Säpo-chefen: Två terrordåd har avvärjts i Sverige i år


ISLAM. Säkerhetspolisen har avvärjt minst två terrordåd i Sverige under det senast året, säger Säpo-chefen Klas Friberg i en intervju med TT.

– Jag tycker att det är tragiskt att vi har den situation vi har. Vi har ungefär 3000 personer som finns i extremistiska miljöer och som skulle kunna vara beredda att ta till våld, säger Friberg.

Han menar att ett av terrordåden avvärjdes genom förra veckans terrortillslag i Västsverige. Det andra handlar om razzior mot personer med uzbekiskt ursprung i Akalla i Stockholm och Strömsund i Jämtland i april i år. I båda fallen har personerna häktats misstänkta för olika typer av förberedelser för terrorbrott.

Under de senaste åren har annars få åtalats, och ännu färre dömts, för terrorrelaterade brott. Ett av problemen är att det ofta saknas vittnesmål och ett annat är att misstänkta personer ofta vet hur de ska dölja sina planer, säger Friberg till nyhetsbyrån.

-Pettersson ser att vi har 2000 våldsbejakande islamister i Sverige medan vår tillförordnade statsminister tjatar om några hundra högerextremister som uppträder öppet.

Men Stefan Löfven (S) är inte dum. Han vet att en stor del av muslimerna röstar på S men att ingen högerextremist gör det…

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


9 responses to “Säpo-chefen: Två terrordåd har avvärjts i Sverige i år

 • ruben

  De har väl förtjänat livstid vare sig de utfört dådet eller inte? Det är inte deras förtjänst att de blev hindrade utföra den eventuellt dödande terrorn. Fängelserna sägs vara överfulla, vart avverkar terroristerna då sina livstidsstraff? Det borde vara nog nu av myndigheterna att bjuda in fler kriminella i landet. De borde ha upptäckt det själva för många år sedan.

  Gilla

 • Kattsand

  Bra med de dåd som de avvärjer, men vet inte om ens någon vet hur stor andel av terrordåd man avvärjer men antingen det är 75%, 90% eller 99% så kommer vi få leva med risken för terrordåd ändå.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Är bara början på en fortsatt svensk trygghet !

  Gilla

 • EH

  Känner oro för stt dessa ska kunna etablera en IS-stat i Sverige. De är många och de har vapen och svenskarna är naiva.

  Gilla

 • Realist

  Har inte SVT rapport / aktuellt visat detta ????

  Gilla

 • Cesil.

  Kanske tycker Säpochefen att det räcker med importerade brottslingar nu,
  Statstelevisionen berättar dagligen att fängelserna är överfulla.
  Har Klas Friberg inte möjlighet att berätta för Rödskrikan och Svetsarn att vi behöver inte fler. Stäng gränsen.

  Gilla

 • Blodsven

  Jag tycker det är mer tragiskt att vi har den säkerhetspolis vi har, när de vet så in i helvetes väl vad denna sjukdom beror på. Han glömde dessutom att tala om att tillslaget i Västsverige (Lilla Edet) var ett tips från utländsk säkerhetspolis…

  Gilla

 • Kent

  Mycket dyrköpt röster för svenska skattebetalare både i pengar och livskvalité.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: