Den nakna sanningen om SD

INRIKES. Widar Andersson är något så ovanligt som en klok socialdemokrat, tidigare riksdagsledamot för S, numera politisk chefredaktör, chefredaktör och ansvarig utgivare på Folkbladet i Östergötland. 

Widar Andersson. Bild från Folkbladet

Igår skrev Widar Andersson en ledare om att den offentliga lögner är skadliga för tilliten och förtroendet i politiken.

”…Alla såg till exempel att SD: s ledamöter uppvaktas ivrigt av både S och M och C för att ansluta till deras respektive linjer i frågan om ”vinster i välfärden” likväl som alla ser att SD sitter tillsammans med alla övriga partier i Försvarsberedningen, ser att SD tillsammans med de borgerliga avsätter en statsminister och röstar fram statsbudgren för 2019. För att nu bara nämna några övertydliga exempel från den närmaste tiden.
Trots detta så är den dominerade journalistiska vinkeln i medierna, på de två största och mest ”hovnära” ledarsidorna, bland flertalet statsvetare och politiska kommentatorer och i flera framträdande politiska partier att det är att största vikt att nästa regering bygger på en ”fortsatt isolering” av SD.

Att denna uppenbara osanning får sådan uppbackning att den upphöjts till en offentlig lögn kan – som jag ser på världen – enbart bero på att så många inflytelserika så oerhört gärna vill att SD ska ha varit isolerade, är isolerade och ska bli isolerade. SD-isoleringslinjen är realpolitiskt naken; det ser egentligen alla. Men den kläs i fina låtsaskläder. De som tycker sig se något annat beskylls kanske inte för att vara explicit svagbegåvade…

”…Det jag är kritisk till är den offentliga lögnen som sådan. Förnekelsen av vad SD är och gör och betyder i riksdagen redan i dag är vitalt vansklig för det redan svaga förtroendet för partiledarna och partierna. Partierna bör förhålla sig till verkligheten på ett mer öppet och tydligt sätt. Förneka inte det uppenbara…” 

Widar Andersson, läs hela ledaren på Folkbladet. 

-Pettersson har inte mycket att tillägga, alla ser att SD-förnekarna är nakna…

9 thoughts on “Den nakna sanningen om SD

 1. Förakt för politiker och det drabbar alla som satt sig i riksdagen, finns inte någon respekt för ett sådant skrå. Som de hanterat valet, 1,2milj SD väljare. Mina pengar kastar de ut på det ena projektet efter det andra. Minska antalet ledamöter till 149, halvera deras förmåner.

 2. Kom tillbaks till Riksdagen Widar. Ditt parti och Sverige behöver insiktsfulla individer och inga nickedockor.

 3. Allt blir nog bra när SD uppnått målet att bli ett antirasistiskt mittenparti som gruppledare Mattias Karlsson säger att partiet strävar efter !

 4. Kejsaren Löfven är naken (nästan iaf). De lågbegåvade i hans hov låtsas alla att de ser ”kläderna” medan kejsaren ogenerat vandrar vidare naken.

  http://pbs.twimg.com/media/CrSkytiWAAEpwEF.jpg

  Ett litet barn utropar dock: ”Han har ju inga kläder på sig!”

  Barnet påpekar något som alla tydligt kan se men som ingen annan vågat säga.

  Läs gärna mer om H C Andersens välkända saga ”Kejsarens nya kläder” på:

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Kejsarens_nya_kl%C3%A4der

   • Billy B:
    Men medge att H C Andersen var långt före sin tid,när han redan för mer än 150 år sedan,blickade in i dagens SD-abzurdska värld !!
    Liknande historier upprepar sig nu i SD´s ”medlemsutskott”,
    där dessa ser till att oppositionella sparkas ur partiet.(se bl.a. Thoralf)
    Deras egna närståendes fel, (se Stefan Jacobsson) belönas däremot med nyinrättade tjänster.I hans fall som springpojke för Riksdagsgruppen !
    Dessa självutnämnda ”Kejsare”,ser ute längre än till sin egen vinning….Utan kommer sannolikt att nakna och ensamma, vandra vidare med sina egna visioner,mot stupet !
    Historiehandlingen ovan skulle även kunna gälla,för de övriga politiska partierna i Abzurdistan.

 5. Med Vidar Andersson som partiledare fanns det ju hopp för sosseriet men med den ledning man nu har lär utförsbacken fortsätta.

 6. Beslutsblindhet…….är årets bästa nyord, tycker jag.

  Passar mycket bra till det som sossen Widar Andersson skriver om i sin ledare.

  Beslutsblindhet = Oförmåga att upptäcka manipulering av åsikter och ställningstaganden.

  ”Varje år tar statliga Språkrådet tillsammans med Språktidningen fram en lista med ord som har tillkommit eller vars användning har ökat under året. Nu har listan för 2018 kommit ut med 33 så kallade nyord. Känner du igen dem?”

  https://nyheteridag.se/menscertifiera-swishjournalist-och-incel-har-ar-arets-nyord/

Kommentera