Miljöpartist dömd för bokföringsbrott


INRIKES. Faisal Hassan, kommunpolitiker för Miljöpartiet i Eskilstuna, har dömts för bokföringsbrott i tingsrätten. Efter årsskiftet har han inte längre några politiska uppdrag. I somras ströks Faisal Hassan från en topplats från Miljöpartiets lista till kommunvalet efter att han åtalats för bokföringsbrott utan att berätta om det för partiet, rapporterar SVT. 

Faisal Hassan

Enligt domen har han, i egenskap av företrädare för en ekonomisk förening, inte bokfört föreningens ekonomi under två års tid. – Jag har inga kommentarer, varken nu då domen inte trätt i kraft ännu, eller efter det, säger Faisal Hassan.

Under rättegången förnekade han brott eller tyckte att det skulle betraktas som ringa, men Eskilstuna tingrätt dömer honom till villkorlig dom och 60 dagsböter på totalt 11 400 kronor.

Föreningen, Danwadaag, bildades 2011, bedrev verksamhet med så kallade etableringslotsar. Det var en arbetsmarknadspolitisk åtgärd som den förra borgerliga regeringen lanserade. Etableringslotsarna var privata företag som skulle hjälpa nyanlända invandrare att komma in på arbetsmarknaden med statligt stöd.

Lotsföretagen fick 5000 kronor per arbetssökande de tog hand om. Därefter betalades 1500 kronor per månad ut under det aktiva jobbsökandet. Om någon av de arbetssökande hittade jobb fick lotsföretaget 40000 kronor i bonus.

Systemet avvecklades 2015 och ett år senare försattes Danwadaag i konkurs. Men räkenskaperna för åren 2014-2015 saknades vid konkursutredningen. Därför polisanmälde konkursförvaltaren det som ett misstänkt bokföringsbrott.

-Pettersson antar att herr Hassan är oskyldig, han säger ju det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 


9 responses to “Miljöpartist dömd för bokföringsbrott

 • Jack

  Vad jag mins var etableringslotsarna rekryterar till Islamiska staten. Tänka vad lättmanipulerade 82% av svenskarna är som tror på politikerna som ger bort vårt land bit för bit.

  Gilla

 • Björn

  En nyhet SVT givetvis gömt undan under ”Sörmland lokalt”. Inget om detta under riksnyheterna eller på text-TV i sann SVT-anda.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Va, kan en vänsterextrem öppenhjärtlig solidarisk mångkulturälskande Miljöpartist begå en brottslig handling ?
  Det utdöms förmodligen en friande dom av det svenska totalt havererade rättsväsendet.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Miljöpartiet skulle passa bättre in i amerikansk politik.
  Environment Party those Green, grönt har en viss betydelse i Amerika.

  Gilla

 • Mm

  De mörke kan, eftersom de får i absurdien

  Gilla

 • assad

  Miljöekonomi och ekologisk ekonomi med Faisal Hassan.

  Gilla

 • tikamax

  JA MEN HAN ÄR VÄL BJUDEN TILL NOBÈL MIDDAGEN, eller HUR? Det är väl bara SD som inte är VÄLKOMMEN, eller hur? Man måste GRATULERA Nobél-kommittén för deras FANTASTISKA MÄNNISKOKÄNNEDOM där de bjuder IN alla möjliga, jag menar ”ALLA MÖJLIGA” f u SVERIGES TREDJE STÖRSTA PARTI till Nobél middagen.

  VI 1 miljon 200 000 svenskar som anser sig MOBBADE/UTFRUSNA å Jimmie Åkessons vägar!

  Gilla

 • AmaTona

  Begå brott mot kuffar är tillåtet enligt de…

  En mindre som MP som lurar svenskar..

  Gilla

 • Kent

  Hur många miljoner har lyckats att lura ut från skattebetalarna med hjälp av Fredrik Reinfeldt?
  Låg skatt att betala 11400 för.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: