Rekordåret 2017 är slaget…

BROTTSLIGHET. Saleh Hadri fick äran att bli den 44 personen att skjutas till döds i Sverige i år. Saleh blir då berömt för att passera 2017-års siffra som var 43. Grattis Saleh. 

44 personer har dödats i år i skjutningar runt om i landet. Siffran är nu den hittills högsta, och överstiger polisens så kallade “rekordår” 2017.

– Det är extremt allvarligt att vi i Sverige inte lyckats få bukt med det dödliga våldet, säger Gunnar Appelgren, poliskommissarie inom Stockholmspolisen.

En brottstrend som polisen kan se är att våldet nu på vissa håll spridit sig från storstäder ut till mellanstora och mindre städer. Företeelsen hänger enligt Gunnar Appelgren ihop med tillgången på skjutvapen och hur illegala vapen sprids: det börjar i storstäder, sprider sig till mellanstora städer och sedan även ut till mindre.

Med anledning av att skjutvåldet ligger på en så pass hög nivå, är arbetet inom polisen för få bukt på skjutningarna högt prioriterat.

Dödsskjutningarna har tiodubblats på en generation och är på väg mot ytterligare rekord. Per år:

1990–94: 4
1995–99: 7
2000–04: 8
2005–09: 9
2010–14: 14
År 2015: 28
År 2016: 28
År 2017: 43

2018 hittills 44…

-Pettersson lyssnade på debatten innan statsministeromröstningen i radion på förmiddagen. Sverigedemokraternas Mattias Karlsson sa något klokt om Stefan Löfven: “Man anlitar inte en hantverkare som förstört huset”…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 thoughts on “Rekordåret 2017 är slaget…

 1. Vad säger landsfader Löven, att Sverige är tryggt och framöver blir ännu tryggare ?
  Ja, tänkte väl det.

 2. Tveksamt om antalet dödsskjutningar verkligen har ökat.
  Det är förmodligen bara anmälningsbenägenheten som har ökat

  • Om man från politiskt håll lyckas få ner eller helst helt få bort anmälningar då blir ju statistiken fin, fin och Lövet kan tillsammans med den övriga 7 klövern och PK-media fortsätta att tala om ett mångkulturellt tryggt och mysigt Folkhem !
   Ännu mer mörkläggning, locket på och total censur så blir och är Sverige världens goaste land att flytta till och bo i.

   • Om folket väljer att blunda så blir det faxtiskt mörkläggning.
    Du måste vara präktigt korkad eller miljöpartist för att inte se vad som händer i samhället.

  • Många som blir skjutna klarar sig också.
   Vad vårdkostnaderna ligger på inom sjukvården med dessa skjutningar blir enorma summor.

Kommentera