Kinesiska poliser beviljades undantag från åtal


Från och med februari kommer polisen i Kina inte längre att vara juridiskt ansvariga för skador på egendom eller personer som orsakas av dem under tjänsteutövning.

I händelse av att en tjänsteman skadar en medborgares eller institutions legitima rättigheter eller intressen, skulle den skadelidande dock fortfarande ha rätt till ersättning från den berörda offentliga myndigheten.  Säkerhetsdepartementet,anser att förändringen var nödvändiga för att göra det möjligt för tjänstemän att utföra sitt arbete utan rädsla för vedergällning.

Lagändringen syftar till att skydda polisernas privata ekonomi och deras egendom och familjer.

LÄNK

 

 


2 responses to “Kinesiska poliser beviljades undantag från åtal

 • Brasklappen

  Kina visar vägen för att komma tillrätta med muslimerna!!! Att de utan begränsningar kan utöva sitt yrke och sätta dit dessa rejält är nödvändigt för lugn och ro i civilsamhället samt begränsning av den ”fredliga och humana” s.k. religionen….

  Gilla

  • Mässkalle

   Säkert är att mångkultur inte är grejen i Kina. Men det år också säker att yttrandefrihet inte gillas av den rödögda regimen.
   Tycker en blåögd demokrat

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: