Tolvårig flicka misshandlad och lämnad vid vägkanten


BROTTSLIGHET. En tolvårig flicka som misshandlats lämnades medvetslös i vägrenen i finländska Forssa, nordväst om Helsingfors, Finland. Trots att flera bilar passerade, och en del bilister till och med tog bilder, stannade ingen för att hjälpa flickan, rapporterar Forssan lehti på finska. 

Misshandeln skedde på självständighetsdagen, på fredagseftermiddagen. Enligt flickan blev hon angripen av fem–sex pojkar på cykel.

– Det finns bilder på sociala medier av en flicka som ligger i vägkanten, med kommentaren att ”vi trodde att det var en docka”. Det är en medborgerlig skyldighet att stanna och hjälpa en behövande, säger flickans pappa till tidningen.

Flickan fördes senare till sjukhuset i Tavastehus. Hon fick lämna sjukhuset under fredagskvällen. Händelsen utreds nu av polis.

-Pettersson noterar att HBL.fi och SVT skriver om fallet, men fokus ligger på dem som av någon anledning, kanske rädsla, inte stannade och hjälpte flickan. Det är illa att det gått då långt och vidrigt att inte hjälpa flickan.

Men nog tycker jag att gärningsmännen ska nämnas. Undrar om de hette Jorma, Pekka och Hannu eller…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


3 responses to “Tolvårig flicka misshandlad och lämnad vid vägkanten

 • Kurt

  ”Unterlassene Hilfeleistung” kalla vi det i Tyskland. Det är fängelsestraff om du inte hjälper till, jag tro max 2 år fängelse. Vidare är du tvungen att ha förbandslåda i bilen + ha genomgått Första hjälpkursen under körkorts utbildningen. Men tyvärr dessa Svin som bara ta bilder finns i Tyskland med, men den Tyska polisen ha blivit stenhård med att ta dessa svinpälsar, som kör sakta och ta bilder på en olycksplats

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Stannar inte utan fotograferar offret istället för att hjälpa !!!!!!
  Fy…….n vilka vidriga grottmänniskor utan empati som helt stannat i utvecklingen.

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Med all rätt fokuserar de på att ingen stannade till och hjälpte
  flickan. För bedrövligt att man istället för att hjälpa offren
  istället bara ägnar sig åt att filma offren med mobilen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: