Nobelpristagare: Den globala uppvärmningen har blivit en ny religion, den går inte att diskutera


KLIMAT OCH VÄDER. Idag hör vi att tre svenska företag, H&M, Ericsson och Electrolux, tillsammans står för ett större utsläpp av växthusgaser än hela Sverige som nation årligen, detta enligt en kartläggning som Dagens Industri gjort.

Företagen släpper tillsammans ut 108 miljoner ton koldioxid varje år om man räknar deras verksamheter över hela världen. Sveriges konsumtionsbaserade utsläpp är 101 miljoner ton varje år.

Då ska vi veta att inget svenskt bolag platsar på listan över världens 100 största företag.

Nåväl, hade vi haft kloka politiker hade de bestämt hur mycket pengar vi har råd att satsa på klimatet och använd dessa pengar där de gör mest nytta. Deras beslut blev att det bästa vi kan göra för det globala klimatet är att beskatta den svenska glesbygden och subventionera el-cyklar på Östermalm.

Det säger en hel del om våra politiker.

-Pettersson noterar att den ”globala uppvärmningen” har tagit paus. Att det är rekordmycket is i Arktis och att det inte finns någon trend på att isen minskar. Det finns inga belägg för att extremväder ökar eller att hävda att torka, översvämningar och orkaner har ökat på grund av den globala uppvärmningen. Det är visserligen partiska inlagor men vad är då klimataktivisterna…

”Jag är en skeptiker … Den globala uppvärmningen har blivit en ny religion.” – Nobelprisvinnaren i fysik, Ivar Giaever.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


15 responses to “Nobelpristagare: Den globala uppvärmningen har blivit en ny religion, den går inte att diskutera

 • ruben

  En religion med höjda skatter i form av straffavgifter. En religion med hot om förfall och plågor men inget högre mervärde än krass överlevnad om man betalar avgifterna. De extra skatteinkomsterna används sedan godtyckligt förmodligen för att höja regeringens standard och status i de internationella finrummen. Må vi få en regering, som motstår fåfängans marknad och tar ansvar för sina skattebetalares fortsatta liv i Sverige. Dvs. slut med höjda skatter och bidragsturism och slut med blind import av kriminella.

  Gilla

 • Anders Nilsson

  På somrarna brukar forskare hyra en svensk isbrytare för att ta sig till Nordpolen, men i år gick det inte så bra. Istäcket hade blivit så omfattande att isbrytaren inte kunde ta sig fram.

  Gilla

 • ulsansblogg

  Klimathotet är endast en ny form av kommunism som vissa kapitalistiska intressen anammat för att kortsiktigt göra stora vinster utav.
  Den gamla devisen står sig gott och väl:
  DEN SISTE KAPITALISTEN ÄR BENÄGEN ATT SÄLJA DET REP SOM HAN KOMMER ATT HÄNGAS I.

  Gilla

 • Secil.

  Hur gör man för att sparka Löfvén.
  I Frankrike försöker de sparka sin Makron.
  Kanske vore bättre om Svenska folket fick välja sin stadsminister,
  eller som i Polen, där får folket välja President.
  I Tyskland utser politikerna president.
  och I Sverige utser partiet Stadsminister.

  Gilla

 • Utled

  Men invandringen blir inte omskriven som delaktig i den globala uppvärmning trots influgna grönsaker, semesterresor till landet de flytt från och bilgrillning.

  Gillad av 1 person

 • Kurt Edvardsson

  Miljöaktivisterna adderar allt vad de kommer åt av CO2 från svensk produktion, import etc. Men glömmer de inte att subtrahera det som härrör från exporten av den svenska produktionen?

  Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Det s k klimathotet är endast en bluff för att politikerna vill få mer makt och därmed att välden ska styras av en s k politisk elit som säger att de har kunskapen och den övriga befolkningen är obegåvad som inte inser deras storhet.

  Gilla

 • SVENSK

  Ett av de största bevisen för klimathysterins falskhet är som sagt temperaturstatistik från borrkärnor mm samt att så fort någon ifrågasätter något så förklarar man inte utan öser bara på med ännu mer propaganda!

  Gilla

 • Jack

  Vi skulle pröva alla politiker med lögndetektor. Om nålen rör sig onormalt mycket på frågan,
  – vem är du mest solidarisk emot, din plånbok eller ditt land? Skulle de få sparken omedelbart.

  Gilla

 • Grune

  Kanske att människorna begriper så småningom att människans påverkan på klimatet motsvarar ungefär 0,0000% av allt vad klimatdårarna påstår. Människan har väldigt svårt att begripa att klimatförändringar har förekommit på jorden sedan jorden blev till, men lätt för att ta till sig av vad ljugande s.k. förståsigpåare säger. Människan är nog den dummaste levande organismen på jorden !!!!

  Gilla

 • Tore

  Media har myntat ett nytt ord, FLYGSKAM
  Så utomordentligt fånigt.
  Man ska ha ångest och känna skam för miljön när man flyger.
  Det är tur att det finns ett ord för flyktingbaroner och hvbhäxor och annat pack som profilerar på miljön och flyktingindustrin.
  Landsförädare är namnet på patrasket.

  Gilla

  • Secil.

   Då är det Isabella Lövin som står för ”Flygskam”.
   Hon flög till vårt grannland Polens klimatmöte, trots att det går tåg via Danmark.
   Tidigare har det varit klimatmöte på Bali, då tog naturvårdverkets chef med hela familjen på flygresan.

   Gilla

 • valentin

  Det som kraftigt ökat är att med teknikens hjälp sprida bilder runt världen på ett snabbt sätt och fötsöka luras

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: