Terrormorden i Marocko: Schweizisk man gripen påstår SVT

MEDIA. Under varje SVT Nyhet står: SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.

Tyvärr så stämmer SVT:s policy allt för sällan. Även i detta fall så vinklar SVT artikeln. 

 • Schweizisk man gripen. Tveksamt.
 • En schweizisk medborgare har gripits. RÄTT.
 •  Mannen har även ett spanskt medborgarskap. RÄTT.

SVT hänvisar till den marockanska tidningen TelQuel. I den marockanska tidningen står i rubriken att mannen har dubbla medborgarskap men är av marockansk ursprung.

-Pettersson undrar varför SVT inte nämner att den gripne är marockan och muslim?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

4 thoughts on “Terrormorden i Marocko: Schweizisk man gripen påstår SVT

 1. Alltså var det en”schweitzare” som var gripen och ingen schweitzare, fakemedia brukar rapportera på samma sätt när svenskar blir gripna fast det egentligen är ”svenskar” som blivit gripna.

 2. Finns det någon leveranrör av tv-kanaler där man ka välja bort svt och tv4
  Verkar alltid finnas med som ett grundutbud
  Tacksam för tips!

 3. Deras avskyvärda agenda lyser återigen igenom! Det gäller att få folk att tro att det är ” normala” människor, vanliga europeer, som ligger bakom detta! Alla på SVT, SR mfl måste sparkas. Det måste byggas från grunden igen och tvångsfinasieringen upphöra.

 4. Det visste man redan då man hörde talas om denna nyhet, första gången, att det inte var någon riktig schweitzer som var inblandad i morden på de båda flickorna. Jag är tämligen säker på att inte många genuint äkta schweitzer skulle åka till något MENA-land och skära halsen av någon, eller ens stödja en sådan sinnessjuk illgärning.

Kommentera