Sverige: Kvinnor våldtas, myndigheterna för upptagna


av Judith Bergman  •  18 december, 2018

  • Enligt Mikaela Blixt gjorde polisen ingenting efter att en man överföll henne på gatan och försökte våldta henne, även om hon visste var förövaren bodde och enkelt skulle ha kunnat identifiera honom.

  • Tidningen Expressen ville intervjua Blixt, men enligt henne bara på villkoret att hon avstod från att nämna att hennes angripare var en afghansk migrant.
  • Det är inte bara kvinnor, utan nästan en tredjedel av svenskarna som känner sig otrygga i Sverige, enligt en ny opinionsundersökning i vilken 6 300 svenskar blev tillfrågade om hur trygga de känner sig i sina hem och samhällen.
  • Det är besynnerligt att den svenska polisen inte bara har tillräckliga medel för att åtala folk som deltar i fredliga demonstrationer, utan också människor som ska ha begått tankebrott.

”Sverige har en feministisk regering” meddelade regeringen i november 2015. Vi håller jämställdhet i hjärtat av både nationellt och internationellt arbete… Det generella målet med regeringens jämställdhetspolitik är lika mycket makt för kvinnor och män att forma samhället och sina egna liv. Detta är i slutändan en fråga om demokrati och social rättvisa.”

Vänta lite. Borde inte kvinnor som lever under en ”feministisk regering” åtminstone kunna lämna sina hem utan att vara rädda för att falla offer för sexuella övergrepp?

22 000 sexualbrott anmäldes år 2017 till polisen, 7 370 av dem våldtäkter, enligt Brottsförebyggande rådet, eller Brå. Denna siffra motsvarar ett medeltal av 20 rapporterade våldtäkter per dag – dubbelt så många som år 2005. Dessa är bara de anmälda våldtäkterna. År 2012 anmäldes till exempel bara 20 % av våldtäkterna till polisen, enligt Brå.

Läs vidare


8 responses to “Sverige: Kvinnor våldtas, myndigheterna för upptagna

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: