångfaldspartierna på vänsterkanten övergivit dem. Det här skrevs 2014 och med tanke på valresultatet 2018 är orden kanske mer aktuella än någonsin. Fråga LO:s Karl-Petter Thorwaldsson som får se hur allt fler av hans medlemmar överger Socialdemokraterna till förmån för Sverigedemokraterna.

Dagens Samhälle

Adamsson, som när artikeln i Dagens Samhälle skrevs, var Lektor på Högskolan väst och författare till boken ”Svensk Mångfaldspolitik – En kritik från vänster” som kan köpas på nätet.

Nedan en intressant intervju som Ann Heberlein gör med Göran Adamsson. Petterssons vet att anti-rasister följer bloggen och har ni haft förmågan att läsa så här långt bör ni ägna 25 minuter åt att lyssna.


4 responses to “Åtta råd till anti-rasister

 • verklighetochsanning

  En engelsk författare sa profetiskt : aniifascisterna kommer att bli de nya fascisterna! Samma gäller rasismen

  Gilla

 • Ragnar Ask

  Antirasister är i grund och botten antivita rashatare och de skyr inga medel.

  Gillad av 1 person

 • Tore

  Det nionde rådet.
  Ställ er på rälsen och blunda.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Tänk vad enkelt allting var när Sverige var ett homogent bara kristet tryggt och icke mångkulturellt land !
  Känns bra att man fått uppleva detta Folkhem.
  I dagens och Lövens s.k trygga och heligt mångkulturella Sverige får man tänka tillbaka och leva på minnen från den gamla goa tiden.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: