Det är skillnad på brudarna

INVANDRING. Fredric Morenius twittrar om att det är skillnad på folk och folk. Det är inget nytt men den danska statiska centralbyrån gör det den SCB inte offentliggör. 

Syrien, Afghanistan, Irak, Somalia, Libanon, … De flesta kvinnor från dessa länder som asylinvandrat till Danmark går på bidrag.

Thailand, Filippinerna, Kina, Polen, … Få kvinnor från dessa länder som invandrat till Danmark går på bidrag.

 • Rödbruna = förvärvsinkomst
 • Gula = bidrag
 • Det som knappt syns överst är förmögenhet och annan inkomst
 • Jugoslavien har upphört men används i statistiken eftersom många kom från något av länderna på Balkan.

 

8 thoughts on “Det är skillnad på brudarna

 1. Vadååå bidrag!!!!? Det heter REFUGEE SALARY! Och jobbet är att vara asylsökare, ett av dom hårdaste jobben som finns. 100% av alla asylsökare är härmed ANSTÄLLDA och detta diagram är rasism.

 2. Det är svårt att skaffa inkomst från förvärvsarbete när man samtidigt skall trycka ur sig 10 ungar så att man en dag kan ta över landet.

 3. Inom-EU/ESS-invandrare och infödda danskor samt thailändskor och filippinskor har bra kvot även om de två sistnämnda inte tjänar så mycket troligen på grund av arbetets art. När det gäller länder där man kan anta att det finns inslag av muslimer så är flitigheten alternativt anställningsbarheten i topp.

  • Undrar över beskrivningen på de olika staplarna, alltså vad varje färg
   ”står för”?
   Har svårt att förstå danska, ursäkta men har alltid haft svårt förstå …

   • Danska är det språk i världen som är närmast släkt med svenska så kom igen nu. 😉

    Annan inkomst, inkomst av förmögenhet, överföringar från det allmänna och förvärvsinkomst. Var det så svært?

 4. För nog drygt 30 år sedan så talade jag med en hög tjänsteman i Kalmar län på en rökrast vid en konferens. Vi kom in på vietmaneser som av någon anledning kommit till länet. Han var mycket positiv. Både kvinnor och män skaffar sig direkt arbete och smälter in i miljön. Inga problem.

Kommentera