Slut med vatten och bröd som straff


GOTT OCH BLANDAT. USA:s flotta slopar vid årsskiftet möjligheten att bestraffa sina besättningsmedlemmar genom att sätta dem på vatten och bröd, rapporterar New York Times. Trots att straffet kan låta som något hämtat ur en piratfilm har det funnits kvar och dessutom används regelbundet.

Ursprungligen kunde sjömän sättas på vatten och bröd i upp till 30 dagar, men på senare år har den maximala tiden varit tre dagar och straffet har föregåtts av en obligatorisk läkarundersökning.

– Det låter läskigt, men det handlar bara om tre dagar och man får hur mycket vatten och bröd man vill, säger kapten Kevin Eyers, som själv använde sig av bestraffningen innan han pensionerades 2009.

I det svenska försvaret var på 1800-talet spöstraff vanligt, men det fick inte användas på värnpliktiga. I stället blev snabbt arresten, ”att sitta i buren”, en vanlig bestraffningsform, den fanns kvar till 1973. För mindre förseelser var annars permissionsförbud en vanlig konsekvens.

-Pettersson gjorde värnplikten i 311 dagar och det blev något besök ”i buren”. Det var ett bra straff, att sitta exempelvis fem dagar över en helg när polarna åkte hem sved.

I stället infördes samtal med psykologer och annat skit. Inget har blivit bättre av det. Omedelbara, rimliga straff när man gjort något dumt är bäst.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


3 responses to “Slut med vatten och bröd som straff

 • Kenth Andersson

  Ytterligare ett barn från Guatemala har dött i den amerikanska gränsmyndighetens förvar !
  Nu är är väl ändå botten nådd, nu får världsamvetet Sverige med Margot Wallström i spetsen agera och ta ett allvarligt samtal med president D.Trump om mänskliga rättigheter m.m m.m och tala om för honom hur bra det är med vidöppna gränser och okontrollerad massinvandring som skapar ett tryggt samhälle.

  Gilla

 • SVENSK

  När jag gjorde lumpen var buren avskaffad som straff, men fysiskt fanns den kvar. Hörde talas om att på 1960-talet hade man även mörklagd bur som extra hårt straff, men vet inte om det var sant.

  Gilla

 • Kurt

  Underbart hahahahah

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: