Alliansen dog i Sölvesborg

INRIKES. Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson drömmer om ett konservativt block i rikspolitiken. Sambon Louise Erixon, SD, har redan skapat det i Sölvesborg. Hon leder den första koalitionen mellan Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna.

Det så kallade samstyret i Sölvesborg som består av Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna samt det lokala SoL-partiet är historiskt. Det säger Louise Erixon (SD) i en längre intervju med Dagens Nyheter.

– Vi har bildat ett nytt block. Ett konservativt block. Alliansen dog i Sölvesborg, helt enkelt.

När Erixon, som är sambo med SD-ledaren Jimmie Åkesson, valdes till kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg så blev hon den första Sverigedemokraten att leda en kommun. Hon beskriver det som ett fantastiskt tillfälle och säger att partiet nu kan förändra politiken och ta över kommunen.

-Pettersson säger att de ska bli intressant att följa. Egentligen är inte partipolitik så viktigt, det som behövs är sunt förnuft och det är en bristvara på många håll…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

10 thoughts on “Alliansen dog i Sölvesborg

 1. Bra jobbat- Lycka till!
  (Såg en intervju där reportern frågade moderaternas företrädare där hur de ”kunde” leda kommunen tillsammans med SD. Svaret var- De var största partiet och bjöd in oss…😀)

 2. Detta har man gjort bra nere i Sölvesborg, perfekt!
  Död åt alliansen och leve det konservativa blocket!

  • Tillägg:

   För visning av första bilden ovan … Klicka på den lilla kvadratiska symbolen med X i mitten.

 3. Sunt förnuft är ingen bra egenskap om man vill bli politiker.
  Det som gäller är oppoturnism, självhävdelse, egocentrering, total likgiltighet för hur man hanterar andras pengar samt mycket mer.

 4. Härligt att Louise lyckas med det som är så satans svårt på sandlådenivå, bara önska henne lycka till. Väldigt roligt att de är en kvinna som lyckades med arbetet att få ihop dem, det retar säkert den feministiska regeringen vi har haft/har som inte lyckas med något.

 5. ”Redan budgeten för 2019 visar hur politiken kan se ut i en kommun där SD har makt: Besparingar på modersmålsundervisning och på bidragen till Folkets Hus, som står Socialdemokraterna nära. Förslag om att införa prestationskrav för försörjningsstöd till nyanlända, förslag på ”tiggerimotverkande” åtgärder och krav på kunskaper i svenska för kommunanställda.”

  Egentligen har jag bara synpunkter om den första punkten. I min värld är asyl oavsett om man är flykting, ”öm” eller ”särskilt öm” en tillfällig lösning. När väl läget förbättrats, vilket det alltid gör, behöver det utsatta landet alla krafter det kan uppbringa för återställningen. Därför ska de inte integreras utan förberedas för återvandring. Det är dock inte en kommunal fråga.

  När det gäller bidrag till så har det visat sig att många folkets hus-föreningar är odemokratiska, jag vet inte om det är fallet i Sölvesborg. Prestationskraven är i linje med mina förslag till beredskapsjobb och kunskaper i landets språk är så självklar att bara vänsterblivna inte förstår det.

Kommentera