Minister: Iran ska inte lägga sig i yttrandefriheten i Danmark


ISLAM. Den danska invandringsministern Inger Støjberg har misslyckats med att få till ett flyktingavtal med Iran. Anledningen säges vara ministerns bakgrund på sin dataskärm, en bild profeten Muhammed. 

Inger Støjbergs skärm

– Jag kommer att fortsätta visa min uppbackning och sympati för Muhammed-tecknarna i Danmark, säger Inger Støjberg till DR. och fortsätter med att Iran inte ska lägga sig i yttrandefriheten i Danmark.

I september förra året gick danska utlänningsministern Inger Støjberg ut och sa att hon var stolt över Danmark efter publiceringarna av Muhammned-teckningarna.

I samband med uttalandet publicerade hon en bild på sin egen skärm där en av Kurt Westergaards omstridda bilder av den muslimske profeten ligger som bakgrundsbild. Hon valde den mest stridbara av teckningarna, nämligen en där Muhammed har en turban med en bomb i.

Nu avslöjar Danmarks Radio att Iran stoppat ett flyktingavtal på grund av ilska mot Muhammed-bilden.

Redan dagen efter att Inger Støjberg publicerat den agerade Iran. Man skickade ett mejl till de danska politikerna, ett dokument som DR försökt få ut. Det har blivit hemligstämplat, men Inger Støjberg berättar om innehållet för nyhetskanalen.

Och enligt henne var det just Muhammed-bilden som satte stopp för flyktingdialogen.

”Som led i avvisningsdialogen med Iran var det planerat ett besök av utlännings- och integrationsministern i Teheran i slutet av november 2017. Besöket blev emellertid uppskjutet eftersom man från iransk sida uttrycket missnöje med utlännings- och integrationsministerns val av Ipad-bakgrund”, skriver Inger Støjberg i mejl till DR och syftar alltså på sig själv.

Danmark jobbar för att skicka hem så många asylsökande som möjligt, och en majoritet är från Iran.

Läs vidare på Danmarks Radio…

-Pettersson säger att givetvis ska så många som möjligt publicera dessa teckningar, de som inte tål dessa ska man inte ha några kontakter. Kom ihåg att för 13 år sedan upphävdes yttrandefriheten i Sverige för att blidka intoleranta muslimer…

Detta bildspel kräver JavaScript.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


7 responses to “Minister: Iran ska inte lägga sig i yttrandefriheten i Danmark

 • Azar

  Man ska vara väldigt naiv o respektlös individ som harmar en profet på detta sät om du vill uppmärksamhet visa bilder av dina föräldrar om det finns eller hon känner de tycker ja
  Skräp dig .Enda som man kan säga till såna som du fy.

  Gilla

 • Brasklappen

  IRAN ÄR EN MUSLIMSK GANGSTERSTAT!!!

  Gilla

 • compulsoryunion

  Islamic Republic of Iran Airlines kör skytteltrafik hit för att dumpa handikappade som föräldrar i Iran inte vill försörja

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Så skulle ingen säga i Sverige !

  Gilla

 • Kent Bengtsson

  Kan vi inte låta den danska regeringen sköta Sverige också? Så får vi en duglig regering som kommer att kosta mycket mindre också.

  Gilla

 • age

  Det är en tydlig skillnad mellan Danmark och Sverige!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: