116 granatattacker på åtta år – Sverige sticker ut

BROTTSLIGHET. Våldsdåd med handgranater har ökat kraftigt i Sverige de senaste åtta åren, rapporterar SVT Nyheter. Två döda och nio skadade i 116 incidenter, vilket är högt jämfört med andra länder i Europa.

Luna 4 år, dog av en bilbomb, en terrorattack i Torslanda, Göteborg, Sverige men för henne hölls ingen manifestation.

Sverige sticker ut när det gäller våldsdöd med handgranater som under åren har ökat kraftigt, rapporterar SVT Nyheter som hänvisar till en ny studie som gjorts.

Under åtta år har 116 attacker med handgranater inträffat i Sverige – främst i storstäderna. Samtidigt har 1 048 skjutningar inträffat under samma period i storstäderna.

Studien ”Explosive violence: A near-repeat study of hand grenade detonations and shootings in urban Sweden” har tagits fram av forskare på Institutet för framtidsstudier och Malmöuniversitet.

Under loppet av åtta år har 46 granatattacker inträffat bara i Stockolm. I Stockholm var senaste offret som dog i en granatattack en 63-årig man i Vårby gård. Han var på väg med sin fru för att handla när plockade upp en handgranat på marken vilken han trodde var en leksak.

En tydlig skillnad märks med tiden. År 2011 detonerade två handgranater jämfört med 2016 då antalet uppgick till 39 stycken, enligt studien. Majoriteten har även skett i storstäderna.

8-årige Yuusuf Warsame dödades vid en handgranatattack i Göteborg men han fick ingen manifestation.

-Pettersson har inte läst studien men misstänker att den är full med mumbo-jumbo som inte kopplar våldsbrottsligheten till asylinvandringen…i andra länder kallas attacker med handgranater terrorbrott, här är det närmast pojkstreck som ska mötas med klapp på huvudet…

Jag vill också påpeka att Sverige officiellt inte befinner sig i krig, även om många tror det men ännu fler påstår att Sverige aldrig varit tryggare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 thoughts on “116 granatattacker på åtta år – Sverige sticker ut

  1. För att ta det självklara en gång till;
    Tar du hit Mellanöstern får du Mellanöstern här.
    Punkt.

  2. Ja det är numera ett normaltillstånd i landet tur att de före min generation som byggt landet är döda de allra flesta så dom slipper se hur det blev.Det var knappast syftet

  3. Våra handgranater sticker ut, ”inga vittnen… Och det är inte att UNDRA PÅ när en man i Stockholm blir vittne till mord och misshandel, talar om det för 3 POLISER, säger att han verkligen är RÄDD för sitt liv, INGEN polis gör något eller ger honom något skydd, 1 månad senare MÖRDAS HAN OCH HANS FRU BRUTALT.

    BOTTENBETYG TILL POLISEN OCH JAG UNDRAR INTE ÖVER ATT INGA VILL VITTNA: DET ÄR JU SOM ATT SKRIVA UNDER PÅ SIN EGEN DÖDDOM…..

Kommentera