Att utnyttja barn


Det verkar vara en ny trend att sätta barn i fokus när man vill propagera för något som inte riktigt går som man själv vill.

Vi minns asylkaoset 2015 när media visade bilder på små barn som var på väg till Europa….

När det ”Nya Sverige” ska bildsättas är det inte sällan barn av olika etnicitet lyfts fram. När det gäller att propagera mot ”rasism” har ofta små barn huvudrollen i propagandamaskineriets reklamfilmer och nyhetsinslag. Tanken kan vara god, då barn på allvar kan vädja till människans goda sidor. Att barnen som propagerar förmodligen inte har en aning om vad de lyfts fram för att sälja, är förstås en helt annan sak. Barn är också oskyldiga (även om 15-åriga barn börjat våldta, råna och t.o.m. mörda) och ingen förnuftig vuxen kan ens tänka tanken på att kritisera små barn i ord och bild.

Att barn lyfts fram i den just nu kanske största debatten, klimatet, har givetvis en mening bakom. Barn är som sagt oskyldiga och när barn vädjar så reagerar modershjärtat på signalen. Greta Thunberg blev en världskändis när hon skolkade från skolan och satte sig framför riksdagshuset. Om hon själv var så påläst om klimatförändringar, orsaker och biverkningar, eller om hennes kändisföräldrar såg en chans att lyfta egna intressen genom att utnyttja dottern, vet bara de själva och är inget att spekulera i.

Däremot har journalisten Andreas Henriksson, från bl.a. Dagens Media och Dagens Samhälle, grävt lite och funnit ganska graverande uppgifter och tillfälligheter som kan tyda på att Greta Thunbergs sittstrejk framför riksdagshuset var arrangerad för att lyfta blicken högre i klimatfrågan.

Om detta skriver Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg och dessa uppgifter lyfter åter frågan. Är det rätt att utnyttja barn för att få sina egna intressen tillgodosedda?


10 responses to “Att utnyttja barn

 • Langmore

  Det är också synd om våra åldringar som byggt upp vårt land.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Ett mycket bra journalistiskt gräv av Andreas Henriksson.

  Stackars Greta och detta är naturligtvis fel av ansvariga föräldrar.

  Men inte förvånande. Vi vet ju vilka de är.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Bara vidrig tårdrypande vänsterpropaganda !
  Extremvänstern skyr inga medel när det gäller mångkultur.

  Gilla

 • Grune

  Det är ju barnens föräldrar som till 100% skadar sina barn för tid och evighet. Det finns många S.K. kändisar som absolut inte skull ha barn, tita bara på Björklund eller Ernman.

  Gilla

 • Tore

  Ernmans syndrom

  Gilla

  • Peter Skoglund

   Ett mycket bra journalistiskt gräv av Andreas Henriksson.

   Stackars Greta och detta är naturligtvis fel av ansvariga föräldrar.

   Men inte förvånande. Vi vet ju vilka de är.

   Gilla

 • Grune

  Jag tycker att lilla gulliga Greta inte skall skolka skolan utan sluta att vistas där tills hon är mogen för den, kanske till 2035.

  Gilla

 • emma

  Varför ifrågasätter inget klokt kändisbarn varför FN:s klimatkonferens i Polen inte kan hållas via video? Vad kostar det av växthusgaser att flyga, inkvartera och nära alla dessa hundratals deltagare i två veckor, och till ingen nytta, eftersom det ändå bara är begränsning av befolkningsökningen som har effekt?!?

  Gilla

 • Jag

  Godhetsknarkaren malena ernman (m fl) som utsätter sitt eget barn för en pr-kupp. Vi andra försöker skydda våra barn för att de just skall få vara barn och inte behöva bli utsatta/utlämnade.
  De vänsterblivna sätter sina barn i strålkastarljuset för att få uppmärksamhet (för ett egenintresse = bok?) eller för att ”visa sin goda vilja”.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: