Migrationsdebatt EFTER undertecknandet!

INVANDRING. I går undertecknade FN:s medlemsländer det globala migrationsavtalet vid migrationskonferensen i Marrakesh, Marocko. På kvällen efter undertecknandet ordnade SVT en liten minidebatt mellan Rasmus Ling (MP) och Paula Bieler (SD). 

– I en tid när över 60 miljoner människor är på flykt världen över och gästarbetare är utsatta och det finns andra utsatta människor så är det hoppfult och glädjande att en stor majoritet av världens länder enas i en viljeriktning och förbättrar situationen för människor, sade Rasmus Ling (MP).

Paula Bieler och Sverigedemokraterna är emot att Sverige ska vara en del av pakten. – Ramverket som sådant är väldigt brett, fyllt av motsägelser. Man betonar vikten av självständighet och att få bestämma själv, samtidigt radar man upp exempel efter exempel på hur man bör gå till väga, sade Paula Bieler (SD) i Aktuellt.

-Pettersson undrar varför SVT ordnar debatter EFTER undertecknandet och inte FÖRE? Avtalet har varit klart sedan juli och det fanns tid att diskutera innan valet den 9 september.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

14 thoughts on “Migrationsdebatt EFTER undertecknandet!

 1. Att hålla en debatt om detta, för Sverige viktiga avtal, i efterhand visar ju bara vilken brist på respekt för väljarna man visar från SVT sida. Debatten skulle ju så klart ha hållits före.
  Paula Bieler borde därför inte heller ha ställt upp på debatten.

  Fö verkar SD ha varit ovanligt tysta när det gäller det här avtalet. Vill man ha detta avtal? Eller?

 2. Vi alla här vet varför SVT anordnade debatten efteråt.
  För att de är för den men ändå vill verka lite opartiska. De flesta svenskarna gick säkert på det också.

 3. Det börjar visst bli en vana hos SVT att hålla debatter EFTER besluten. Det var lika med ”TV-skatten”. TV-debatt EFTER beslut.

  • Neej !
   MPartisten stod å harklade sig och letade efter ord för att hitta ”något possitivt att säga” om detta ”avtal” !!
   SDpartisten var mera tydlig om att det var ett ”överstatligt” förord till att styra migrationen över alla länder med eller utan deras godkännande.
   Går nog att se på SVT´s nyheter tror det var 19 nyheterna

 4. Samma som med EU,man vill införa att alla är lika fattiga som resten av världen. Och då försvinner behovet att immigrera, för att det är lika överallt. utom för en viss samhällsklass och vilka kan de vara?

 5. Att skriva under ser jag som en kriminell handling i sig, hyckleriet angående klimat och koldioxidutsläpp blir dessutom mycket tydligt. Varför i helsike ska 160 politruker flygas till Marrakech för att skriva under ett papper? Plus säkerligen ett antal medföljande pärmbärare! Dessa underskrifter hade lika gärna kunnat ske i FN-högkvarteret i New York av ländernas FN-ambassadörer som ändå är där. Eller varför inte sända papperet med posten. Mer förljuget än så här kan det inte bli.

 6. Svaret på frågan vet vi alla, regimen och samtliga regimmedier vill inte att massorna ska veta vad avtalet innehåller och vad det kan leda till.

 7. Det finns många fattiga människor i världen, men det finns nästan inga fattiga länder. Det är egenligen en fördelningspolitisk fråga inom länderna.
  De snuskigt rika i tredje världen vill inte dela med sig till sin fattiga systrar och bröder. De vill hellre att vi i väst ska spendera våra pengar.

  Dessutom har vi en överrenskommelse inom EU hur flyktingar ska hanteras, Dublinförordningen. Den har inte fungerat en dag. Varför skulle den nya göra det? Jag tror som SD, det är bara fake, för att få dumpa ännu flera flyktingar i Sverige.

  • Gamle Orvar har rest i Afrika, och det är sant som du säger.

   Vissa är snuskigt rika, och gör absolut inget för att följa det.

   Men dela med sig, nejdu, mera ville dom ha.

   Och så dessa biståndsglidare man möter, träffade en Dansk där nere, han var så fin i kanten, att han knappt inte ville byta ett ord med mig.

   Men fullt med bugande svarta betjänter hade han, flottaste sviterna på hotellet, lång bilkaravaner med nya fina bilar åkte han med.

 8. Japp nu kommer staten ta ett ändå
  Stadigare tag om svensken:högre skatter,
  Mer kontroll och inte minst :ökade möjligheter
  Att kontrollera svensken så tänker rätt,
  Säger o skriver ”rätt” saker! Det märkligaste
  I den katastrofen är att få känner till det här
  M/S Svea tuffar vidare mot avgrunden .
  Synd på 150 års slit av strävsamma medborgare

 9. Bedrägeriet av de s k ”politikerna” fortsätter oförtröttligt genom att undanhålla fakta eller sanningen för oss ”väljare”.
  Landsförräderiet och vanstyret genom sjuklöverns ”försorg” kommer att vara pågående tills vi byter ut dessa innan folkutbytet skett fullkomligen!
  En röst på sjuklövern var en röst på fortsatt vanstyre av Sverige.

  • Det jag och tydligen politikerna inte fattar är, vad kommer att hända när man bytt ut den arbetsvillige tyste Svensken mot den arbetsovillige högljudda muhammedanen?

   Vem skall betala politikernas fantasilöner, och vem skall betala för mångmiljonskaran bidragsberoende?

 10. Enligt ”traktatet” är det idag förbjudet att säga varken ”bu eller bä” så nu är bara demonstration med tejpad mun tillåtet ……..

Kommentera