”Efter ett halvår kommer vi att bli hemlösa igen”


INSÄNDARE. I Sydsvenskan idag den 10-12 så finns en helsida (betalsida på nätet) om dom ensamkommande barnen, numera benämnda som ensamkommande unga vuxna i artikeln, Sharif Azizi och Esmail Rahemi från Afghanistan.

Före nyår så måste dessa båda lämna Kompassens boende i centrala Lund och flytta till Björnstorp och dom oroar sig över hur dom ska ha råd med busskort och vad som händer med läxhjälpen.
Bussresan mellan Björnstorp och Lund tar ungefär en halvtimme och boendet ligger på ca 20 minuters gångavstånd till närmsta busshållsplats.

Dom får 1800 kr i månaden från Migrationsverket och det skall räcka till allt och det blir tufft att handla när vi inte har körkort och bil.

Antagligen så anser dom båda unga vuxna männen att skattebetalarna även skall ställa upp med både körkort och bil viket i så fall är lite underligt eftersom dom båda säkerligen i sina historier om sin s k flykt hit har uppgivit att dom i princip promenerat från Afghanistan ( läs Iran ) hit och därför borde en promenad på 20 minuter inte vara något problem.

I artikeln så figurer två projektledare på Kompassen vid namn Yusra Imsheiel och Sadaf Haidari och det hade varit intressant att få reda på vad dessa båda har i månadslön för att bistå och underlätta vardagen för dom här båda unga vuxna männen och deras kompisar.

Tydligen så oroar sig Sharif och Esmail framför allt över vart dom skall ta vägen om ett halvår när även verksamheten i Björnstorp skall upphöra och socialnämnden i Lund ska hjälpa till att slussa dom ensamkommande som fortfarande då är kvar i verksamheten vidare till värdfamiljer eller andra boendelösningar.

Man blir verkligen berörd när man läser hur måna svenska myndigheter är om att lösa dessa vuxna unga afghanska mäns boendesituation. Undrar om svenska unga vuxna män bli bemötta på samma generösa sätt av myndigheterna när det gäller att lösa bostadsproblemet?

Angående Sharifs och Sadafs oro över vart dom skall ta vägen efter ett halvår så undrar jag om jag får komma med förslaget att återvända till Iran eller Afghanistan och det redan långt innan ett halvår har förflutit?

Sandor Herold, Malmö

Sandor Herold från ett tidigare inlägg


7 responses to “”Efter ett halvår kommer vi att bli hemlösa igen”

 • Carl ekstóm

  Släng ut dom.kommer aldrig bidraga med något.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Enligt PK-media så prostituerar sig s.k ensamkommande i sin desperation över att inte ha tak över huvudet enligt uppgift från frivillig organisationer !
  Är säker på att om systematiska larmrapporter forsätter att komma från PK-sidan så utlyser 7 klövern inom kort garanterat en allmän amnesti för alla stackars utsatta s.k ensamkommande så att de får både permanent uppehållstillstånd och en fin bostad, allt är möjligt i dagens idiot-Sverige.

  Gilla

 • ossie

  Åk hem till tjocka släkten !!

  Gilla

 • The proud swede

  Jag tycker att de kan ta en promenad i rakt motsatt riktning hem igen…

  Gilla

 • Dino

  Vet fler som blir bostadslösa pga att vissa tror dem bestämmer på en gård och hyresvärden godtar det trots inga klagomål fast jobb och barn och soc kan inte hjälpa iof inte stockholm men det är 5 års väntan på lägenhet i den staden men det är inte rent spel i hytesbolagen

  Gilla

 • tikamax

  Jag är bara en vanlig svensk kvinna och jag upplever samma sak som du Jack! Stått i 10 år i bostadskön efter en skilsmässa, men ligger på 189:e plats ungefär så år 2030 kanske, jag kan få en bostad i någon närförort via Stockholms stads bostadsförmedling. Om jag lever…

  Gilla

 • Jack

  Kan berätta om när jag kom till storstan och behövde bostad. Jag gick till bostadsförmedlingen och frågade om dom hade någon bostad till mej.
  – Har du någon social förtur? frågade tjänstemannen.
  – Vad är det? frågade jag undrande.
  – Att du är missbrukare eller så, svarade tjänstemannen.
  – Nej, det är jag inte, svarade jag.
  – Haha, skrattade tjänstemannen, då får du ingen bostad genom bostadsförmedlingen.
  Så har det varit genomgående i mitt liv, jag har varit en skattemjölko, men fått väldigt lite tillbaka.
  Jag är bara en vanlig Svensk man.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: