Varför gäller Sveriges lagar inte Sveriges politiker?

REGERINGSBILDNINGEN. Marknadsföringslagen skyddar dig mot vilseledande, aggressiv och annan otillbörlig marknadsföring. Den ställer bland annat krav på att marknadsföring inte ska ha en negativ påverkan på din förmåga att fatta ett välgrundat beslut.

Marknadsföringen är otillåten om den är vilseledande, aggressiv, inte följer god marknadsföringssed och om den dessutom bedöms ha en negativ påverkan på din förmåga att fatta ett välgrundat beslut.

-Pettersson vet att lagen inte gäller politiker, men frågan är varför? Skatten är vår absolut största investeringen i livet, varför är det tillåtet att ljuga om detta?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

13 thoughts on “Varför gäller Sveriges lagar inte Sveriges politiker?

 1. Har alltid varit är och kommer alltid vara skillnad på politiker och rejält folk, inte minst i s.k rättviselandet nr 1 Sverige !!!!!!!!

 2. Alliansen har släppt fram socialdemokraterna en gång i decemberöverrenskommelsen. Hur fan kan någon rösta på borgarna?

 3. Jan Björklund är inte lite dum i huvudet. En röst på Sverigedemokraterna är en röst på Sverigedemokraterna, inte på Löfven. En röst på Björklund däremot är en bortkastad röst.

  • Det där begriper inte Björklund förrän han är lite äldre och då är han för gammal.
   Vid nästa val blir han påmind om vad han gjort.

 4. Svenska väljare har naturligtvis ett ansvar till detta, att svenska politiker tillåts och kan göra lite som de vill med sanningen.

  Även en stor del av svensk media är ju en orsak. Man både styrs och vill själva styra debatten. Av våra politikers förehavanden, i en agendajournalistisk riktning, som inte motsvarar eller ens speglar vad den vanlige medborgaren tycker och tänker.

  Så varken majoriteten av våra politiker eller svensk media, går i takt med vad det svenska folket i grunden anser, om den demokratiska och samhällspolitiska utvecklingen i landet. Vilket är oroväckande i hög grad.

 5. Det är mer krav på en som säljer en kaffebryggare för några hundralappar än på politiker som slarvar bort eller använder mina skattepengar för egna syften.
  Det borde finnas ett personligt ansvar.
  Nu ska regeringen åka till Marrakesh på måndag och underteckna ett FN avtal som blir en ren katastrof för Sverige. För det går faktiskt att göra vår pågående katastrof ännu värre.

 6. Jag brukar ibland skälla på min sambo; hon ser hellre såpor än sondering. Nuförtiden läser jag gärna böcker; byta kanal-reflexen är stark, tack för pettessonsblogg.se!

 7. Före valet 9:e september 2018 gick Annie Lööf (C) ut med det här budskapet på sin kampanj-tröja.

  https://nyhetsbyran.org/wp-content/uploads/2018/11/lööf-860×861.jpg

  Efter valet röstade både Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) tillsammans med deras respektive riksdagsledamöter ner Ulf Kristersson (M) som regeringsbildare.

  27 nov. 2018

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2018/11/annie_lc3b6c3b6f_twittrar.png

 8. Varken Annie Lööf (C) eller Jan Björklund (L) kan väl anses vara barn, som båda tror på Tomten. Därför skrattar vi inte åt dom av den anledningen.

  http://www.rapport24.com/uploads/7/5/5/4/75549431/25507662-10155158776116245-6674829897646338734-n_orig.jpg

  Men om dom båda på fullaste allvar tror på Stefan Löfven (S) … Ja, då finns det alla skäl i världen att skratta men ffa allt gråta åt deras svekfulla och förödande val av politisk samarbetspartner på regeringsnivå.

  Det kommer isf att sluta med en krasch utan dess like för vårt land Sverige och går aldrig någonsin att reparera.

 9. Fantastiskt…! SD ska, med alla medel, förvägras inflytande i den anda av ”allas lika värde”, som råder. Falskt så det förslår. Och ändå är det, på något vis, just SD som styr och som alla andra rättar sig efter. De andra (möjligen bortsett från kd och m), har helt tappat tron på sig själva och bygger hela sin existens på sitt förhållningssätt gentemot SD. Vilken fars…

Kommentera