Mord med bil ger löjligt straff

BROTTSLIGHET. Elin Skogqvist var på väg hem på julafton 2017. I baksätet hade hon julklappar till sina två barn, som hon skulle fira med på juldagen. Bara några hundra meter från sitt hem i Luleå blev tvåbarnsmammans bil påkörd. Elin dog, precis som hennes två hundar som också fanns i bilen.

Föraren i den andra bilen var en 18-årig man som fick sitt körkort tre dagar innan olyckan. Han lånade sina föräldrars bil – och körde i över 100 kilometer i timmen, mot rött ljus, vid kraschen.

18-åringen är villkorligt dömd och ska betala 4000 i böter. Körkortet fick han tillbaka redan i januari. 

Hanif Bali verkar inte nöjd med straffet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

22 thoughts on “Mord med bil ger löjligt straff

 1. Det spelar ingen roll ifall han är Svensk eller har getts ett Svenskt namn, men det visar på domstolarnas förakt för dem som drabbas av idioter,
  ett människoliv är värt fyra tusen??? Jag hoppas att fanskapet drabbas av svåra ångestkänslor. Snart får vi väl uppleva att det blir offren som får betala rättegångskostnader o böter till förövarna. Sverige är inte riktigt klokt., allra minst dom rättsvårdande myndigheterna.

 2. Det är skillnad på hederligt folk och stackars missförstådda kriminella parasiter i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige !
  I ett land där politiker jämte brottslingar anses ha det högsta människovärdet och med ett havererat rättsväsende så kan det bara gå käpprätt åt he……… vilket det gjort och fortsatt kommer att göra.

 3. Vad är chansen att denne 18-åring tillhör den ”privilegierade” nya gruppen i samhället, som anser sig stå över svensk lag, då de har en egen lagstiftning som anses av dem vara ”moraliskt mer högstående”. Enligt parallell-lagstiftningen är alla etniska svenskar ”fritt villebråd”!

  Problemet är att nu har domstolarna blivit ”asyl” -aktivistiska och alltså börjat vränga svensk lag så att den blir anpassad till parallell-lagstiftningen. D v s man man dömer så att parallell-lagarna allt mer tar över från svensk av Riksdagen beslutade lagar.

  • Precis! Artikeln är dessutom ”snyftande”, d v s det är ”synd om” brottslingen.
   Säger allt!

 4. Rätt påföljd: Fängelse i 4 år för synnerligen grov vårdslöshet i trafik och dråp. Han ska aldrig mera få körkort. Det skulle som sagt vara intressant att veta vem det är och hans ursprung och är han av utländskt ursprung ska han dessutom utvisas på livstid!

   • Precis! Artikeln är dessutom ”snyftande”, d v s det är ”synd om” brottslingen.
    Säger allt!

   • Bortskämd spoling tyder snarare på på någon ur en mångfaldskultur, där pojkar får bära sig åt hur som helst? Svensk måste synas!
    Är det en ”s k svensk” (född i Sverige) eller en ”svensk-svensk”?

  • Håller med….”Straffet” är ett hån mot offret, oavsett ursprung på förövaren ska det vara hårda straff för grova brott av den här arten och utvisning på livstid ska alltid gälla om blattar är inblandade. Denna dom är en skandal och SVERIGE är definitivt INTE en rättsstat!!!

  • Sverige har idag inga fängelser bara fina välservade odisciplinerade hotell, 4 års fängelse blir efter avräknad häktestid och frigivning efter 2/3 för som det så fint heter gott uppförande i verkligheten inte 4 år !
   Livstid direkt utvisning vore det enda tänkbara straffet, ingen för svenska skattebetalare dyr nota att betala för hotellvistelse.
   Efter snart 36 år som fångvaktare vet man hur dagens mångkulturella lekstuga innanför murarna fungerar, hederligt folk ute i samhället skulle veta hur bra dagens kriminella parasiter har det där inne på Kriminalvårdens hotell.
   Inget som varken 7 klövern eller SD talar om i sina förljugna valrörelser de bara tjatar om löjeväckande höjda s.k straff vilket naturligtvis inte avskräcker det minsta när standarden innaför för murarna är skyhög och mysig.
   Inga av dagens välgödda politiker från V till SD vill eller vågar dra åt tummskruvarna och försämra för brottslingarna innanför murarna.

 5. FRUKTANSVÄRT SORGLIGT.

  HUR KAN MAN GE IDIOTEN TILLBAKA SITT KÖRKORT DIREKT EFTER ATT HA VISAT HUR JÄVLA TASKIG BILFÖRARE HAN ÄR????
  Den här kille SKA INTE HA KÖRKORT.

Kommentera