Nationalism är ett självskadebeteende

NATIONALISM. Aftonbladets ledarskribenter har en obeskrivlig förmåga att vinkla världshändelser och skeenden. En gånga hyllade Aftonbladet Hitler och fördömde Stalin och kommunismen, sedan har de hyllat flera diktatorer som Mao och Castro, nu är dom oberoende socialdemokrater, om någon vet vad det innebär. 

Nu är Nationalismen en fara, detta eftersom Europa har en våldsam historia och eländet skylls av Aftonbladets Pernilla Ericson på nationalismen.

Första världskriget, andra världskriget, förintelsen, krigen i f.d. Jugoslavien allt är nationalismens fel.

-Pettersson vill påstå att det är tvärtom, krigen och förintelsen beror till stor del på att nationerna har blandats upp. Alltid är det någon grupp som känner sig diskriminerad. Starka, trygga nationer kan i stället samarbeta, exempelvis i EU men det förutsätter samarbete och inte en överstatlig regering.

En nationalstat är en stat som är uppbyggd kring en nation, det vill säga olika företeelser och traditioner som förenar människor inom ett område, som exempelvis högtider, språk och historia.

De jugoslaviska krigen berodde på att landet var skapat av många olika nationer som inte trivdes ihop, katoliker, ortodoxa, muslimer.

Nu håller globalisterna på att göra om det misstaget, blanda folk utan gemensamt språk och värderingar. Det har aldrig fungerat någonstans.

– Pettersson beskriver sig som konservativ demokratisk nationalist, eftersom jag jag vill att samhällsförändringar ska ske så långsamt och försiktigt att man inte råkar slå sönder något som fungerar väl.

Att för de åsikterna kallas för en rasistisk, nazistisk, fascistisk och islamofobisk högerextremist är inget fel och tyder på att de som inte gillar nationalismen inte har några argument mer än ”jävla högerextremist” och det är jag faktiskt stolt för…

Fast å andra sidan kallas jag jävla landsförrädare av en del muppar, men man kan inte vara alla till lags.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 thoughts on “Nationalism är ett självskadebeteende

 1. Pettersson har rätt igen.
  Så är det.
  Bugar man åt någon, så visar man rumpan åt någon annan!

 2. Det här med det bruna. Fascisterna under Mussolini gillade svart och nazisterna under Hitler gillade både brunt och svart och dessa kollektivistiska ideologiers färgval försöker man smeta på nationalister vars färg antagligen skulle bli blå.

 3. Efter 1945 blev länder i östra Europa (Polen, Tjeckoslovakien m fl) mer homogena vad gäller befolkning, detta eftersom man helt enkelt deporterade vissa befolkningsgrupper (tyskar). Idag tar man inte in araber mm.

  Jugoslavien gick under pga sin mångkultur, liksom Österrike-Ungern och Kaiserdeutschland gjort 75 år tidigare.

  Etniskt homogena samhällen har mer bärkraft än multikulti.

 4. Nationalismen är sundhetstecken, ett folk som hör ihop och känner gemenskap skapar inte konflikter och våld.
  Fråga till Pernilla Ericson på Aftonbladet.
  Varför är Tokyo med drygt 10 miljoner invånare en tryggare stad än Malmö med drygt 300 000 invånare?

 5. Att nationalsocialismen är ett självskadebeteende kan jag hålla med om, men det som var det skadliga i kombinationen nationalism + socialism är socialismen och inte nationalismen.

  Det är inget fel i att älska sitt land och vilja sitt lands bästa (som i sig inte har något med rasism och liknande att göra), fast vänstern som bara verkar vilja sitt lands sämsta sätter likhetstecken mellan nationalism och rasism för att trycka ner de motståndare som inte vill sitt lands sämsta.

 6. Länder är uppbyggda på en nationalistisk nivå och kittet var från början språk, traditioner och igenkänning förmodar jag. Man sköter sin egna nations gemensamma ekonomi och bygger upp sjukvård och skolor på det egna nationens invånares arbete och skatter. Inget land kan strunta i det och samtidigt kräva att andra nationer skall bekosta deras invånares sjukvård eller skola. Varje land ansvarar för sin egna ekonomi och betalar för sina egna invånare. I väst-Europa har det fungerat bra och folk inom Europa har väl rört sig ganska fritt i många årtionden. Jobbat i Sverige bott i Danmark och tvärtom. Jag minns några, som bodde och jobbade i Schweitz, Holland eller England på 1960- 70-talet i flera år med sina familjer för att sedan flytta tillbaks hem medan några blev kvar. Då handlade flytten till annat land om jobb eller möjligen giftermål. Så jag tycker Pernilla Ericson blandar ihop begreppen, som Pettersson kommenterar i artikeln.

 7. Jag skulle kalla nationalism för självbevarelsedrift. Vänsterfeminism är inte bara ett självskadebeteende, utan skadar andra och hela världen.

 8. Bara ett enigt folk som klarar att leva i harmoni. Idiotiska vänstervridna ”journalister” begriper inte ens att de ingår i globalisternas och kapitalismens fulspel, som endast går ut på att kontrollera hela världen…

Kommentera