Hitler sjöng inte på norska…

MEDIA & NAZISM. Medan det ena efter det andra islamska terrordådet sker i världen så jagar svensk media nazister, ibland mupparna i Nordiska Motståndsrörelsen, NMR, men oftast inbillade. 

Lokaltidningen Södermanlands Nyheter, Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren med flera har i stort uppslagna artiklar skildrat några elever på Öknaskolan som påstås ha skrikit nazistiska slagord under en fest i Runtuna bygdegård i onsdagskväll.

SN.se har dragit på med förstasidan på fredag och lördag plus flera sidor inne i tidningen. Rektorn och personalen är i chock och polisanmälan för hets mot folkgrupp har gjorts.

-Pettersson var inte med på festen, men skulle gärna ha tagit en pilsner eller ett par GT med eleverna om de hade åldern inne, de säger själva att de inte är några nazister utan sjöng på norska till musik av det norska bandet Hitman och låten El Papi…texten på norska är

”allesammen är ni med mig si hei” 

Pettersson är inte så språkbegåvad men lyckas ändå få det till

”allesamman är ni med mig säg hej” och vad jag vet är det ingen nazistisk fras, men jag är inte en begåvad och välavlönad journalist.

Hur som helst kan jag knappast tro att säga hej på norska är grund för att bli åtalad för hets mot folkgrupp, men man vet aldrig…

***

 

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

18 thoughts on “Hitler sjöng inte på norska…

 1. Varför gör inte 7 klövern som vanligt ?
  Bara förbjuder nazism och fascism, en lag löser ju enligt politiker alltid ett problem i Sverige.

 2. Detta är ”hets mot folkgrupp” om något eftersom tidningen pekar ut dessa elever och därmed utsätter dem för fara i ett mångkriminellt/mång-”kulturellt” samhälle som Sverige blivit på grund av massinvandringen! Så länge det kommer 100.000 per år som ska försörjas av Sveriges befolkning pågår en massinvandring och folkrättsbrott där agendan och konsekvensen blir att etniska svenskar är utrotade inom 10-20 år då dessa föder muslimer föder 5-10 barn per familj och bidrags-försörjs !!!

  • Tyvärr så gäller lagen bara om det är skyddsvärda minoriteter som blir utsatta, allas …. gäller inte här.
   Men i princip har du rätt, men kanske inte juridiskt.

 3. Alltid enklare att titta åt det hållet som är enklast, tittar man till höger så finns det ett få idioter som tycker om Hitler, men tittar man åt vänster så finns både AFA och islamister, för mycket att visa upp för vanliga Svensson därav bättre att slå ner på höger sidan.

 4. Det här med media är egentligen ganska skrämmande ibland, jag har uppfattningen att vid bla. nyhetstorka så kan en reporter säga till en annan någon i princip påhittad nyhet som låter smaskig, sedan vid ett eventuellt avslöjande att ingenting stämmer är det bara att hänvisa till källskyddet. Suck. Lotta Engberg hade en viss framgång med en mkt tänkvärd låt som handlade om stora rubriker i tidningen. I det här fallet är det nog agenda journalistik om det nu finns ett sådant ord.

  https://youtu.be/tAhu9Wl_k7U

 5. Man kan ju förstå glädjen på redaktionen när de fick uppslaget att kommunen befolkas av nazister dessutom i skolåldern och att de sjunger nazistiska kampsånger.
  Äntligen har de gett sig tillkänna vi har vetat det men ej hittat avskummet. Nu är det vår tid stoppa pressarna.
  Men det är ju bara på norska de sjunger, har vi översatt rätt?
  Gör inget nu när vi äntligen har ett scoop.
  Men var ska vi sätta in nyheterna om gängskjutningar, mord, våldtäkter, gaturån mot ungdomar, rån mot pensionärer i hemmet och på gatan samt alla bedrägerierna?
  Det är väl inga nyheter dessutom så berikar de vår vardag med spänning och för den delen så drabbar det inte mej så tag första sidan plus mittuppslaget nej tag hela tidningen nu när vi har nazister i vår stad.
  Vi vet aldrig när vår nästa chans återkommer.

 6. Den här historien påminner om rapporteringen efter en allsvensk fotbollsmatch i Örebro, för runt 15 år sedan. Nerikes Allehandas dåvarande sportchef startade en hatkampanj genom att skriva en krönika om hur hemmapubliken lät rasistiska glåpord hagla ned över en mörkhyad spelare i motståndarlaget. Stor skandal i riksmedia, nu var det offentligt att fotbollsåskådare är rasister osv.
  På den här tiden tilläts kommentarer i tidningen, och folk började ifrågasätta vad sjutton journalisten skrev om, vad hade egentligen hänt? De som varit på matchen och stått på läktaren, hade varken hört eller sett det som beskrevs i krönikan. Det visade sej att spelaren (som antagligen inte talade svenska) hade uppfattat en hejaramsa (”Oh-ah oh-ah-eh Vi är öre-bro-ar-e”) som ”apstön” riktade mot honom (hans poistion var på den sida där hejaklacken står). Spelaren klagade efter matchen till sin tränare (som inte hört nåt), som i sin tur nämde detta till journalisten (som inte heller hört nåt själv), men som spann vidare och skrev upp det hela i en lång krönika, och gjorde det till en regelrätt rasistattack från alla åskådare på matchen. Riksmedia hängde på såklart och fördömde tilltaget.
  När sanningen kröp fram var läsarkommentarerna inte nådiga i kritiken mot sportchefen och hans krönika. Han hade dessutom mage att försvara sin krönika och vägra be om ursäkt för det han skrivit. Det var ”hans plikt att rapportera” det han fick berättat för sej, sant eller inte var irrelevant. Suck,

 7. Man kan ju förstå glädjen på redaktionen när de fick uppslaget att kommunen befolkas av nazister dessutom i skolåldern och att de sjunger nazistiska kampsånger.
  Äntligen har de gett sig tillkänna vi har vetat det men ej hittat avskummet. Nu är det vår tid stoppa pressarna.
  Men det är ju bara på norska de sjunger, har vi översatt rätt?
  Gör inget nu när vi äntligen har ett scoop.
  Men var ska vi sätta in nyheterna om gängskjutningar, mord, våldtäkter, gaturån mot ungdomar, rån mot pensionärer i hemmet och på gatan samt alla bedrägerierna?
  Det är väl inga nyheter dessutom så berikar de vår vardag med spänning och fördendelen

 8. Det är över 70 år sedan kriget slutade, men muslimerna häller på med sina terrordåd dagligen, nu. Vad har gammelmedia för störning?

 9. Rasister och nazister existerar knappt bland de svenska infödingarna. För dom är till största delen ett importerat gissel. Eftersom mussarnas största hatobjekt är just judarna, så är det där man kan finna de s.k. nazisterna. F.ö. är det de vänsterblivna grupperingarna med Expo och Afa i spetsen, som utgör det största / enda hotet, jämte islamisterna. Media borde lära sig att riskmedvetenhet kräver klarsynthet. Ska befolkningen kunna skydda sig mot hot, så måste hotet definieras och identifieras. Men braskande rubriker smäller tydligen högre än folkhälsan.

  • Det finns två saker som Sverige borde skaffa sig och det är POLITIKER och JOURNALISTER, för det finns inte i Sverige.

 10. Det är många gånger jag hör rasitiska drapor mot svenskar, framför allt mot kvinnor. När det gäller storvuxna män som jag själv, då är de fegare.
  Det är ganska typiskt dem, kaxiga i grupp annars är det mycket käft och bakben man ser.

 11. Vet en som kommer från mörkaste Afrika.

  Människan i fråga heter Sigge Haile, undrar hur många år i finkan man får, om man ropar efter denne på offentlig plats?

Kommentera