Vikten av att komma i tid


Aftonbladet publicerar idag en i raden av snyftartiklar, men glömmer en viktig detalj.

Femton barn och tre vuxna med utomeuropeisk bakgrund skulle i helgen ta färjan till Åland. Några av barnen och föräldrarna blev dock kvar på kajen i Stockholm.

Historien i sig är ganska tråkig och givetvis ska inga barn i dessa unga åldrar befinna sig ensamma på en Finlandsbåt. Om detta är vi nog alla ense, men sedan fallerar Aftonbladets snyftartikel.

Vem är egentligen ansvaret för detta debacle? Är det de tre kvinnorna i religiös mundering eller är det fartygets besättning? Svaret återfinns i den här meningen.

”Det var väldigt ont om tid, och det hade såklart varit bättre om vi hade kommit dit tidigare”

Precis. Oavsett om du åker färja, tåg, buss eller tar flyget någonstans, är det du som passagerare som bär ansvaret för att vara i tid. En färja, ett tåg, en buss och ett flygplan, har ett tidsschema att följa. Ett tidsschema som också påverkar andra färjor, tåg, bussar och flyg. På dessa färjor, tåg, bussar och flyg, sitter andra passagerare som kommit i tid för avgång, som betalat för att komma fram i en viss tid och som säkert inte är glada över att behöva vänta p.g.a. någon som inte tagit sitt ansvar.

Både barnen och kvinnorna i sina religiösa munderingar erkänner att de var sena. Viking Lines informationsdirektör säger det som de allra flesta ställer sig bakom. Det vilar ett stort ansvar på passagerarna att vara i tid.

Självklart tråkigt för barnen, men lägg skulden på de religiöst klädda mammorna och inte färjebolaget som bara gjort det de ska.

Aftonbladet


24 responses to “Vikten av att komma i tid

 • Stenbock

  Aftonslasken har tydligen tänkt sadla om från rent lögn/propagandaorgan, till att bli en form av snyftblaska.I går publicerades en historia om en ”stackars fattig mamma”,som p.g.a. TUI nu inte kunde betala Januari-hyran !
  Nu gick hela berättelsen i kras,då slaskbladet/”den drabbade”,och TUI lämnade helt motsägande berättelse över händelsen.Stenbock tror i detta fall mer på reseföretaget än skittidningen.
  Samtidigt är jag förvånad,att den som vänt sig till blaskan om sin Thailandresa,var så knapp vid kassa att nu hyran får lida !

  Gilla

 • Torbjörn

  Bara barnbidragen för sällskapet kostar skattebetalarna en kvarts miljon/år.

  Åkte kryssning i höstas med mina föräldrar och jag skulle gissa att 60-70% av passagerarna kom från förorten.

  Gilla

 • Bobby

  Muslimen missade båten för hon var på telefon med Aftonbladets reporter. Men visst är det trevligt att man med socialbidrag har råd med bil och kryssningar..

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Aftonbladet är väl den tidning i Sverige, som har svårast att ”gå i takt med tiden”.

  Gilla

 • Ingvar

  Undrar hur många av föräldrarna som kan klockan ?

  Gilla

 • .carl ekström

  Skylla. På allt.Som sossar eller konstiga ursäkter.

  Gilla

 • SVENSK

  Självklart, det verkar vara kutym nuförtiden att, särskilt om man är utlänning, skylla allting på andra. Om färjan går på utsatt tid så är det helt och hållet resenärernas ansvar att ha kommit ombord!

  Gilla

 • Ragnar Ask

  Ska man nu över till Åland och reka för nya bopålar?
  Åland är för finskt, finlandssvenskt, vitt och kristet?
  Mer färskt kött att sätta gaddarna i och besudla måhända?
  Skulle inte förvåna mig.

  Gilla

  • Bobby

   Läs Ålandstidningen. Åland har redan sin beskärda del av mångfald. Muslimgäng som sköter knarkhandel, våldtäkter och allmän terrorisering är redan etablerade. Perfekt ställe för Svenska kriminella muslimer, alla pratar Svenska och det finns inga Finnar där som slår muslimer på käften.

   Gilla

 • Schwein Wein

  De strandsatta vuxna blev påsläppta på gångrampen och fick uppmaningen att springa till båten. Självklart struntade de i det och masade och vankade sig fram i ordinarie bidragstakt. Jag kan erkänna att jag aldrig sett en mena-kvinna springa eller ens gå lite snabbt. De är snarare som stoppklossar i samhället med tält, barnvagnar och en svärm ungar runt sig. När personerna aldrig dök upp till landgången så kastade man loss.
  Nu hoppas jag att Viking Line står på sig ända tills nyhetsbehaget lugnat sig och inte erbjuder någon kompensering eller ursäkt.

  Gilla

 • Brasklappen

  AFTONBLADET går muslimernas ärenden och tidtabeller är naturligtvis ”rasistiska”. Aftonlögnen är en tidning som INTE behövs OM sanningen ska fram!

  Gilla

 • Tomas Omaely

  Även i Sverige finns det idag invånare som inte passar in i ett civiliserat och fungerande samhälle.

  Gilla

 • Ejret

  En gång (första och sista) har jag rest med Viking Line. Då hade vi bjudit in gäster från Schweiz på en födelsedagsfest. Övervägande delen av passagerarna verkade ha vallfärdat från Tensta, Rinkeby och diverse andra berikade områden. Förhållandet barn/vuxna var ungefär som ovan beskrivits. Reglerna ombord var att barn inte skulle uppehålla sig i restauranter och barer efter klockan 22. Här var det lekstuga fram till 23:30. Trist för våra gäster. Men i Sverige kommer vi i tid. Att räkna med någon akademisk kvart torde (och borde) vara lönlöst.

  Gilla

  • Bobby

   Vi kallar dom blodröda båtarna RAPING LINE i Finland, av självklara orsaker. Om man nödvändigtvis måste åka ut på Östersjön så välj Silja Line. Dyrare biljetter=mindre mångfald. Mindre mångfald=trevlig och trivsam resa.

   Gilla

 • Karl

  Enligt artiklarna så var det 5 vuxna och 15 barn, där 2 av föräldrarna och 13 barn kom på färjan medans de andra vuxna skulle parkera bil och annat, 2 barn stannade med dessa föräldrarna.
  Verkar som AB har insett att de trampat i klaveret igen, för nu går det inte läsa just den artikeln längre
  Har tagit bild på original artikeln 🙂

  Gilla

  • Macke

   Artiklarna har gått över till ”Plus”
   Af vinklar det hela till att de ombord var i ”sjönöd” när de andra blev akterseglade.

   Denna ligger fortf. öppen
   Tala om en traumatisk händelse.
   Att de själva var rejält sena så att inte samtliga kom ombord har hon ingen förståelse för.

   Mamman Ruweida, 30: ”Djupt chockad över händelsen
   https://www.aftonbladet.se/tv/a/275268

   Gilla

 • Ivar L

  Föreställ er nu en grupp med femton mestadels unga flickor från Sverige som blir ensamma ett dygn på en båt i något Mena-land. Undrar hur det hade slutat?

  Gillad av 1 person

 • putte

  Dom behöver nog inte vara oroliga , för genom Aftonbladets försorg så kommer dom säkert att kompenseras , med en gratiskryssning som plåster på såren . Sedan att färjan avgick i tid måste nog skyllas på den vite mannen och SD katten vet om inte Trump också hade ett finger med i spelet .

  Gilla

  • Macke

   Viking har dans och partyfärjorna.
   De skulle åka med Vikings Amorella.

   Lyssna på henne i Aftonbladets TV inslag.
   Har man checkat in så borde man även få komma med fast man är sen och har kommit i Elftetimmen.
   Även att man håller på och lastar ur bilen.
   De försökte med allt vad de förmådde med att färjan skulle avbryta med att kasta loss och även återvända till kaj.

   Gilla

  • Karl

   Den avgick faktiskt inte i tid, utan de försökte vänta så länge det gick, men var till slut tvungna att lämna hamn för att inte bli helt ståendes.

   Gilla

   • Macke

    När man åker med en färja då räcker det med handbagage med ombyte av kläder.
    Mer behöver man inte ta med sig för allt finns redan ombord.
    Tar heller inga tider med en bagageväska att gå ombord.
    De skulle förmodl. ha med sig allt själva med linne och egen mat när det som serveras ombord inte passar.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: