Fängelserna blir fulla om straffrabatter för unga slopas

BROTTSLIGHET. Kriminalvården står inför nya utmaningar om förslaget om slopad straffrabatt för 18–20-åringar blir verklighet. Den senaste tiden har beläggningen på landets anstalter ökat och ligger redan på 97–100 procent.

Ett typiskt logement för värnpliktiga under 1960-70 talet. På Petterssons ”lucka” bodde vi sex stycken, det gick bra men det fanns många logement där det låg betydligt fler. Vi fick lära oss ta hänsyn.  Givetvis bäddade vi själva och turades om med städningen av ALLA gemensamma utrymmen. Det borde gå bra för kriminella också.

– Det börjar bli trångt nu, på landets anstalter, säger Kriminalvårdens generaldirektör Nils Öberg.

Förslaget lades fram i en statlig utredning som presenterades den 18 december och beräknas öka statens kostnader med 1,1 miljarder kronor per år.

Ungdomsreduktionsutredningen

TT/OMNI

-Pettersson tror inte på att statens kostnader kommer att öka med 1,1

Aftonbladet 13/3 2000. Då gick det bra och jag tror ingen kan påstå att det blivit bättre av att dölja etniciteten.

miljarder per år. Tvärtom kommer samhället att tjäna massor på att låsa in yrkeskriminella även om just Kriminalvården får några fler att hålla reda på.

En skjutning kostar 75 miljoner för samhället

Sedan borde Kriminalvården kunna spara pengar. Kan vi ha privat vård borde vi kunna ha privata fängelser, gärna utomlands i lågprisländer. Outsoursa. Kriminella behöver inte ha enkelrum. Se bild ovan.

Sedan kan man fundera på hur politiker tänker. De tar in hundratusentals människor som är kända för att vara överrepresenterade i brottslighet och hoppas allt ska ordna sig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

13 thoughts on “Fängelserna blir fulla om straffrabatter för unga slopas

 1. När jag låg i lumpen från aug 94 till maj 95 i borensberg så såg det ut nästan exakt som på den bilden.
  Samma sängar/skåp skillnaden var att i dom mindre rummen där det fanns fyra sängplaster så fanns inga bord/stolar i rummen med 20-25 (har jag för mig det var) sängplatser så fanns det ett bord med 6 stolar.

  Jag låg i det kompani som efter grundutbildningen på 2,5-3 månader sedan placerades ut som pappersvändare/transportcentralen/verkstad/tvätt/dom som sköter om sätter materiel måltavlor till övningar osv.
  Kommer nu inte ihåg alls vad kompaniet hette och inte heller dom olika enheternas namn.
  Låg själv på transportcentralen som jag fick komma till redan efter 6 veckor då dom var i akut behov av två lastbils förare då två andra av nån anledningn fick mucka tidigare och fick tack vare det civilt körkort på lastbil+släp.

  Jag transporterade för det mesta runt stridsvagnar över hela svedala och efter ett tag fick förarbevis på dom så jag kunde lasta dom själv (skit kul o köra dom).

  Efter grundutbildningen så flyttades vårat kompani från 20-25 rummen till ett annat hus där det bara fanns 4 plaster i varje rum vilket var en riktig jävla lyx efter tiden i 20-25 rummen.

 2. SVT text TV framför att svenskarna förbrukar mycket porr, mer än andra länder……. Det blev tyvärr fel.
  Det skall vara:
  Nysvenskarna förbrukar mycket porr, mer än andra länder.
  Svenskarna förbrukar inte onaturligt mer porr än övriga länder.

 3. Det heter de välservade och totalt odisciplinerade hotellen är och blir fulla inte fängelser, fängelser finns i länder där brottslingar inte anses ha ett högre människovärde än hederliga medborgare.
  När man nu har jobbat som fångvaktare i snart 36 år så vet man exakt hur dagens mångkulturella lekstuga innanför murarna fungerar och att säga svenska fängelser är som att svära i kyrkan.

 4. Luckan var ju ”lyxhotellet”, det svåra var att ha övningar ute i alla väder, ligga i tält och äta ute i det fria i fukt, regn, blåst, snö och kyla, ibland -30-35°, men klagar inte, och jag skulle faktiskt både kunna och vilja göra om lumpen gång till (med viss hänsyn till åldern, men inte mycket!)
  Vi var 20 man i plutonen, 10 i varje lucka. Kommer man från krig så är en militär lucka som sagt rena lyxen, något att tänka på!
  Näe skicka hem de här utländska kverulanterna så fort det bara är möjligt! Allihop!

  • Container metoden, som beskrivits tidigare, är en lucka för sex eller tolv hemvändare.
   Bör utrustas med a/c för kyla under förvaringsfasen i myggområden, med värme efter ankomst till varmare länder där detr mörkt ovh kallt om natten
   Övrigt matlucka och latrintunna ingår i modifiering. Till den senare bifogas torkpapper från pk-media s.k. skitpapper.

 5. En möjlighet, med tanke på att kulturimport är på modet, att nyttja delar av det fängelsesystem som återfinns på flertalet platser i Mellanöstern: Kvadratmeter stora celler, där väggar och tak inte ovanligt målas i skarp röd färg och belysningen är på dygnet runt.

 6. Om man slopar straffrabatten för 18- och 19-åringar bör man vara konsekvent och sänka systembolagsåldern till 18 år!

 7. Sverige har en offentlig verksamhet som är baserad på ett invånarantal runt 7-8 miljoner som inte överutnyttjar systemet och betalar skatt.
  2-3 miljoner betalar inget alls eller långt under vad de tar ut så möjligheten att få in mer skatt är att höja för de som redan är nettobetalare. Sedan tillkommer problemet med kompetensförsörjningen där inga pengar hjälper.
  Problemen ”utmaningarna ” är helt och hållet självförvållade genom en politik som inte finns något som är så extremt i något annat land.

 8. Staten får väl göra som företag brukar göra när det blir för dyrt, outsourca. Bulgarien och Rumänien lär ha EU:s effektivaste (billigaste) fängelsesystem.

 9. Fängelserna blir inte fulla.
  DOM ÄR REDAN FULLA.
  Kan någon informera Annie Lööv och Löfvén att det är fullt.
  Kanske kan några förvaras i Sagerska palatset.
  Dags att stänga gränsen.
  Vi behöver inte fler brottslingar.

 10. Om kostnaderna blir för höga. Då får dom göra som för pensionärerna där skär dom ner på matkostnader och dylikt, tills det ligger på en skälig nivå med budgeten
  Pensionärerna har jobbat för det här landet, dom som sitter fängslade jobbar mot det här landet

  • Till en så´n reform krävs det dugliga politiker, men det har vi inte haft i landet på ca 40 år…

Kommentera