Stor och snabb ökning av socialbidrag till invandrare

SOCIALBIDRAG. Redan nu går närmare 70 % av socialbidragen eller försörjningsstöden som det heter på nysvenska till invandrare, det är en häpnadsväckande överrepresentation med tanke på deras andel av befolkningen. Då räknar ändå Socialstyrelsen andra generationen som svenskar.  

Det är ovanstående gäng som PK- etablissemanget lovade skulle rädda våra pensioner.

Nu är de ”flyktingar” som anlände till Sverige under 2015 och 2016 på väg ut på svensk arbetsmarknad. Som försörjning under denna fas får de etableringsersättning via Arbetsförmedlingen.

– Bland dem som varit i Sverige tre-fem år är det ganska många som behöver ekonomiskt bistånd, säger Annika Wallenskog, chefsekonom för SKL, Sveriges kommuner och landsting.

SKL har nyligen räknat på de ekonomiska konsekvenserna av ”glappet”, alltså tiden mellan etableringsersättning och egen försörjning.

För landets kommuner, som via sina socialnämnder står för betalningen av ekonomiskt bistånd, kommer detta att innebära kraftigt höjda kostnader.

HD.se

Från juni 2015

-Pettersson säger att eftersom detta stöd regleras enligt lag, är också möjligheten att påverka beloppen mindre än för andra kommunala utgifter.

Då kommer andra av kommunens utgifter att drabbas, äldre, skolor, omsorg, gator, kultur osv…

55 procent av ekonomisk bistånd väntas gå till migranter
Den andel av biståndet som går till tidigare migranter har också ökat. År 2015 gick 37 procent till den gruppen men väntas stiga till 55 procent 2025.

Enligt SKL:s beräkningar handlar ökningen för migranter om 3 miljarder för kommunerna, från 3,9 till 6,9 miljarder kronor, alltså nästan en dubblering.

Så när politiker och journalister säger att VI varit naiva, VI tänkte inte på det…säg då till dem att VI var många som tänkte på det men en NI lyssnade inte utan påstod att det skulle bli vinst.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

20 thoughts on “Stor och snabb ökning av socialbidrag till invandrare

 1. Men 82:an!! Det skulle ju bli lönsamt lite längre fram var det ju sagt. Ding dong koko 82:an. Spännande värre nu när lågkonjunkturen sår inför dörren.

 2. Vi skänker bort vår välfärd!
  Vi skänker bort våra pensioner!
  Vi skänker bort vårt land!
  Vi skänker bort oss själva!

  Tack alla som röstade på socialdemokraterna!
  Tack socialdemokraterna som skrev kontrakt
  med muslimerna 1999 om att islamisera Sverige!
  Tack SÄPO för att ni blindar för tidernas största
  LANDSFÖRRÄDERI ! ! !

  Kan vi förena oss?
  Kan vi samlas?
  ”Grannsamverkan mot brott!”

 3. Här lever man själv fattigt på egna medel och får hugga på allt för att klara sig månad efter månad.

  Andra kan komma hit på falska papper eller med inga papper alls och få tiotusentals kronor utan motprestation.

 4. Det är bara synd att inte alla dessa hjärntvättade personer som har röstat för detta får betala extra skatt för denna kostnad !!!! Alla vi som inte är för detta skulle inte bli tvingade

 5. Vad hade folk väntat sig, hög utbildade läkare, forskare, ingenjörer listan kan göras lång. Men som folk börjar förstå nu är att INGEN av dessa kom till oss, inte för att vara elak men den kompetensens finns knappt i dessa länder. Nu sitter vi på svartepetter och det är ta mig fan ingen som kommer att hjälpa oss. Knäck den julnöten om ni kan.

 6. Skicka hem varenda syrier, de behövs hemma. Medborgarskap det går lika fort att ändra den lagen som afghanska latmaskarna fick stanna. Jobba på Rödluvan, du verkar ju kunna juridik. Du hade väl läst en termin eller?

 7. Den som försöker mörka sin identitet borde väl få problem med att motivera
  den anhöriginvandring som hägrar.

 8. Snart går allt vi tjänar till att försörja blattar som sitter och fikar o spelar kort och kollar att svenne banan jobbar på.

 9. Hur var det nu det lät för några år sen ? -”Av dom som kommer hit, är de flesta högskoleutbildade. Dom kommer att höja utbildningsnivån i Sverige högst avsevärt. Det svenska folket kommer att bli omsprungna betr. kompetens och utbildning. Det är läkare, tandläkare, ingenjörer, forskare och civilekonomer bl.a. De kommer att tillföra vårt land en massa fördelar. Vi ska vara tacksamma för att de valde att komma till just vårt land”.-
  Det konstiga är dock att det är just i de ovannämnda yrkesområdena, som näringslivet, kommuner och landsting, skriker efter arbetskraft. Stefans ballong var bara fylld med luft. Riktigt illaluktande, skitig mög.

 10. Men dom kommer att bli lönsamma lite längre fram, iallafall för släktingarna i hemlandet dit de skickar halva socialbidraget.

 11. Om detta stämmer så blir det så att VI kommer att stå utan skola, sjukvård och äldreomsorg efter 2025 om VI inte vill betala flera tusen i månaden för detta.
  Det betyder att om du t.ex. bryter benet så får du ingen vård om du inte vill eller kan betala vad det kostar, kanske några tiotal tusen kronor.
  De blir så att det är bara de muhammedanälskande multimiljonärerna som har råd med sjukvård i det som en gång var Sverige.

 12. Samma i Tyskland pga av asylinvandring och arbetskraftsinvandring ha utgifterna för barnbidragen mm. ökat rejält.

  • det formals att den tyska migrantkatastrofen anno 2015 inte var en miljon utan med allt inraknat ar 7-8 miljoner nytillskott att berika med.! Mina engelska vanner sager att England ar forlorat liksom Sverig. Allt bara fortsatter. Tyskland ar nu pa baten. Inte ens den ekonomin klarar detta. Adjo EU utan ett starkt Tyskland

  • Tysken har inte råd med barn medan asylsökarna förökar sig snabbare och mer än kaniner. Dom får ju betalt för det.. Nästa generation gör samma sak..och nästa och nästa.. Om 30 år finns det inga barnbidrag att dela ut och det finns 50 miljoner förbannade ”tyska” muslimer. Slutar mycket braaaa detta hela..

Kommentera