Somalierna ska hem

ÅTERVANDRING. Nästan 1000 somalier har förlorat sina danska uppehållstillstånd, sedan utlämningsverket började granska dem i början av 2017. Det visar de senaste siffrorna från verket, som täcker perioden fram till oktober i år.

Somalia

Besluten beror enligt utlänningstjänsten att det nu är så säkert i delar av Somalia att flyktingar och deras familjer kan resa hem. Därför är det också lämpligt att somalierna förlorar sitt uppehållstillstånd, säger invandringsminister Inger Støjberg (V).

”Om du inte längre behöver vårt skydd och ditt liv och hälsa inte längre är i fara i ditt hemland, och särskilt i Somalia, måste du naturligtvis återvända hem och bygga upp det land du kom ifrån”, säger  Støjberg (V).

Bestämmer den tidigare flyktingen att resa frivilligt finns det möjlighet till repatrieringsstöd med nästan 140.000 kronor per vuxen och 42.000 kronor per barn.

Läs mer på Danmarks Radio…

-Pettersson gillar Inger Støjberg (V), det är ofattbart att hennes parti, Venstre, i Sverige motsvaras av Jan Björklunds Liberalerna.

Givetvis ska somalierna skickas hem, även från Sverige, tusentals somalier åker hem på semester och tar barnen med sig.

Somalia är i grunden oerhört rikt. I Somalia finns naturtillgångar som guld, silver, tungsten, mangan, kalksten, gips, järn, krom, nickel, uran, olja och gas. Inget av detta utvinns dock.

Boskap finns i mängder och de äter inte sand. I Somalia odlas bananer, majs, dura, hirs, vattenmeloner, mango och alla sorters frukter. Bananer och levande djur är Somalias största exportprodukter. Bananerna går ofta till Italien och djuren till Arabländerna. Det odlas också ris över hela landet. 40 procent av ytan är lämplig för jordbruk.

Det finns fiske, historia, stränder, det finns allt för dem som vill arbeta.

Somalia liksom resten av Afrika är oerhört rikt. Afrikaner behöver inte svälta, de behöver inte bistånd, de behöver en spark i arslet för att börja ta vara på de enorma rikedomar som finns över hela kontinenten.

I 60 år har vi skänkt 100-tals miljarder till de fattiga. Ett bistånd som är tänkt att vara hjälp till självhjälp. Det har inte hjälpt.

Även om opartiska SVT visar öken, svält och elände i reportagen från Somalia finns det annat…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

12 thoughts on “Somalierna ska hem

 1. Hu hemska tanke. Flytta tillbaka till Somalia. Där får man väl inga bidrag. Sen måste man kanske också börja jobba!
  Nä, bättre då att stanna i Sverige. Till Somalia kan man ju resa på semester och hälsa på släkt och vänner.

  Håller med Pettersson. Och det är inte bara Somalier som borde få åka hem. Listan kan göras lång. Så kanske vi sen kan börja spendera lite pengar på våra gamla och sjuka. Skickar vi hem tillräckligt många kommer snart både sjukvården och rättsväsendet på fötterna igen.

 2. Ayaan Hirsi Ali är en fantastskt modig,klok,och mycket intelligent kvinna som flydde från Somalia till Holland ,hon är en fd muslim som är förföljd,hatad och fått flera sk fatwor på sig från MB och islamisterna.Hon har sedan några år fått en fristad i Usa där hon lever under starkt beskydd.
  Hon satt bla i parlamentet i Holland och i Usa undervisar hon bla i kongressen om radikal islamism,hon har en gedigen kunskap,egen erfarenhet och är extremt duktig och påläst om många saker.Se lyssna ,lär och sprid denna video för det Ayaan Hirsi Ali har att berätta och varna för berör Sverige och svenska folket i allra högsta grad.Det går inte att blunda för den pågående islamiseringen i vårt land och hur utstuderad och väl planerad den är,vi kan inte vara toleranta mot dem som är intoleranta mot oss,hatar demokrati,yttrandefrihet och kvinnors frihet och lika rättigheter.

 3. Självklart skall somalierna åka hem och bygga upp sitt eget land,de behövs i Somalia.
  I Norge redovisar man mer öppet om invandrare,somalier som fått asyl i Norge skickar hem runt en halv miljard norska kronor till Somalia varje år.
  Den största gruppen ensamma mödrar med barn i Norge är ja just det
  somaliska kvinnor.Här i Sverige har vi långt fler somalier än man har i Norge så hur mycket pengar skickas till Somalia från Sverige per år?
  Enligt Rebecca Weidmo Uvell så är det somalierna som är de i särklass duktigaste invandrarna på att förse sig med allehanda bidrag här i Sverige.
  Svenska oroliga föräldrar blir nekade Tbc vaccin för sina barn som har många barn omkring sig från länder där Tbc är vanligt förekommande och där behandling inte ges vanligtvis, däremot får somaliska barn Tbc vaccin när de kommer till Sverige om deras föräldrar så begär det,pga att de ju åker hem till Somalia varje år på semester med sin familj, landet som de säger sig flytt ifrån.
  Svenska fattigpensionärer har inte råd med medicin,tandvård,sjukvård,inte att äta sig mätta alla dagar i månaden,alltfler blir bostadslösa pga svår fattigdom trots et långt hårt arbetsliv. Ge dessa bidragspengar till våra fattiga svenska pensionärer istället som rätteligen förtjänar det.

 4. Man blir bara dum i huvudet av att jämföra svensk och dansk politik. Inte konstigt att Sverigevännerna har blivit mer Danmarksvänner.

 5. Ska de hem eller ska de hem till paradiset Sverige som verkligen vurmar för just Somalier?
  Tror personligen att det blir Sverige, det ligger ju närmare Danmark än vad Afrika gör.

  • Tänkte på samma sak..
   De kommer nog hit ,för där måste de jobba, här är det bara att gå till socialen..
   De får pengarna och kommer hit!

 6. Inger Stöjberg är en riktig Hjältinna! Tänk att ha en Sådan Politiker i absurdistan. Hos Henne fattas det Beslut som gagnar de Danska Medborgarna!
  jämfört med de s k ”politiker” vi har så kan man enbart gråta åt de idiotiska ”beslut” de tar -> tar, de leker i en sandlåda och skiter i oss, Skattebasen!
  Heja Danmark!

Kommentera