De kriminellas sprängmedel saknas under amnestin

BROTTSLIGHET. Sveriges första amnesti för explosiva varor startade den 15 oktober och pågår till 11 den januari 2019. Det är till exempel handgranater men också pyrotekniska artiklar räknas som explosiva varor. Ring 114 14 så hämtar polisen där varan finns.

I den så kallade sprängmedelsamnestin ska den som har en explosiv vara utan tillstånd frivilligt kontakta Polismyndigheten och lämna de uppgifter som behövs för att polisen ska kunna hämta varan där den finns. Den som kontaktat myndigheten döms då inte för brott mot tillståndsplikten i lagen om brandfarliga och explosiva varor och har dessutom rätt att vara anonym.

En målsättning med amnestin var att minska användningen av till exempel handgranater i de kriminella miljöerna.

Nu har amnestin pågått i två månader och det har kommit in en hel sprängmedel, dock inget från de kriminella miljöerna…

Sveriges Radio…

-Pettersson är oerhört förvånad, de kriminella har inte lämnat ifrån sig sina bomber och granater…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

5 thoughts on “De kriminellas sprängmedel saknas under amnestin

  1. De ”nya” kriminella ingår samtidigt i en ockupationsarmé av geurillasoldater. Så länge geurillan inte militärt besegrats, så kommer terrorismen att bestå!

  2. Ännu ett genialiskt förslag av den feministiska humanitära stormkten.
    Vad kommer härnäst- Lämna in en nazist så får du säckar blomjord.
    Morgon, Morgan det vill sig inte för dig, gör som vi andra, byt jobb.

  3. Va, stod inte de kriminella längst fram i kön för att lämna in sina sprängmedel ?
    Vilken besvikelse, alla trodde väl att alla sprängningar i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige nu var ett minne blott efter ministern Molgans geniala amnesti.

  4. I de kriminella kretsarna används grejerna och då finns det nog inte något behov av att lämna in sakerna. Det som lämnas in är nog mer det som har blivit över efter byggen och efter dödsbon, det är nog ofta saker som inte var tänkt att användas i brottsliga syften.

Kommentera