Varför är Sverige FN:s jultomte?

BISTÅND. EU:s bistånd missar sina egna mål om att nå de allra fattigaste i världen, det visar den årliga granskningen som biståndsorganisationernas paraplyorgan Concord presenterar i dag, skriver Sveriges Radio

-Pettersson läser detta lite förstrött och undrar varför Sveriges politiker ger bort så fruktansvärt mycket pengar till andra länders invånare?

 • Genomsnittligt bistånd bland EU:s 28 länder är 0,49 procent av BNI, bruttonationalinkomsten.
 • FN har som önskemål att alla länder ska skänka 0,7 procent av BNI.
 • Sverige ligger runt 1 procent. Alltså högre än FN:s önskemål.
 • Sveriges biståndsram är i år på 49 miljarder kronor. Sida, som hanterar pengarna erkänner att de inte klarar av att hantera de enorma beloppen, utan skänker dem till andra organisationer där pengarna inte kan kontrolleras.

Några frågor uppstår.

 • Finns det inga hål i Sverige att stoppa pengarna i?
 • Vill inte Sveriges fattigpensionärer ha mer?
 • Polisen, skolan, vården, omsorgen?
 • Svenska bönder och skogsägare efter torka och bränder?
 • Vad sysslar regeringen med? Varför ge bort pengar som vi inte kan kontrollera?
 • Varför ska Sverige vara FN:s jultomte? 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

15 thoughts on “Varför är Sverige FN:s jultomte?

 1. De finns flera hundratusen svenskar som lever fattigt i dag Många tiotalstusen som helt enkelt inte skulle klara sej utan hjälp från organisationer som ex Stadsmissionen Sen när man läser hur de ödslas miljarder hit och dit utan att nån vet ens vart pengarna hamnar så blir man ju förbannad Sen när man tänker hur många miljarder de ödslas på sk asylsökande alldeles onödigt Enligt FNs flyktingorganisation är det bara knappa 3% som är i behov av asyl resten jagar ett bättre liv och 70% av svenskarna låter sej luras

 2. Det är att ju mer utländsk, och ju mer långtbortistan, desto bättre, enligt makthavarna. Ja, så anser de styrande. För ju vitare desto sämre enligt dem. Se bara på ”Världens Barn”. Inte gick det till några utsatta svenska barn inte. Utan bara till just dessa i långtbortistan. Exempelvis Afganistan o s v.

  • Korta svaret är att det beror på att vi har en extremt dum och feg befolkning som inte vare sig vågar eller vill protestera och ifrågasätter det politikerna sysslar med.

   Håller du inte med? Fundera då på de klassiska ”vi har det ju så bra här i landet” eller ”någon måste göra något” eller ”jag är inte rasist, men..” eller ”vi har ju så bra sjukvård här i landet” Flera exempel finns och det mest flagranta är de som tycker SD har rätt i det mesta men inte VÅGAR ställa sig bakom skynket och rösta på dem.

   Tyvärr så måste nog Sverige gå under innan folk vågar ifrågasätta och kanske inte ens då.

   • Det är beklagligt men min 94 åriga mormor har röstat SD dom senaste tre valen, hon har mer civilkurage än hela Södermalm.

  • Alliansen gör ju inget annat än sänker skatten på inkomster, hittills 5 gånger och är beredda för en 6:e gång.
   Om pensionärerna fick sänkt skatt lika ofta skulle de inte behöva betala högre skatt än de som jobbar.

   Särskilt bra för fattigpensionärer.

   • Hellre sänkt skatt än höjd skatt eftersom Svenska skattepengar finansierar genus trams, terrorism, korruption.

   • Du har svårt för nationalekonomi Mia !
    Minns min mattelärare någon gång uppmanade mig att tiga. ”Stenbock behöver inte nödvändigtvis visa upp sin dumhet”, lydde orden som jag aldrig glömt !

   • Nej, nationalekonomi är inte mitt ämne, men då kan ju du som har kunskapen dela med dig och förklara vad som var fel i min kommentar.
    Om jag vore mattelärare skulle jag inte råda mina elever att tiga, tvärtom. Hur ska jag annars kunna rätta dem om jag inte får höra dem säga fel.

   • Sossarna har ju inte gjort något annat än höjt alla möjliga skatter till rekordnivåer de senaste fyra åren, så effekten av alliansens skattesänkningar märks inte längre.

 3. Det korta svaret är väl att vi har fått en bunt av politiker som är maktgalna, egocentrerade, godhetsknarkande sociopater.
  För övrigt lägg ner SIDA eller reducera deras verksamhet radikalt.

 4. Detta är totalt vansinne. SIDA ska läggas ner och Crin Jämtin åtalas för skattebedrägeri. När Magdalena sa att korrigera skattetabellen för penionärer så skulle det kosta 4-8 miljarder och alltså kommer det att tid att göra detta. Lurendrejeri, varför protesterar inte folk mer i Sverige? Fattar inte Svensson i detta land att vi alla är grundlurade?

Kommentera