Sverige: Kvinnor våldtas, myndigheterna för upptagna

av Judith Bergman  •  18 december, 2018

  • Enligt Mikaela Blixt gjorde polisen ingenting efter att en man överföll henne på gatan och försökte våldta henne, även om hon visste var förövaren bodde och enkelt skulle ha kunnat identifiera honom.

  • Tidningen Expressen ville intervjua Blixt, men enligt henne bara på villkoret att hon avstod från att nämna att hennes angripare var en afghansk migrant.
  • Det är inte bara kvinnor, utan nästan en tredjedel av svenskarna som känner sig otrygga i Sverige, enligt en ny opinionsundersökning i vilken 6 300 svenskar blev tillfrågade om hur trygga de känner sig i sina hem och samhällen.
  • Det är besynnerligt att den svenska polisen inte bara har tillräckliga medel för att åtala folk som deltar i fredliga demonstrationer, utan också människor som ska ha begått tankebrott.

”Sverige har en feministisk regering” meddelade regeringen i november 2015. Vi håller jämställdhet i hjärtat av både nationellt och internationellt arbete… Det generella målet med regeringens jämställdhetspolitik är lika mycket makt för kvinnor och män att forma samhället och sina egna liv. Detta är i slutändan en fråga om demokrati och social rättvisa.”

Vänta lite. Borde inte kvinnor som lever under en ”feministisk regering” åtminstone kunna lämna sina hem utan att vara rädda för att falla offer för sexuella övergrepp?

22 000 sexualbrott anmäldes år 2017 till polisen, 7 370 av dem våldtäkter, enligt Brottsförebyggande rådet, eller Brå. Denna siffra motsvarar ett medeltal av 20 rapporterade våldtäkter per dag – dubbelt så många som år 2005. Dessa är bara de anmälda våldtäkterna. År 2012 anmäldes till exempel bara 20 % av våldtäkterna till polisen, enligt Brå.

Läs vidare

8 thoughts on “Sverige: Kvinnor våldtas, myndigheterna för upptagna

  1. Vore jag polis skulle jag agera på eget bevåg, till varje pris. Det är ryggradslöst att lyda inkompetenta PK-imbeciller till chefer.

  2. Vansinnespolitik är bara förnamnet. Sjuklöverns partiledare skulle inte ges ansvarsfrihet. De skulle personligen vara ansvariga för alla skador de orsakat Sverige.

  3. Någon sa till mig att sluta läsa om allt djävla elände, och det kan jag delvis hålla med om för det kokar i mig varje dag numera. Men samtidigt så känner jag att det är min djävla skyldighet att läsa så jag kan informera andra om eländet, och förhoppningsvis så går det upp ett ljus för dom flesta!

    • Den personen menar att du inte ska bry dig om att politiker och tjänstemän kör landet i botten.
      Känner många med samma inställning, samtidigt förfasas de över ökad brottslighet och sämre service.

      Vissa har starka förträngningsmekanismer och kommer aldrig att förstå allvaret förrän de själv utsätts och då anklagar de samhället.
      Vilka de nu är?

Kommentera