16 attacker mot svensk polis på ett år – avsaknad av regering stoppar ny lag ljuger regeringen


BROTTSLIGHET. Minst 16 allvarliga angrepp har riktats mot svensk polis sedan oktober 2017, visar en sammanställning gjord av SVT tillsammans med ett brittiskt säkerhetsföretag.

Angreppen handlar bland annat om direkta attacker mot polishus och polisers hem samt polisfordon som satts i brand. Flera av angreppen har varit ”spektakulära”, enligt rikspolischefen Anders Thornberg.

– Det här är väldigt, väldigt allvarligt, säger Thornberg.

Han är positiv till Blåljusutredningens förslag att blåljussabotage ska föras in i brottsbalken. Men en eventuell lagändring är försenad.

”Arbetet försenas av att vi är övergångsregering”, skriver justitieminister Morgan Johanssons (S) pressekreterare Sofie Rudh i ett mejl till SVT.

-Pettersson noterar att det räcker inte för Morgan Johansson (S) med fyra år för en ny lag, att måste skylla på andra, men jag är övertygad om att det redan är förbjudet att attackera poliser och polisers hem. Det gäller att gripa och döma förövarna, en ny lag gör ingen skillnad.

Men övergångsregeringen klarade av att underteckna FN:s migrationsavtal utan debatt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


11 responses to “16 attacker mot svensk polis på ett år – avsaknad av regering stoppar ny lag ljuger regeringen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: