Mord med bil ger löjligt straff


BROTTSLIGHET. Elin Skogqvist var på väg hem på julafton 2017. I baksätet hade hon julklappar till sina två barn, som hon skulle fira med på juldagen. Bara några hundra meter från sitt hem i Luleå blev tvåbarnsmammans bil påkörd. Elin dog, precis som hennes två hundar som också fanns i bilen.

Föraren i den andra bilen var en 18-årig man som fick sitt körkort tre dagar innan olyckan. Han lånade sina föräldrars bil – och körde i över 100 kilometer i timmen, mot rött ljus, vid kraschen.

18-åringen är villkorligt dömd och ska betala 4000 i böter. Körkortet fick han tillbaka redan i januari. 

Hanif Bali verkar inte nöjd med straffet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


22 responses to “Mord med bil ger löjligt straff

 • Tony

  Det spelar ingen roll ifall han är Svensk eller har getts ett Svenskt namn, men det visar på domstolarnas förakt för dem som drabbas av idioter,
  ett människoliv är värt fyra tusen??? Jag hoppas att fanskapet drabbas av svåra ångestkänslor. Snart får vi väl uppleva att det blir offren som får betala rättegångskostnader o böter till förövarna. Sverige är inte riktigt klokt., allra minst dom rättsvårdande myndigheterna.

  Gilla

 • Lasse

  Så för alla lata med tummen ned här är domen http://www.filedropper.com/domb581-18
  Och han heter LUCAS Neo Björkén,

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Det är skillnad på hederligt folk och stackars missförstådda kriminella parasiter i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige !
  I ett land där politiker jämte brottslingar anses ha det högsta människovärdet och med ett havererat rättsväsende så kan det bara gå käpprätt åt he……… vilket det gjort och fortsatt kommer att göra.

  Gilla

 • Citizen

  Sorry to say it , but, Sverige blir mer o mer ett löjligt land. Och farligt att leva i.

  Gilla

 • valentin

  Svensk rikemansson med dyr Audi

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Vad är chansen att denne 18-åring tillhör den ”privilegierade” nya gruppen i samhället, som anser sig stå över svensk lag, då de har en egen lagstiftning som anses av dem vara ”moraliskt mer högstående”. Enligt parallell-lagstiftningen är alla etniska svenskar ”fritt villebråd”!

  Problemet är att nu har domstolarna blivit ”asyl” -aktivistiska och alltså börjat vränga svensk lag så att den blir anpassad till parallell-lagstiftningen. D v s man man dömer så att parallell-lagarna allt mer tar över från svensk av Riksdagen beslutade lagar.

  Gilla

 • Holden

  Pettersson fick nästan lika mycket för sitt brott. Svensk rättsväsende i ett nötskal.

  Gillad av 1 person

 • AmaTona

  Ska man anta att han inte var svensk eftersom de lägger inte ut bild och namn ?

  Gilla

  • Roland Salomonsson

   Precis! Artikeln är dessutom ”snyftande”, d v s det är ”synd om” brottslingen.
   Säger allt!

   Gilla

 • SVENSK

  Rätt påföljd: Fängelse i 4 år för synnerligen grov vårdslöshet i trafik och dråp. Han ska aldrig mera få körkort. Det skulle som sagt vara intressant att veta vem det är och hans ursprung och är han av utländskt ursprung ska han dessutom utvisas på livstid!

  Gilla

  • Cinna

   Svensk, bortskämd spoling, enligt Flashback.

   Gilla

   • Roland Salomonsson

    Precis! Artikeln är dessutom ”snyftande”, d v s det är ”synd om” brottslingen.
    Säger allt!

    Gilla

   • Roland Salomonsson

    Bortskämd spoling tyder snarare på på någon ur en mångfaldskultur, där pojkar får bära sig åt hur som helst? Svensk måste synas!
    Är det en ”s k svensk” (född i Sverige) eller en ”svensk-svensk”?

    Gilla

  • Brasklappen

   Håller med….”Straffet” är ett hån mot offret, oavsett ursprung på förövaren ska det vara hårda straff för grova brott av den här arten och utvisning på livstid ska alltid gälla om blattar är inblandade. Denna dom är en skandal och SVERIGE är definitivt INTE en rättsstat!!!

   Gilla

  • Kenth Andersson

   Sverige har idag inga fängelser bara fina välservade odisciplinerade hotell, 4 års fängelse blir efter avräknad häktestid och frigivning efter 2/3 för som det så fint heter gott uppförande i verkligheten inte 4 år !
   Livstid direkt utvisning vore det enda tänkbara straffet, ingen för svenska skattebetalare dyr nota att betala för hotellvistelse.
   Efter snart 36 år som fångvaktare vet man hur dagens mångkulturella lekstuga innanför murarna fungerar, hederligt folk ute i samhället skulle veta hur bra dagens kriminella parasiter har det där inne på Kriminalvårdens hotell.
   Inget som varken 7 klövern eller SD talar om i sina förljugna valrörelser de bara tjatar om löjeväckande höjda s.k straff vilket naturligtvis inte avskräcker det minsta när standarden innaför för murarna är skyhög och mysig.
   Inga av dagens välgödda politiker från V till SD vill eller vågar dra åt tummskruvarna och försämra för brottslingarna innanför murarna.

   Gilla

 • age

  Det GÖR ONT i hjärtat ! ! !
  //age

  Gilla

 • age

  Helt obegripligt!
  Var han invandrare?

  Gilla

 • tikamax

  FRUKTANSVÄRT SORGLIGT.

  HUR KAN MAN GE IDIOTEN TILLBAKA SITT KÖRKORT DIREKT EFTER ATT HA VISAT HUR JÄVLA TASKIG BILFÖRARE HAN ÄR????
  Den här kille SKA INTE HA KÖRKORT.

  Gilla

 • S Eriksson

  Straffet verkar lågt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: