Anders Lindberg bildar opinion med lögner och faktafel

MEDIA. Socialdemokraten och Aftonbladets politiske chefredaktör Anders Lindberg är ledarskribent. Hans uppgift och intresse är att sprida opinion för socialdemokraterna och deras värderingar. 

Så långt är allt klart, herr Lindberg är inte nyhetsjournalist och behöver inte vara politiskt neutral. Men från att vara opinionsbildare till att sprida rena faktafel och lögner borde steget vara långt, men det är det inte för Anders Lindberg.

Nu påstår Anders Lindberg att sommarens värme och torka beror på klimatförändringar och att stora delar att Sverige brann.

Bränderna i somras var stora, 250 kvadratkilometer, men att det skulle vara stora delar av Sverige är en grov överdrift. Sverige består av 447000 kvadratkilometer, så ytan som brann är försvinnande liten.

Om denna sommars värme berodde på klimatförändringar kanske herr Lindberg kan svara på vad sommaren 2017:s kyla berodde på.

Då twittrade inte socialdemokraten om klimatförändring.

-Pettersson säger att bilda opinion med rena faktafel och lögner är ynkligt. Tycker inte du det Anders?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

14 thoughts on “Anders Lindberg bildar opinion med lögner och faktafel

 1. Han säger bara sånt vänsterpack och Handhjärtan muppar vill höra.
  Kommande generationer, klimathotet, klimatskatt , våra barns framtid.
  Dom skulle kunna köpa en papegoja som upprepar samma smörja mycket billigare.

 2. Jag tror att herr AL räknar in bilbränderna och skolbränderna som klimatförändringar också, dom har också ökat med åren som gått

 3. Nja,tacka vet jag då min propaganda o.vänsterblaska HD….på min Laptop.
  I dag finns ett brett uppslag,hur man skall gå till väga,när man matar småfåglarna,ute i trädgården(eller på balkongen).
  Även vilka fröblandningar resp art föredrar. Kråkor o. skator kan ni mata med allt,som blir över !!! 😉

  • PS.
   Vill också tillägga,att i denna skitblaska kan ni även få en kurs i hur man slår in julklappar…
   På den dagligen vinklade politiska sidan,finns idag ett av Rödluvans genomtänkta uttalande. ”Vi är konstruktiva och spelbara”…. DS
   G o d J u l !

 4. Ett ja är ja när det väger mer än nej till 51%. Det är samma ja även när det väger till 99% mot ett nej. Dock med ett ja till 99% mot ett nej, finns fortfarande ett nej kvar som en slutgiltig möjlighet.

  Så varför ska man väga enstaka ord så hårt? Läs och försök förstå innebörden, och därefter skapa en tolkning som närmar sig mitten av vad som tolkats. Jag ser inte likheten i denna artikel och det som påstås vad Lidberg sagt. Däremot kommer en sommar som var med extrem värme och lite regn självklart bidra till svårare bränder än om motsatt väder varit. Och om man nu inte tror att vi har en högre medeltemperatur än normalt i världen idag, (vilket jag själv har svårt att inte tro på) så hade det varit bra om alla tog del av detta eventuella problem. Istället för att skrika rätt eller fel bör man ta ställning till lagom rätt eller fel. Detta skulle skapa mycket mer trygghet och förståelse, och här tror jag grunden till vår framtid ligger. Kort och gott så skapar extremism en otrygg värld och vår framtid blir väldigt hotad.

  Rätt eller fel? Avgör själv, men använd lagom attityd och lär dig lyssna. Vår framtid hänger på detta. // Mats L

  • Har man som de flesta tillgång till en dator så är det mycket lätt att veta vad som är sant och vilket som är falsk vd gäller klimatet.
   Det finns massor av fakta att ta del av på datorn, men dessa fakta läggs aldrig ut i dagspress eller på tv för de som snackar om klimatet dä är inte läskunniga så dom läser aldrig något på datorn.

 5. Aftonbladet och dess ägare har ett mål med vad de skriver . Dess ägare bestämmer det målet . Denne diletant Lindberg får anses som en nyttig idiot . Aftonbladet /SVD upplyfter presstöd . Betalas av oss . Vi betalar Lindbergs lön . Hur mycket vinst gör Schibstedts varje år . Har de någon anknytning till Wall Street ? Lindberg gör jobbet åt sina uppdragsgivare . Vad har han i lön ? Sug på det . Mvh Sjöström

 6. Det kommer mycket spridda skurar av allehanda slag numera från Aftonbladet.

  Hellre än att ta del av Anders Lindbergs ständigt hisnande tankevurpor läste jag som omväxling det här inlägget från en av AB:s ledarskribenter vid namn Zina Al-Dewany. I en ledarartikel uppmanar hon feministen Stefan Löfven att lyssna på feministen Pamela Anderson (Bilden nedan).

  https://media.giphy.com/media/26u6cCPnbBdVMk4Ja/giphy.gif

  Zina Al-Dewany menar att Pamela Anderson har rätt om de franska upploppen. Det handlar om rika och fattiga.

  Läs mer på:

  https://unv.is/aftonbladet.se/ledare/a/rL6pla/lyssna-pa-pamela-anderson-lofven

  Man behöver inte hålla med i alla detaljer i ledarartikeln men det är definitivt mångdubbelt mer underhållande läsning än allt dravel som självaste Aftonbladets politiske chefredaktör Anders Lindberg misslyckas med att knåpa ihop vid varje försök.

 7. Det måste vara brist på kompetens inom socialdemokratin när det inte går att få någon bättre ”propagandaminister” än Anders Gobbels.

 8. Det som är mest pinsamt är att han skriver ”vi”, i sina mindre faktabaserade och trovärdiga kommentarer. Om än det ena, än det andra.

  Vilka är då vi? Skriv istället jag, Anders.

  Apropå midsommar i Sverige, som jag förmodar att Anders firar……..

  Vad säger han om de temperaturer vi har haft då, sedan 2004? Har det möjligtvis varit ett både blött och kallt firande, till och från?

  Månadsmedel­temperaturens avvikelse i Sverige, för juni under åren 2004-2018. Här kartor på det från SMHI.

  https://www.smhi.se/klimatdata/meteorologi/kartor/monYrTable.php?myn=6&par=tmpAvv

  Klimat och miljöfrågor är mycket viktiga att debattera. Samt att ur det få till konkreta förslag, lösningar och åtgärder, för en förbättrad miljö för framtiden.

  Så håll dig ifrån dem, Anders Lindberg. Du är ingen tillgång i den debatten. Tvärtom.

 9. De som tror på vad denne sinnessjuke dåre skriver är nog antingen helt okunniga eller har gått in i dimman.

 10. De flesta svenskar är som guldfiskar, glömmer från ena minuten till den andra. Det är klimatorsak om sommaren är kall och likadant om den är varm, under min livstid har det funnits all slags väder och olika sorters somrar och vintrar, det var därför det fanns spåmän som förutsa vädret upptill ett år i förväg, men oftast bara ett halvår. Nu finns det spåmän som påstår sig veta vädret femti och hundra år i förväg, vissa tillomed femhundra år. Det är verkligen förunderligt, SMHI gör också sina försök till spådomar, men dom har fullt upp att säga en dag i förväg, är det fler dagar så sjunker sannolikheten snabbt till att vem som helst skulle kunna gissa sig till vädret och ha samma träffsäkerhet.

Kommentera