EU har kostat 415 miljarder

EU. Idag ska riksdagen rösta fram nästa års budget. M- och KD-budgeten röstas igenom. Nedan är övergångsregeringens budgetproposition för 2019 är Sveriges budgeterade EU-avgift 40,9 miljarder kronor vilket är en ökning med över en miljard kronor jämfört med 2018 då budgeten var 39,5 miljarder kronor. Budgeterade inkommande EU-bidrag uppgår till 12,5 miljarder kronor. Det röda resultatet för 2019 blir således -28,4 miljarder kronor.

I ett inlägg på Facebook har Björn Olanders sammanställt Sveriges EU-avgift, EU-bidrag och nettokostnad för EU-medlemskapet för varje år sedan 1995.

Sedan inträdet i EU år 1995 kommer Sverige snart ha betalat totalt 674,8 miljarder kr i EU-avgift. Sverige har mottagit totalt 260,1 miljarder kr i EU-bidrag. Därmed har medlemskapet inneburit att Sverige är minus 414,7 miljarder kronor i kostnader sedan 1995.

-Pettersson menar att Sverige behöver ompröva medlemskapet i EU, vi behöver inte som britterna lämna, men det är dags att ompröva och ifrågasätta medlemskapet och kostnaderna för EU.

Samarbete är bra men vi ska inte ha en överstatlig regering som kostar enorma pengar och att Sverige går back varje år.

Bara en sådan sak som att EU-parlamentet flyttar fram och tillbaka mellan Bryssel och Strasbourg!!!  En gång i månaden byter Europaparlamentarikerna i Bryssel arbetsplats och reser femtiofem mil söderut till Strasbourg i Frankrike för att rösta i fyra dagar. Detta kostar skattebetalarna minst två miljarder kronor om året. Helt i onödan.

Förra året spenderade EU-kommissionen nära 200 miljoner kronor på en stor PR-kampanj med syfte att öka förståelsen för EU hos medborgarna. Man gjorde alltså kort och gott reklam för EU till medborgarna. För deras egna pengar.

OSV….

Omförhandla/minska EU eller om det inte går lämna EU.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 thoughts on “EU har kostat 415 miljarder

 1. Det är synd om våra pensionärer som måste betala en sån stor summa och får vara glada om de har råd med hundmat.

 2. Självklart måste vi lämna EU! Som bl a gör att vi inte har råd med ett riktigt försvar. Som jämförelse kan nämnas att invandringen kostar totalt per år ca 250 miljarder, beräknat år omkring år 2014.

 3. De två budgetförslag som Sverige skall rösta om är båda budgetar som är till förmån för invandrare och till nackdel för etniska Svenskar.
  Debatten på tv om budgetomröstningen tar hela tiden upp hur mycket som man vill bygga för invandrare, hur man vill förändra skolan så den passar bättre för invandrare eller hur många nya jobb som man vill ta fram till invandrare.
  ALDRIG HUR MYCKET AV DETTA SOM VI 1,2 MILJONER SVENSKAR SOM VISTAS ILLEGALT I DETTA LAND FÅR UT AV DETTA.

 4. Ponera att Sverige skulle göra som England, lämna EU.
  Hur många tusen biljarder skulle då Sverige få betala till Tyskland.
  Jag begriper inte varför Angela Merkel skall ha så mycket betalt för att England vill klara sig själva och inte vara toppstyrda av EU.
  Är det så att om man går med i någon förening och senare vill lämna den samma så får man betala massor av pengar för att få lämna den, eller gäller detta bara miljardärsklubben EU?????

 5. Inget av de budgetförslag som det skall röstas om duger till annat än att hängas in på toaletten att användas efter utförda behov.

Kommentera