Terrormorden i Marocko: Schweizisk man gripen påstår SVT


MEDIA. Under varje SVT Nyhet står: SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.

Tyvärr så stämmer SVT:s policy allt för sällan. Även i detta fall så vinklar SVT artikeln. 

 • Schweizisk man gripen. Tveksamt.
 • En schweizisk medborgare har gripits. RÄTT.
 •  Mannen har även ett spanskt medborgarskap. RÄTT.

SVT hänvisar till den marockanska tidningen TelQuel. I den marockanska tidningen står i rubriken att mannen har dubbla medborgarskap men är av marockansk ursprung.

-Pettersson undrar varför SVT inte nämner att den gripne är marockan och muslim?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


4 responses to “Terrormorden i Marocko: Schweizisk man gripen påstår SVT

 • Nils Dacke

  Alltså var det en”schweitzare” som var gripen och ingen schweitzare, fakemedia brukar rapportera på samma sätt när svenskar blir gripna fast det egentligen är ”svenskar” som blivit gripna.

  Gilla

 • Bosse

  Finns det någon leveranrör av tv-kanaler där man ka välja bort svt och tv4
  Verkar alltid finnas med som ett grundutbud
  Tacksam för tips!

  Gilla

 • SVENSK

  Deras avskyvärda agenda lyser återigen igenom! Det gäller att få folk att tro att det är ” normala” människor, vanliga europeer, som ligger bakom detta! Alla på SVT, SR mfl måste sparkas. Det måste byggas från grunden igen och tvångsfinasieringen upphöra.

  Gilla

 • Urban

  Det visste man redan då man hörde talas om denna nyhet, första gången, att det inte var någon riktig schweitzer som var inblandad i morden på de båda flickorna. Jag är tämligen säker på att inte många genuint äkta schweitzer skulle åka till något MENA-land och skära halsen av någon, eller ens stödja en sådan sinnessjuk illgärning.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: