Läsning om islam och Europa


MEDIA. Detta är en insändare i lokaltidningen Södermanlands Nyheter från april 2007. Då gick det fortfarande att få islamkritiska texter publicerade, men när vi närmade oss valet i september 2010 och etablissemanget började bli oroliga för att Sverigedemokraterna skulle komma in i riksdagen blev det svårare, mycket svårare och jag startade bloggen. 

Idag har pendeln svängt tillbaka en aning men inte tillräckligt och jag tror att många i media och politiken ångrar vad de ställt till med.

Läsning om islam och Europa

I en insändare i SN den 11/4 2007 uttrycker Amer al-Bayya sin besvikelse över att det står så lite om araber, Palestina och islam i våra böcker.

Jag vill påstå att vi läser alldeles för mycket om islam, araber och Palestina. Vi har läst i skolan om härjningar från Iberiska halvön till Indien. Vi läser om att det inte finns ett enda islamskt land som är demokratiskt, vi läser om att det inte finns åsikts och yttrandefrihet, vi läser om förtryck av oliktänkande, kvinnor och andra. Vi läser om muslimer som dödar muslimer och andra i Afghanistan, Pakistan, Algeriet, Somalia, Sudan och så vidare. Vi läser om förtryck, mord, krig, tyranner, diktaturer och allt i islams namn.

Så jag hoppas att den islam vi läser om i böcker och i tidningar, hör om på radio och ser om på TV håller sig så långt borta från Europa och Sverige som möjligt.

Tommy Pettersson

-Pettersson undrar om ni tror att den insändaren skulle gå att publicera idag?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


8 responses to “Läsning om islam och Europa

 • Brasklappen

  Någon gång i framtiden när 7klövern lyckats med att helt förvandla Sverige till ett muslimskt kalifat under kapitalet och EU byråkraternas styre kommer Tommy Pettersson att erkännas som en av vår tids bästa journalister! Inte en av de bästa utan definitivt den bästa journalist Sverige någonsin haft som effektivt upplyser oss om konsekvenserna av Socialdemokraternas politik från norr till söder. Det ser mörkt ut för vårt fosterland Sverige men ett tack till Petterssonsblogg för all samhällsinformation vida överlägsen SVT och hatmedia som Aftonbladet, Expressen, Metro och liknande dyngspridare. Inom 10-20 år kommer sannolikt vi inte att ha kvar fri information, det kommer politikerfrälset att se till!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Tyvärr har väl ”lokaltidningen” tappat bort sig själva i sin roll och marknadsföring. Av öppenhet inför olika åsikter och människor i det upptagnings område man verkar i.

  Man har istället styrt bort och begränsat möjligheterna till en ”levande” tidning för läsaren, till att mer vara ett journalistiskt instrument. Som låter journalistens egna tyckande och tänkande, stå mer i centrum, för att påverka det journalistiska som kommer i tryck.

  Ett litet exempel på det, är den marknadsföring om sig själva i helsidesannonser, som återkommande dyker upp. ”Vi gör skillnad”, skriver man.

  Smaka på de tre orden. ” VI GÖR SKILLNAD”

  Personligen tycker jag att de är en mycket bra beskrivning på att tidningen är inne på fel spår, i sitt viktiga journalistiska arbete.

  Gilla

 • ruben

  Utmärkt svar på insändaren. I Sverige är det alldeles för lite av nödvändiga varningar om våldssekten. Tack för det!

  Gilla

 • AmaTona

  Tack Tommy Pettersson!
  Du är en sann hjälte….
  Du är beviset att man skall inte överge sin övertygelse..

  Gilla

 • Stenbock

  Har just sett nyheterna från Franc 24.I morgon råder det rent krigstillstånd över i stort,alla Franska städer. Redan i dag har (lyx)-butikerna utmed hela Champs Elysees klätt in sina fasader med plywood.
  Fotbollsmatcher är inställda över hela landet.60.000 poliser är kommenderade ut,för att ”upprätthålla ordning” ! Den lille snorvalpen Macron har gömt sig i sitt palats,efter besöket i södra delen av landet.
  Tja,kanske går min gamla önskan i uppfyllelsen,att skall några lyckas störta EU,är det fransoserna ! 🙂

  Gilla

 • Arneik

  Skicka in den och se…..

  Gilla

  • AmaTona

   Hur nätgransking anmäler direkt och en polisstyrka släpper kriminella, gruppvåldtäktmän för att ta fast den som begår det värsta av alla brott i Sverige , spridda fakta =hets mot folkgrupp.
   Vi får kämpa vidare med återställningen..

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: