Nordkorean ska utvisas till hemlandet, har misslyckats i karaktärstest


BROTTSLIGHET. Två fängelsestraff blev för mycket för den australiska migrationsmyndigheten. Nu ska en nordkoreansk flykting utvisas till hemlandet – även om han riskerar avrättning eller att sättas i arbetsläger.

Myndigheten noterar i sitt beslut att mannen riskerar avrättning eller att han sätts i arbetsläger för att han varit kritisk mot regeringen, men beskriver inte att mannens svårigheter i hemlandet är ”oöverstigliga”, rapporterar Sydney Morning Herald.

Nordkoreanen kom till Australien 1993 i 25-årsåldern, gömd ombord ett containerfartyg. 2008 dömdes han till fängelse för drogrelaterade brott. Trots att han varnades för att hans visum var hotat om han begick nya brott, dömdes mannen för nya knarkbrott till sex års fängelse 2015.

-Pettersson ser att de Australiska myndigheter menar att nordkoreanen misslyckats med ”karaktärstestet” och därmed är en fara för samhället.

Visumet har nu dragits in, och en översynsmyndighet har gått på migrationsmyndighetens linje. Hans sista hopp är att beslutet upphävs av inrikesministern eller en federal domstol, dit mannen överklagat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


4 responses to “Nordkorean ska utvisas till hemlandet, har misslyckats i karaktärstest

 • Brasklappen

  Australien är ett föredöme när det gäller migrationens- eller invandringspolitik. Australien är TYDLIGA med vilka de inte vill ha i landet och Australien är KONSEKVENTA!! Pyssla med narkotika och du häktas och skickas ut! Det är så en stat som skyddar sin egen befolkning agerar!!! Skulle aldrig hänt i de ryggradslösas och i flathetens land! = SVERIGE!

  Gilla

 • Kent

  Nordkorea kanske har en fördel jämfört med andra länder tillgången på knark är liten. Så den karaktärssvage nordkoreanen kanske blir rehabiliterad.

  Gilla

 • zeleka

  Ett sånt egen egenmäktigt självskade beteende

  Kim hälsar dig ett varmt ”glädjade”återkommande.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: