FN:s fördömanden: Israel 700 – Hamas 0


MELLANÖSTERN. En kort variant är att området tillhörde Osmanska Riket 1520-1918, när osmanerna besegrades av britterna. 1917 beslutades att skapa ett nationalhem för det judiska folket i Palestina. 

Tvåstatslösningen finns redan. Jordanien är en palestinsk stat.

Abba Eban, judisk diplomat  i spetsen förhandlat med Azzam Pasha som var ledare för Arabförbundet för att nå en kompromiss, men Azzam Pasha avvisade blankt tanken på en delning med orden ”Det är troligt att er plan är logisk och rationell, men nationers öde bestäms inte av rationell logik […] Ni kommer inte att få någonting genom fredliga medel och kompromisser. Ni kan eventuellt få någonting, men det enbart genom vapenmakt. Vi kommer att försöka att besegra er.”

Den 29 november 1947 röstade till slut FN:s generalförsamling om att dela området i en judisk och en arabisk del. Förslaget krävde 2/3 majoritet, vilket det fick med 33 röster för, 13 emot och tio nerlagda röster.

Kriget inleddes med ett samlat arabiskt anfall dagen efter den israeliska självständighetsförklaringen, den 14 maj 1948. Striderna ägde främst rum på det tidigare Brittiska Palestinamandatets territorium, men även på Sinaihalvön och i södra Libanon. Kriget avslutades inte med en fred, utan endast med ett vapenstillestånd 1949.

Här ser man tydligt hur ojusta judarna som ockuperat en massa arabiskt och muslimskt land

Sedan dess har det hållit på med arabiska anfall och terror samt israeliska motanfall och terror.

Den senaste tiden har Israel åter drabbats av terror, judiska israeler har drabbats av en intensivt upptrappad våldsvåg, där palestinier anfaller med beskjutningar, mord, kniv- och bilattacker – allt under internationella mediers tystnad.

FN fördömer Israel, hittills över 700 gånger medan Hamas inte fördömts en enda gång. Inte ens då palestinier dödar en 21-årig havande kvinna vid en busshållplats. Ett 30-veckors foster som fick förlösas med akut kejsarsnitt, efter att den 21-åriga modern blivit beskjuten vid en busshållplats, är inte en nyhet värd att rapportera. Det är heller inte en nyhet värd att skriva om då den lille, endast tre dagar gammal, avlider av sviterna och begravs.

Fatah, det styrande organet i Judeen och Samarien (även kal­lat Västbanken), hyllar attackerna och morden, till och med mordet på det för tidigt förlösta barnet. Inte nog med det, man kallar mördarna för ”hjältar” i kampen mot sionisterna.

Så här beskrivs de på Fatahs hemsida: ”Hemlandets martyrer … Med sitt rena blod drar de gränserna för hemlandet. Att leva i ett fritt arabiskt Palestina. Ära och odödlighet till er.” Terroristorganisationen Hamas gör naturligtvis likadant.

Att skjuta en höggravid kvinna i magen anses alltså vara ett hjältedåd. Och detta klarar inte FN att fördöma.

Läs mer på Världen idag…

Steget Efter – Sverige och Margot röstade för detta gäng…

-Pettersson säger att FN är kapat av muslimska nationer och de småländer de mutar…

UNRWA som är FN:s hjälporganisation för Palestinaflyktingar, de arabiska palestinierna är de enda som har en egen hjälporganisation, alla andra flyktingar får samsas om gemensamma resurser.

Finansieringen av UNRWA, 2017

 • EU, 500 miljoner invånare, 1280 miljoner kronor
 • Tyskland, 82 miljoner invånare, 680 miljoner kronor
 • Storbritannien, 65 miljoner invånare, 600 miljoner kronor
 • Sverige, 10 miljoner invånare, 550 miljoner kronor
 •  Japan, 126 miljoner invånare, 380 miljoner kronor
 • Schweiz, 8,5 miljoner invånare, 240 miljoner kronor
 • Norge, 5,3 miljoner invånare, 230 miljoner
 • Kanada, 35 miljoner invånare, 225 miljoner kronor
 • Nederländerna, 17 miljoner invånare, 185 miljoner kronor

Ni kan ju roa er med att räkna ut vilket land som skänker mest till de palestinska araberna per capita, tänk då på att vi är bland de största bidragsgivarna till EU och FN också.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 


7 responses to “FN:s fördömanden: Israel 700 – Hamas 0

 • Kurt

  Det skriks så mycket om att lämna EU, men jag tycker att förbryter organisation FN bör lämnas i första hand. Som håller diktaturer vid liv
  och främja och stödjer Terrorister med Sveriges hjälp.Och smörjer FN’s
  byråkrater som lever lyxlivet på vår bekostnad. Sen kan man riktar blicken mot EU, använda järnkvasten och rensa i EU träsket och göra om

  Gilla

 • heraldikern

  Ja, man blir verkligen mörkrädd. Varför skall vi försörja Hamas som är en terrororganisation? Pengarna går ju till deras krig mot Israel.

  Varför ska vi ge pengar speciellt riktat till Palestinierna när alla andra flyktingläger får samsas om UNHCRs pengar?

  Och varför skall vi betala 2 gånger? Först genom EU och sedan igen som enskild nation?

  Och varför skall vi alltid betala mer än någon annan nation fast vi är nästan minst? Undra på att de skrattar åt oss i EU.

  Gilla

 • TreB

  Att skänka bort land man inte äger(Balfourdeklarationen) leder obönhöligen till konflikt,i min värld.
  Att man inte tvivlar på den officiella versionen i detta fall ter sig märkligt.
  Kolla in Miko Peled,med far,som skrev Generalens son…
  Ryskarevulotionen bör även den skärskådas…
  Vår sk historria är sjukligt förvrängd,mig veterligen.
  Tyskarna fick överleva WW II för gaga kalaset och har så gjort tills nyligen.
  Känns MO:t igen i Sverige?
  Vi har skänkt bort vårat sk välstånd via hutlösa skatter i decennier…..för att överbefolka 3:e världen då????
  Och nu skall de hit i 100 000 000 tal?
  Mao etnisk rensning,i min bok,och dessutom ekonomiskt OMÖJLIGT.

  Gilla

 • Tore

  Självklart ska den feminina byfånen visa sig duktig och skänka mest.

  Gilla

 • Jack

  Trött på att våra politiker leker stormakt, och skänker bort våra surt förvärvade skattepengar. FN och biståndsländerna är naturligtvis med i leken så länge de får dela på miljarderna.
  Tittade på min kommande pension och inser att mina 40 arbetade år väger lika lätt som en 65årig flyktings. Jag får inte mer än äldreförsörjningsstöd och bostadsbidrag, trots mina 40 arbetade år.
  Vad ska vi ha vår jävla politiker till som skänker bort våra skattepengar?
  Hur kan någon kunnig människa rösta på något annat än Sverigedemokraterna?

  Gilla

  • Anders

   Denna beskrivning stämmer klockrent in på mej också, det känns för jävligt att folk som INTE bidragit med någonting kan plocka ut mer pengar än en Svensk som slitit ut sig på sitt arbete.
   Och fortfarande så finns det idioter ” jag kan inte komma på en bättre beskrivning” som röstar på såssarna, man blir mörkrädd.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: