SD vill ha riksdagsdebatt om FN:s migrationsavtal


INVANDRING. Sverigedemokraterna kräver en riksdagsdebatt om FN:s globala migrationsavtal som regeringen ställt sig bakom, rapporterar Expressen.

I en begäran skriver Sverigedemokraterna att regeringen varit för tystlåten i frågan, särskilt med vilken betydelse avtalet kan få för svensk migrationspolitik.

– Det finns ett stort behov av transparens, säger SD:s migrationspolitiska talesperson Paula Bieler.

Bieler menar också att många är osäkra på om en övergångsregering verkligen kan fatta den här sortens beslut.

Migrationsavtalet ska skrivas på av regeringen Löfven den 10 december och godkännas av FN:s generalförsamling den 19 december.

-Pettersson säger att avtalet är omtvistat och att flera länder är tveksamma. USA, Australien, Schweiz, Israel, Italien, Slovakien, Ungern, Bulgarien, Polen, Estland, Tjeckien, Kroatien och Österrike är stater som redan aviserat att de drar sig ur. Flera ledare anser att avtalet hotar självbestämmande och suddar ut gränserna mellan legal och illegal migration. EU-länderna Danmark och Belgien är tveksamma och vill fundera.

Sverige utan riktig regering, borde inte skriva på…

”Sverige välkomnar den balanserade sluttexten och har för avsikt att ge stöd till migrationsramverket vid högnivåkonferensen i Marrakech i december”, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

”Överenskommelsen misslyckas att på ett adekvat sätt skilja mellan personer som kommer in i Australien olagligt och de som kommer till Australien på rätt sätt, särskilt med hänsyn till tillhandahållande av välfärd och andra fördelar”, skriver den australiensiska regeringen i ett uttalande.

”Avtalet är för omfattande, för ogenomtänkt och kan verkligen få svåra konsekvenser för svenska kommuner och skattebetalare”, skriver Kristianstadbladets politiska redaktör Carolin Dahlman.

Enligt Expressen har Moderaterna ännu inte tagit ställning till om de anser att dokumentet ska skrivas under.

Här finns avtalet i sin helhet.


***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


30 responses to “SD vill ha riksdagsdebatt om FN:s migrationsavtal

 • Br

  Kanske dags
  att även moderaterna röstar nej till detta eländeäven om ni inte får styra landet så måste ni stoppa detta.då får ni mer röster vid kommande val på olika nivåer.är ju inte lönt att rösta på v. C. MP NÅGONStans!

  Gilla

 • Karlsson

  Skriv på och vidarebefordra den här länken till alla du känner som kan vara mottagliga för sunt förnuft!
  https://www.skrivunder.com/stoppa_sveriges_paskrift_av_avtal_med_fn_111?a=2&s=57536814

  Kopiera till telefonen och smsa till dina vänner med något i skallen..

  Gilla

 • compulsoryunion

  Avtal om kolonisering och gränsdragningar, det påminner om tidigare förslavanden av folk.

  Gilla

 • svensson

  Glömde i förra inlägget, om flyktingpakten och SD komma nu och KRÄVA debatt det ska skrivas på 10-11/12 det har varit känt i flera månader? Men som sagt de har haft annat att göra med uteslutningar och dylikt. Förmodligen tycker väl SD att det ska skrivas på och gör därför denna sena protest lite som spel för gallerierna. Fram för den franska modellen ut och demonstrera i varenda stad och by men det gör inte den luttrade svensken. Storebror ser dig det blir fängelse böter och evig skam.

  Gilla

 • Bosse

  Glöm inte att demonstrera på söndag i Göteborg

  Gilla

 • svensson

  Ångrar att jag röstade på SD, de har knappt synts alls efter valet men de har väl haft fullt upp med att utesluta för partiet värdefulla personer. Det är många nu som uteslutits för skitsaker först Kent Ekroth som var oerhört duktig´, rak och modig (om han nu hade alkoholproblem kunde partiet hjälpt honom istället) och nu senast Thoralf Alfsson som lagt hela sin själ på att jobba för partiet och ökat medlemsantalet enormt i sitt distrikt. Ska SD får några röster kvar får de nog tagga upp rätt rejält och vara rädda om sina medlemmar både som sliter hårt för partiet och de som ”bara” röstar.

  Gilla

 • Punto

  Det kan tyvärr inte hjälpas. Förtroendet för SD dalar. Ni har tid med uteslutning av lojal medlem, men kommer för sent med det som är allvarligt för landet.

  Gilla

 • Ludde

  Ett gamalt talesätt: det är inte lönt att pissa till kväll när halva natten har gått!
  NU vaknar SD när det var uppenbart redan i April, jag undrar varför så sent. Kriget kommer bra närmare nu. Jag känner mig min röst bedragen.

  Gilla

 • Lena

  Det är så dags nu.
  I andra länder löper parlamentsdebatten sedan månader.

  Gilla

  • Mara

   Ytterst besviken på SD. Skulle ha röstat AfS, de pratade om återvandring.

   Gilla

   • Stenbock

    Partitoppen prioriterade uteslutningen av Thoralf Alfsson…
    Vi får ha förståelse att de inte hinner med de sysslor vi dryga 1 miljon,gav dem i uppdrag för vid valet !
    Är också djupt besviken på deras arbetsmetoder.
    Väcka denna viktiga fråga två minuter i tolv,kan ju bara sluta med fullständigt fiasko.

    Gilla

   • Kenth Andersson

    Känns fortfarande väldigt bra att rösten i 2018-års val gick till AFS istället för till något av de 8 riksdagspartierna !
    Vet att det är lite känsligt att säga att man röstat på AFS istället för SD men står defintivt till 100% för den rösten, det blir AFS även 2022.

    Gilla

 • Karlsson

  Jag kräks!
  Rövén står och säger att ”vi” varit naiva i immigrationsfrågan och lovar bot och bättring, sen vill de signera ett avtal som kommer skjuta allt vad välfärd och trygghet heter i sank totalt..VAD FAN HÅLLER NI PÅ MED?????

  De skriver inte bara under ett flyktingavtal, de grusar alla chanser Sverige har att komma på rätt köl igen utan en väpnad konflikt.

  Rättar de inte upp det här i elfte timmen kommer andra världskriget att ses som en incident i början av århundratet i jämförelse med vad som kommer.
  Hur fan tänker de??

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det är lite sent,två dagar kvar,politiker skulle tagit upp avtalet för diskussion i riksdagen långt tidigare.

  Gilla

 • ossie

  Undrar bara vad denna sk ”regering” har för mandat att skriva under detta. Det är ju bara en tillfällig låtsasregering.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Blir det någon debatt om detta ämne i riksdagen ?
  Inte troligt, skulle nog enligt 7 klövern kunna gynna SD inför ett eventuellt extraval.

  Gilla

 • tikamax

  SVERIGE SKA INTE SKRIVA UNDER!

  Gilla

 • Macke

  När Baarnen samlades och demonstrerade på Myntorget det var inget för Expo.
  Expo är däremot åter igen på hugget när det nu demonstreras mot FN:s Migratonsavtal på Myntorget.

  ”Vit makt-grupp bakom protest mot FN-överenskommelse”

  Inl. börjar med:
  ”På lördagen planeras ännu en demonstration i Stockholm mot FN:s globala migrationsramverk. Expo kan visa att arrangören sprider antisemitisk propaganda och ingår i vit makt-gruppen Skandinaviska förbundet.”
  https://expo.se/2018/12/vit-makt-grupp-bakom-protest-mot-fn-%C3%B6verenskommelse

  Gilla

 • Greger

  Regeringen avspeglar bara samhället i stort, en massa ovetande korkskallar som fattar någonting.

  Gilla

  • Greger

   Vad då mord våldtäkter och rån? Det har jag inte råkat ut för så det måste vara fake news. Så typiskt många svenskar. För dumma för sitt eget bästa.
   Lammet som vill mysa med lejonen.

   Gilla

   • SVENSK

    Det går bra att mysa så läge Lejonet är mätt, ”sverige” arbetar på att hålla ”lejonet mätt”!

    Gilla

 • micaelsblogspot

  Reblogga detta på Micaels Lidéns Blog och kommenterade:
  Instämmer, Sverige utan regering, skall absolut inte skriva på detta avtal.

  Gilla

 • Nya tankar

  Klart att expedtitionsministärfyhrern vill skriva på så snart som möjligt. Och helst så undanskymt det bara går. Och det kanske despoten tror går lättare, när fokus är på regeringsbildandet, istället på vad denna icke-regering under tiden föesöker göra i socialistisk riktning. Och det gäller att skynda på anser man, för snart nog har man strålkastarljuset i fullt fokus på sig igen, om det nu blir samma Sverigeförstörargrupp, som kommer att styra vårt land!

  Gilla

 • Diss

  länder som Ryssland och Kina kommer inte heller skriva på detta destabiliserings pakt som det faktiskt handlar om….där det blir fritt fram för all världens fattiga storma I-länderna och kräva ”all inclusive” som bostad-bidrag-utbildning-sjukvård-pensioner utan att ha bidragit med ett enda euro/krona till detta.
  Länder som läst det finstilta vägrar skriva på det.

  se fd på regeringskansliet Elsa Widding ifrågasätta Sveriges underskrivande av migrationsavtalet

  Gilla

 • Mm

  Det är väl klart att inte den regering som riksdagen avsatt statsministern inte kan skriva på bindande avtal om det inte är katastrofläge. Och det det ju inte. Otroligt senfärdigt av SD att först nu fatta vad avtalet innebär och att det skall skrivas på av Lövens låtsasregering.
  Mycket tunt av SD, är de åxå på låtsas.

  Gilla

 • centurion

  Den 10:e dec-18 är en ödesdag för västvärlden och kanske hela planeten. Bensinskatte-höjningen i Frankrike är väl det minsta problemet och säkert bara en dimridå för att rikta focus från migrationsavtalet. Jag har själv undersökt info-statusen i denna fråga hos min omgivning. Det visar sig, skrämmande nog, att kunskapen om denna livsavgörande fråga är i princip lika med NOLL. Myndigheterna, PK och Media har därmed ännu en gång lyckats dupera den Mello-infekterade befolkningen.

  Gilla

 • Ståfräs

  Hur är det med kommunisternas favoritländer, Kuba, Venezuela, Menaländerna, Nordkorea, m.fl. kommer dom skriva på?
  Japan Kina, osv.
  ”Vi välkomnar gärna 421 miljoner till Sverige som flyr från krig o fattigdom”, hälsar 82% PK.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: